Dziwne błędy w coop

Arma2 oraz Arma2OA: Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, klany, ligi oraz turnieje

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zgedi
ID Steam:
ID gracza: 0

Dziwne błędy w coop

Post autor: Zgedi »

Zrobiłem sobie sam misyjke i grałem dzisiaj z kumplami po necie i jakieś dziwne błędy w trakcie grania miałem.Pierwszy był tego typu,że mieliśmy hamera do podróżowania i w pewnym momencie coś się zrypało i po pewnym czasie jak jeden siedział w hamerze to inni nie mogli do niego wsiąść.Drugi błąd to,że moich kompanów pokazywało mi na czerwono czyli na wrogów.A trzecie to,że po zaloadowaniu gry po śmierci któregoś z nas mi się normalnie wczytywało a podczas gdy reszcie doczytywała się misja ich postacie były kontrolowane przez si i strzelały do mnie.Jakieś dziwne głupoty.Jest jakiś powód takich odchyłów czy to już kwestia samej gry.Oryginał mam jakby coś i nie sądziłem,że będą taki akcje
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288

Re: Dziwne błędy w coop

Post autor: PROCIK »

Problem z wsiadaniem i inne to wynik tego ze zaczęliście się widzieć jako wrogowie. Efekt taki może być jeżeli zaczniecie miedzy sobą strzelać. Jeżeli nie strzelaliście do siebie to nie wiem czemu tak się stało, zakładając ze postacie były po jednej stronie.
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Mogli strzelać do cywili, beczek, pojazdów nie należących do wrogiej strony
Awatar użytkownika
seba200
ID Steam:

Post autor: seba200 »

Zabiliscie kogos lub cos co spowodowalo ze byliscie wrogami. Dlatego nikt nie wejdzie do pojazdu jesli jest "czerwony". Problem sejwa jest taki ze jako host ladujesz mape jako pierwszy, reszta dolacza do ciebie. Tutaj jest wkestia lacza jak szybko zaladuje sie reszta. Jesli zapisales gre jak byles wrogiem dla teamu czerwony", AI sterowane i czekajace az sie gracze zaladuja, zaczyna samo strzelac do ciebie. W rezultacie masz taka sytuacje. Proponuje zaczac misje od pocztku i uwazac do kogo walicie:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zgedi
ID Steam:

Post autor: Zgedi »

Cywili nie wstawiałem więc problemy z doborem celów odpadają.Nie wiem czy winy nie upatrywać się w tym,że wstawiłem nas wszystkich nie jako połączone jednostki tylko każdego autonomicznie.Zaczynaliśmy misję 2 razy i po pewnym czasie właśnie tak jak opisałem wyżej wszystko się chrzaniło.
Heh przypomniało mi się,że za każdym razem na początku misji kazałem kumplowi strzelić mi w nogę bo byłem medykiem i na weteranie chciałem sprawdzić czy mogę się sam leczyć.Później zmieniliśmy poziom trudności i znowu kazałem mu strzelić mi w nogę...może to to.Ehh głupota :)
Jak to to strzelanie po nogach to dziwne,że nie załapywało od razu tylko po jakimś czasie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multiplayer”