Kampania LAN
Moderator: Inkwizytor
Kampania LAN
Witam.
Myślę, że to odpowiedni dział by to zamieścić.
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem ArmA 2 (wcześniej pytałem czy mi pójdzie i przy okazji mówię, ze działa świetnie na wysokich detalach tyle że średnie się nawet włączyć nie chcą -.-).
Dzisiaj zauważyłem w menu wyboru kampanii opcję Hostuj, sprawdziłem ja i z kolegą chcieliśmy sobie pograć przez program zwany Hamachi (służący do umożliwienia gry lokalnej przez sieć -.-), lecz nieważne kto z nas zakładał serwer (mieliśmy te same patche 1.0.5) ArmA 2 po prostu go nie wykrywała.
Można prosić o pomoc?
PS. Misja zrobiona wspólnie z innym graczem liczy się do kampanii? (odblokowują się kolejne misje?)
Dziękuję,
Butcher
Myślę, że to odpowiedni dział by to zamieścić.
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem ArmA 2 (wcześniej pytałem czy mi pójdzie i przy okazji mówię, ze działa świetnie na wysokich detalach tyle że średnie się nawet włączyć nie chcą -.-).
Dzisiaj zauważyłem w menu wyboru kampanii opcję Hostuj, sprawdziłem ja i z kolegą chcieliśmy sobie pograć przez program zwany Hamachi (służący do umożliwienia gry lokalnej przez sieć -.-), lecz nieważne kto z nas zakładał serwer (mieliśmy te same patche 1.0.5) ArmA 2 po prostu go nie wykrywała.
Można prosić o pomoc?
PS. Misja zrobiona wspólnie z innym graczem liczy się do kampanii? (odblokowują się kolejne misje?)
Dziękuję,
Butcher
Re: Kampania LAN
Po co przez "hajmaczi"?? Wystarczy ustawić na LAN w stawianiu serwa i tyle. Ale czekaj... Po co hajmaczi jak można normalnie przez neta??? Eeeejjj czy ty masz w ogóle oryginał?? Piratom nie pomagamy.
Jak pomogłem daj Pozytywa 
Dziękuje

Dziękuje

Mam oryginał, nie mam zewnętrznego Ip.
Mówię, że od wczoraj posiadam grę, wczoraj była wigilia
Dla wiarygodności jak ktoś chce mogę zrobić zdjęcie pudełka jak brat aparat pożyczy... :E
Przez neta szczerze nie próbowałem, ale jak we dwójkę się gra to chyba lepiej przez Hamachi?
Mówię, że od wczoraj posiadam grę, wczoraj była wigilia
Dla wiarygodności jak ktoś chce mogę zrobić zdjęcie pudełka jak brat aparat pożyczy... :E
Przez neta szczerze nie próbowałem, ale jak we dwójkę się gra to chyba lepiej przez Hamachi?
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
po co hamachi???
hostujesz grę via internet, zapodajesz nazwę dla swego hosta i wsio. Kolega wybierze sobie Twój "serwer" z browsera. Dodatkowo oczywiście możesz zabezpieczyć hasełkiem swój host.
hostujesz grę via internet, zapodajesz nazwę dla swego hosta i wsio. Kolega wybierze sobie Twój "serwer" z browsera. Dodatkowo oczywiście możesz zabezpieczyć hasełkiem swój host.
No oki, ale mam pytanie.
Bo coś tam kiedyś słyszałem, że aby założyć serwer trzeba dokupić zewnętrzne IP, które swoje kosztuje (przynajmniej tak było kieeedyś)
A co do pytania związanego z kampanią? Misja którą przejdzie się np. z kumplem zapisuje się i można grać w następną?
(Idę oglądać Kevina :E)
Bo coś tam kiedyś słyszałem, że aby założyć serwer trzeba dokupić zewnętrzne IP, które swoje kosztuje (przynajmniej tak było kieeedyś)
A co do pytania związanego z kampanią? Misja którą przejdzie się np. z kumplem zapisuje się i można grać w następną?
(Idę oglądać Kevina :E)
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
A czy przypadkiem brak zewnętrzego IP tego nie uniemożliwia?
No właśnie kiedyś było w grach tak, że aby inni mogli dołączyć do stworzonego przez ciebie serwera musiałeś mieć zewnętrzne IP, gdyż inaczej po prostu serwera nie wykrywało.
- seba200
- ID Steam:
Hostuj - LAN - i musi widziec, najlepjej skonfigurujcie siec i sprawdzcie czy siebie wogole widzicie. Musi dzialac i koniec. Ja uzywalem "router" gdzie podpinalem 2 kompa, moze byc "swicz" tez powiniez zobaczyc.

Ale chyba źle zrozumiałeś.
My nie mieszkamy jakoś blisko siebie tylko chcemy pograć razem ot tak.
Spróbuje przez internet jak nie wypali to nie wiem.
W innych grach z Hamachi zazwyczaj się udawało.
My nie mieszkamy jakoś blisko siebie tylko chcemy pograć razem ot tak.
Spróbuje przez internet jak nie wypali to nie wiem.
W innych grach z Hamachi zazwyczaj się udawało.
Dobra, rozwiązane 
No oprócz pytania czy to mnie przeprowadzi do dalszej kampanii.
Z kumplem se przez neta gramy i jest świetnie
Tak przy okazji jeszcze pytanie, czy jeżeli zapisze grę, wyjdę w ogóle z army i server się zamknie to czy będę mógł wrócić do tamtego momentu gry, gdy jeszcze raz ustawie serwa na tej samej misji etc etc?
------------------------------------------------
Wszystko rozwiązane.
Do zamknięcia.

No oprócz pytania czy to mnie przeprowadzi do dalszej kampanii.
Z kumplem se przez neta gramy i jest świetnie

Tak przy okazji jeszcze pytanie, czy jeżeli zapisze grę, wyjdę w ogóle z army i server się zamknie to czy będę mógł wrócić do tamtego momentu gry, gdy jeszcze raz ustawie serwa na tej samej misji etc etc?

------------------------------------------------
Wszystko rozwiązane.
Do zamknięcia.