Armed Assault - polska wersja gry!

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

Vielebny
ID Steam:

Re: Armed Assault - polska wersja gry!

Post autor: Vielebny »

Robi pisze: szczerze namawiam do kupna jedynie słusznej polskiej wersji gry. ;)

Przykro mi, ale nie mogłem się powstrzymac przed komentarzem... Spolszczenia gier, a szczególnie gier z serii Operation Flashpoint to dno albo i niżej. Gry powiiny byc wydawane w wersji oryginalnej z możliwością wybrania języka w danym kraju, a nie narzucac całkiem polskie slownictwo. Dlatego też nie kupiłem polskiej, jedynie słusznej wersji i czekam az bede mogl gdzies kiedys kupic wersję angielską. Operation Flashpoint 1985 mam i jakoś nie było takiego problemu. Były wersje ENG i PL. Do tego czasu w ArmA grac bede w wesje taka jaka posiadam... (czyli CZ 1.01 z tłumaczeniem na angielski (efekt jest bdb))
Awatar użytkownika
zabix
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: zabix »

Głupoty gadasz. Zmieniasz jedną linijkę w pewnym pliku (nie pamiętam jakim) i masz wersję ENG...
Chcesz zobaczyć zabixa?: http://uploader.pl/?d=E3E06F081

Dlaczego muszę się zniżać do poziomu
Vielebny
ID Steam:

Ychym... szkoda, że nie pamiętasz... :lol:
Awatar użytkownika
zabix
ID Steam:

Post autor: zabix »

Pójdź na forum bisu i sobie poszukaj jak Ci zależy...
Chcesz zobaczyć zabixa?: http://uploader.pl/?d=E3E06F081

Dlaczego muszę się zniżać do poziomu
Awatar użytkownika
Qba
ID Steam:
Numer GG: 3251663

Post autor: Qba »

Vielebny pisze: Przykro mi, ale nie mogłem się powstrzymac przed komentarzem... Spolszczenia gier, a szczególnie gier z serii Operation Flashpoint to dno albo i niżej. Gry powiiny byc wydawane w wersji oryginalnej z możliwością wybrania języka w danym kraju, a nie narzucac całkiem polskie slownictwo. Dlatego też nie kupiłem polskiej, jedynie słusznej wersji i czekam az bede mogl gdzies kiedys kupic wersję angielską.

Bohemia Interactive Studio founded
Privately owned company Bohemia Interactive Studio was founded with the goal to develop state of the art 3D computer games. The first project went under the working title Flashpoint 1985: Status Quo and it was based on the proprietary Real Virtuality Engine. Bohemia Interactive Studio started to look for a publisher for their first game and released the first trailer and screenshots of the game. The company resides in Prague, Czech Republic.

Jak widac BIS jest firma Czeska, wiec oryginalna wersja jezykowa jest wersja Czeska. Totez mylisz sie jesli uwazasz ze wersja angielska jest taka "oryginalna" :roll: Podejrzewam ze w wersji angielskiej bardziej sie zwraca uwage na poprawnosc zwrotow i slownictwo niz w wersji polskiej, ale mimo wszystko moga i tam zdazyc sie takie pomylki, ktorych -podejrzewam- nie jestesmy w stanie wylapac, poniewaz nie jest to nasz "ojczysty" jezyk.
'I believe there is something out there watching us. Unfortunately, it's the government'.
Woody Allen

Obrazek
Vielebny
ID Steam:

Ychym... dziękuję za "zaskakującą" informację że Bohemia to firma z Czech... To zmienia postac rzeczy...

A tak na poważnie: Czy w polskiej wersji ArmA żołnierze mówią po polsku, czy jedynie napisy są polskie? Z tego co pamiętam w OFP wszystko było spolszczone włącznie z rozmowami itp... Jak zapewne zauważyłeś, w grze wcielasz się w żołnierza armi amerykańskiej a tam, mimo że jest nas coraz więcej, nadal mówi się po angielsku... To mam na myśli... Porównaj to sobie z polskim dubbingiem Monty Pythona... Nie... Nie z lektorem... Dubbingiem... :mrgreen:
Awatar użytkownika
PoitleK
ID Steam:
Numer GG: 2535531

Post autor: PoitleK »

to to twoje ofp to od jakichs rosjan bylo...

... zbieraj resursy, jacku - ty mnie slyszisz? i inne kwiatki...

zolnierze w ofp mowili po swojemu... znaczy angielskiemu, no... chyba ze w fdfie :D
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

Sith Code
Awatar użytkownika
Cleric
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Cleric »

Vielebny pisze: ... Z tego co pamiętam w OFP wszystko było spolszczone włącznie z rozmowami itp...

Słabo pamiętasz bo tam tylko napisy były popolsku... dubbingu polskiego nie było. Zgadzam się że jeśli grasz po stronie U.S/NATO to jak najbardziej język angielski dlatego zawsze żałowałem że po stronie east rozmowy sa w angielskim.. jakim fajniutkim akcentem moga być te dialogi w języku strony po której się gra pokazał dobitnie FDF.
Obrazek

Obrazek
Vielebny
ID Steam:

No tak, racja... W sumie to chyba jeszcze gorzej bo gadają do Ciebie po ENG a czytasz po PL :) W każdym razie żadnej gry, ale to żadnej nie kupiłem spolszczonej i dla ArmA też nie zamierzam... Po prostu lubię realizm, a niestety Cobry i Blackhawki nie są na wyposażeniu Polskiej armii (może za 10 lat jak amerykanie zaczną je złomowac) :mrgreen:
Awatar użytkownika
Garbol
ID Steam:
Numer GG: 1299924

Post autor: Garbol »

Gra nie spolszczona jest bardziej realistyczna... takiego argumentu jeszcze nie słyszałem ;)
Obrazek
W wojsku służyłem od 06.08.2008 do 27.04.2009 - Siły Powietrzne Operator radarów NUR-31, NUR-31MK, NUR-41, Nur-12.
Awatar użytkownika
shelton
ID Steam: sheltonpol
Numer GG: 1986662
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: shelton »

Vielebny pisze: W sumie to chyba jeszcze gorzej bo gadają do Ciebie po ENG a czytasz po PL

Nie nabijajcie się, w sumie to niełatwo musi być na codzień Vielebny'emu...

Do kina nie pójdzie, bo tam gadają po angielsku, a czytać musi po polsku...
W polskiej TV też mu się na filmie co chwilę jakiś badziewny lektor wpieprza...
Żadnego importowanego towaru nie kupi, bo na pudełku polskie napisy...
Itd.

Koszmar! :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”