Arma 2 ruszy czy nie? [ PYTANIA ]
Moderator: Inkwizytor
- DRIVER
- ID Steam:
- Numer GG: 6869863
- ID gracza: 0
Re: ARMA 2 ruszy czy nie? [ PYTANIA ]
Yyyy ja nie wiem skad wy bierzecie te dane... ale polowa w was ma chyba problemy z ich weryfikacja.
Osobiscie mam Intela duo E8500 2x3,16GHz
4GB ram DDR3
miałem GF9600GT 512 DDR3(teraz to jest GF 285 GTS 1GB DDR3)
I gra mi odpalala na full detalach poza AA... spadek do 27 klatek mialem tylko w miescie albo w lesie gdzie bylo sporo ludzi.... A po zmianie na mocniejsza karte nie schodzi po nizej 30 klatek.
2 MOCNE rdzenie, 4 giga ramu i karta 512 na DDR3 spokojnie wystarczy by odpalic arme na full.
Jedyna tu prawda ze ZADEN lapek po nizej 4,5k nie nadaje sie do gry w ArmA2.
Osobiscie mam Intela duo E8500 2x3,16GHz
4GB ram DDR3
miałem GF9600GT 512 DDR3(teraz to jest GF 285 GTS 1GB DDR3)
I gra mi odpalala na full detalach poza AA... spadek do 27 klatek mialem tylko w miescie albo w lesie gdzie bylo sporo ludzi.... A po zmianie na mocniejsza karte nie schodzi po nizej 30 klatek.
2 MOCNE rdzenie, 4 giga ramu i karta 512 na DDR3 spokojnie wystarczy by odpalic arme na full.
Jedyna tu prawda ze ZADEN lapek po nizej 4,5k nie nadaje sie do gry w ArmA2.
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Powiedz jeszcze gdzie przeprowadzałeś testy? W edytorze? To takie sobie możesz w pupę wsadzić. No i czy ustawiłeś rozdzielczość 3d na 200%? Jeśli nie to nie mów nam o full detalach :]
Driver co z tego że 4 rdzenie jak arma potrafi wykorzystać tylko 2 ewentualnie reszta procesów obciąży następny rdzeń. I tu chodzi głównie o mhz. bo 2,4 ghz to za mało żeby sobie pograć bez problemu a po za tym na tej karcie co on ma nie pójdzie ARMA 2 płynnie na maxymalnych detalach i rozdziałce 1920 na 1200. Mam taką samą kartę jak kolega tylko niestety ma ona połowę pamięci. Wiesz ARMA 2 ma to do siebie że się nie odczuwa spadków klatek gdyż jest użyty efekt smużenia przy poruszaniu ekranu. Odpal frapsa i zobacz ile masz klatek bo nie wydaje mi się aby na 9800gt i z prockiem w pobliżu 3ghz na maksymalnych detalach dało się rade wyciągnąć więcej niż 22 klatki na sekundę w kampanii. Wiadomo że w Multi ARMA chodzi szybciej bo nie ma SI w tak dużym stopniu użytej jak w Kampanii. A poza tym testy są w tym linku który wcześniej podałem i tam widać na ile jego karta może pozwolić.
Wrzucę tego linka jeszcze raz.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6546.html
Poza tym w tym linku jest wiele ciekawych rzeczy tak jak porównanie detali między najwyższymi a najmniejszymi i jakie dają różnice w jakości.
Wrzucę tego linka jeszcze raz.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6546.html
Poza tym w tym linku jest wiele ciekawych rzeczy tak jak porównanie detali między najwyższymi a najmniejszymi i jakie dają różnice w jakości.
- DRIVER
- ID Steam:
- Numer GG: 6869863
Na karcie 9600 GT na rozdziałce 1280x1024(bo 17 cali monitor... zmienilem karte i monitor na 23 cale z HD dla tego też mam ta inna kartę) na MAX detalach poza właśnie AA... w armie to sie jakos inaczej wabi, wiem ze mialem na 100%. I gra chodzila plynnie, tylko w miescie mialem 27 klatek(sprawdzone na FRAPsie). NIe wiem czy to cos daje(czasem tak) ale zawsze mam włączonego Game Booster'a.
witam, po świętach kupuje taki sprzęt pod Arme 2
Athlon II x3 435 2,9 ghz
Geforce Gainward GTS 250 512 ram
2 GB Goodram 1333mhz (potem może dokupię drugą kość)
ASRock M3A770DE
Samsung 320 GB spinpont f1
Chieftec 550 W Gps czy jak tam on się zwie
mam monitor samsung 19' panorama max rodziałka jego 1440x900 i w takich rodziałkach chiałbym grać albo ciut mniejszych na średnich/wysokich detalach widocznośc na 2500m starczy mi, będzie łądnie śmigać? Głównie w trybie multiplayer/edytor?
pozdro
Athlon II x3 435 2,9 ghz
Geforce Gainward GTS 250 512 ram
2 GB Goodram 1333mhz (potem może dokupię drugą kość)
ASRock M3A770DE
Samsung 320 GB spinpont f1
Chieftec 550 W Gps czy jak tam on się zwie
mam monitor samsung 19' panorama max rodziałka jego 1440x900 i w takich rodziałkach chiałbym grać albo ciut mniejszych na średnich/wysokich detalach widocznośc na 2500m starczy mi, będzie łądnie śmigać? Głównie w trybie multiplayer/edytor?
pozdro
Ja mam prawie identyczny sprzęt. Phenom II x3 720 4gb ram 1333Mhz i gf 8800gt czyli praktycznie to samo co 250 gt tylko trochę mniej procesorów strumieniowych i gram na detalach Widoczność 3000m reszta wszystko średnie rozdziałka 1280na 1024 i wszystko chodzi płynnie czy w kampanii czy w multi. Więc u ciebie też będzie.
-
- ID Steam:
Już Arma II jest troszkę na rynku więc teraz jak ją poznaliście zadam pytanie.
Mam sprzęt w postaci procesor AMD 4200+, 4 gb Ramu (chociaż na windowsie XP X86 jest to tylko 3,34 GB) i grafikę ATI Radeon Sapphire 512mb. Grałem w demo, no wygląda spoko, ale powiedzcie czy na tym sprzęcie pośmigam troszkę w armę czy raczej odpuścić. Kupiłem jedynkę już dawno temu, ale miała tendencję do wypadania z gry podczas lotu wiatrtakiem. Ta arma po uruchomieniu dema wygląda o niebo lepiej, latając wiatrakiem nie tnie się, ale czy na kampanię to wystarczy?? bo do multi chyba raczej tak?? Z góry dzięki za odpowiedzi
Mam sprzęt w postaci procesor AMD 4200+, 4 gb Ramu (chociaż na windowsie XP X86 jest to tylko 3,34 GB) i grafikę ATI Radeon Sapphire 512mb. Grałem w demo, no wygląda spoko, ale powiedzcie czy na tym sprzęcie pośmigam troszkę w armę czy raczej odpuścić. Kupiłem jedynkę już dawno temu, ale miała tendencję do wypadania z gry podczas lotu wiatrtakiem. Ta arma po uruchomieniu dema wygląda o niebo lepiej, latając wiatrakiem nie tnie się, ale czy na kampanię to wystarczy?? bo do multi chyba raczej tak?? Z góry dzięki za odpowiedzi
Procesor masz troche za słaby do kampanii, ale jak sie pobawisz w podkręcanie + zainstalujesz nowego patcha (ktory podobno troche poprawia wydajność) to możesz osiągnąć fajne rezultaty (co nie oznacza pełnej płynności, niestety). Zeby pogadac o detalach musisz sprecyzować jaką masz karte graficzną dokładnie (model)

-
- ID Steam:
Nie no nie przesadzajmy średnie detale mi wystarczą... Karta to ATI Radeon 2600 hd sapphire 512 mb i jak może być??
Nie chce być przesadnym pesymistą, ale może być za mało... Najlepiej by było gdyby wypowiedział się ktoś, kto ma taki sprzęt i próbował grać

- Gómą
- ID Steam:
- Numer GG: 3377011
- ID gracza: 108292
Witam
Przeglądałem namiętnie ten temat, ale nie znalazłem podobnego configa do mojego:
athlon x2 5000+ (2,6ghz)
2gb ram
i do tego planuje zakup graficzki z drugiej ręki, jakiegoś 8800gts (planowana rozdzielczość 1440x900)
Przez parę ładnych lat ciułałem czy to w ofp, czy arme na najniższych detalach przy ledwo płynnym framerate, szłoby na configu tym uciągnąć multiplayera? Detale mogą być najniższe, oby było płynnie.
Pozdrawiam, Kamiś
Przeglądałem namiętnie ten temat, ale nie znalazłem podobnego configa do mojego:
athlon x2 5000+ (2,6ghz)
2gb ram
i do tego planuje zakup graficzki z drugiej ręki, jakiegoś 8800gts (planowana rozdzielczość 1440x900)
Przez parę ładnych lat ciułałem czy to w ofp, czy arme na najniższych detalach przy ledwo płynnym framerate, szłoby na configu tym uciągnąć multiplayera? Detale mogą być najniższe, oby było płynnie.
Pozdrawiam, Kamiś