Prawda jest taka, że ArmA 2 potrzebuje bardzo dobrego sprzętu.A przedewszystkim procka, moim zdaniem bez quada jest ciężko.chewie pisze:No to ja mam pytanko z cyklu czy ruszy:
GeForce 8600M GT2
2GB DDR2 SDRAM 667 MHz
2.4 GHz Intel Core 2 Duo
no i jest to MacBook Pro więc jeszcze będę musiał na nim postawić windę, zastanawiam się czy to jest wogóle jakieś rozwiązanie... bo mój blaszak już na demo trochę blado wypada...
Arma 2 ruszy czy nie? [ PYTANIA ]
Moderator: Inkwizytor
- polo
- ID Steam:
- Numer GG: 1257116
- ID gracza: 0
Re: ARMA 2 ruszy czy nie? [ PYTANIA ]
Jednym z najlepszych sposobów zachowania pokoju jest ciągła gotowość do wojny.
To może teraz ja? :p
Jestem nowy i kupiłem sobie na święta Armę. (Grać się będzie dało mam nadzieję, życzcie powodzenia ^^)
2 GB ram DDR2 (niedługo mam zamiar dokupić drugą kość 2 GB)
Intel 2 Core Duo 2.8 ghz [E7400] (bez podkręcania)
GeForce 9500 512 Mb
EDIT:
Tak przy okazji.
Na games requirment labie pisało że na średnich pójdzie
Jestem nowy i kupiłem sobie na święta Armę. (Grać się będzie dało mam nadzieję, życzcie powodzenia ^^)
GeForce 9500 512 Mb
EDIT:
Tak przy okazji.

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
W edytorze przy jednej jednostce to może będziesz miał te średnie detale jeśli grafika jest na ddr3. Ale kampania/mp ciężko to widzę...olek130 pisze:To może teraz ja? :p
GeForce 9500 512 Mb
EDIT:
Tak przy okazji.
Witam.
Na jakich ustawieniach może mi pójść?
AMD Phenom II X2 550 BOX Black Edition
Płyta Gigabyte GA-MA770-UD3
GeForce 9600GT
Kingston SO-DIMM 2x 2GB DDR2 667 MHz CL5
Na jakich ustawieniach może mi pójść?
AMD Phenom II X2 550 BOX Black Edition
Płyta Gigabyte GA-MA770-UD3
GeForce 9600GT
Kingston SO-DIMM 2x 2GB DDR2 667 MHz CL5
Witam
Panowie, co myślicie?
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz
4 gb ramu
GeForce 9600M GT
Panowie, co myślicie?
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz
4 gb ramu
GeForce 9600M GT
Witam czy będzie dało się pograć na takim kompie:
quad q6600 2,4ghz
9800gt 1gb
4 gb ram

quad q6600 2,4ghz
9800gt 1gb
4 gb ram

Karta trochę słaba no i procesor nisko taktowany ale na średnich powinieneś płynnie sobie pograć. Dobrze że grafika ma ten 1GB bo w tej grze powierzchnia się przydaje na texturki.
A tu masz opis na jakim sprzęcie arma chodzi najlepiej wychodzi na to że radki w ARMIe rządzą.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6546.html
Najnowsze beta patche poprawiają nieco płynność rozgrywki więc od razu instaluj przed rozgrywką.
A tu masz opis na jakim sprzęcie arma chodzi najlepiej wychodzi na to że radki w ARMIe rządzą.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6546.html
Najnowsze beta patche poprawiają nieco płynność rozgrywki więc od razu instaluj przed rozgrywką.
procka mogę sporo podkręcic 

Procka jak dasz rade wykręcić na 3,2 ghz to powinien wystarczyć spokojnie.
Od razu ci powiem że gra na średnich wygląda ładnie nie jest tak jak w innych produkcjach że trzeba mieć wszystko na high żeby wyglądało ładnie. Jedyne z czym powinieneś uważać to Dravdistanc gdyż to jest jedyna gra na rynku w której możesz go nastawić na 10 kilometrów co może jednak prowadzić do spadków wydajności no ale niema czym się dziwić jak inne gry pozwalają na maximum 300 metrów. AI w tej grze najbardziej obciąża kompa czym więcej żołnierzy tym gra trochę zwalnia.
AI pomimo bugów potrafi pokazać swój potencjał tu żołnierze nie są prowadzani po ścieżkach jak w każdej innej grze lecz sami potrafią wybrać drogę jak dojść do punktu potrafią omijać przeszkody i prowadzić wszystkie pojazdy w grze bez tak zwanych skryptów. Pamiętaj że przed rozgrywką zainstalować należy patcha 1.4 oficjalnego i jeśli chcesz to betę 6362 która znacząco poprawia działanie AI lekko optymalizuje silnik gry no i dorzuca kilka fajnych rzeczy do trybu rozgrywki Warfare.
Fajne jest to że Si ma coś takiego jakby symulację pamięci wzrokowej. Każdy cywili zapamiętuje bodajrze do 4 rzeczy jakie ostatnio widział. Niby to jest proste działanie przyczynowo skutkowe ale naprawdę miłe.
Od razu ci powiem że gra na średnich wygląda ładnie nie jest tak jak w innych produkcjach że trzeba mieć wszystko na high żeby wyglądało ładnie. Jedyne z czym powinieneś uważać to Dravdistanc gdyż to jest jedyna gra na rynku w której możesz go nastawić na 10 kilometrów co może jednak prowadzić do spadków wydajności no ale niema czym się dziwić jak inne gry pozwalają na maximum 300 metrów. AI w tej grze najbardziej obciąża kompa czym więcej żołnierzy tym gra trochę zwalnia.
AI pomimo bugów potrafi pokazać swój potencjał tu żołnierze nie są prowadzani po ścieżkach jak w każdej innej grze lecz sami potrafią wybrać drogę jak dojść do punktu potrafią omijać przeszkody i prowadzić wszystkie pojazdy w grze bez tak zwanych skryptów. Pamiętaj że przed rozgrywką zainstalować należy patcha 1.4 oficjalnego i jeśli chcesz to betę 6362 która znacząco poprawia działanie AI lekko optymalizuje silnik gry no i dorzuca kilka fajnych rzeczy do trybu rozgrywki Warfare.
Fajne jest to że Si ma coś takiego jakby symulację pamięci wzrokowej. Każdy cywili zapamiętuje bodajrze do 4 rzeczy jakie ostatnio widział. Niby to jest proste działanie przyczynowo skutkowe ale naprawdę miłe.