Jaką myszkę kupić? Mysz głównie do grania w Armed Assault 2.

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Re: Jaką myszkę kupić? Mysz głównie do grania w Armed Assault 2.

Post autor: Forrestal »

kondor pisze:Tzn co jest innego w odbiorze (oprócz efektu placebo)?
Otoz jest. Od razu mozna poznac lepsza jakosc wykonania, bardziej dopracowane oprogramowanie itd. Duzo tez zalezy od osobistych preferencji. Osobiscie nie uzywam przycisku w rolce muszki tylko tych pod kciukiem jako srodkowego przycisku i naprawde myszki za 20zl nie oferuje czesto mozliwosci pzypisania odpowiednich funkcji pod przyciski. Myszka za 20zl nie zaoferuje Ci zmiany czuosci czy tak naprawde rozdzielczosci w locie. Co jak dla mnie jest podstawa w ArmA bo roznych czulosci sie czesto uzywa.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Forrestal pisze: Od razu mozna poznac lepsza jakosc wykonania,
nie narzekam na jakość wykonania swojej, zresztą jest wygodna, nie zacina się i pewnie mam taki sam kursor jak w tej droższej
Forrestal pisze: bardziej dopracowane oprogramowanie itd.
to znaczy co?
Forrestal pisze: Duzo tez zalezy od osobistych preferencji. Osobiscie nie uzywam przycisku w rolce muszki tylko tych pod kciukiem jako srodkowego przycisku
więc to nie jest argument
Forrestal pisze: i naprawde myszki za 20zl nie oferuje czesto mozliwosci pzypisania odpowiednich funkcji pod przyciski.
jedyny jak na razie argument za droższą
Forrestal pisze: Myszka za 20zl nie zaoferuje Ci zmiany czuosci czy tak naprawde rozdzielczosci w locie. Co jak dla mnie jest podstawa w ARMA bo roznych czulosci sie czesto uzywa.
tzn, że np w heli uzywa się innej czułości niż jako żołnierz? czy mówisz o czymś innym?
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

kondor pisze:
Forrestal pisze: bardziej dopracowane oprogramowanie itd.
to znaczy co?
Chodziło mi o to ze wogule dostajemy opgoramowanie dzieki czemu w latwy sposb mozemy ja konfigurowac i customizowac ;)[/quote]
kondor pisze:
Forrestal pisze: Myszka za 20zl nie zaoferuje Ci zmiany czuosci czy tak naprawde rozdzielczosci w locie. Co jak dla mnie jest podstawa w ARMA bo roznych czulosci sie czesto uzywa.
tzn, że np w heli uzywa się innej czułości niż jako żołnierz? czy mówisz o czymś innym?
Tak, lata temu wypracowalem sobie taki system, ze dla zwyklej piechoty uzywam srednich wartosci rozdzielczosci, nazwimy to czuloscia - 800DPI. Jesli potrzebuje wiekszej precyzji to zmiejszam soie czulosc do 400DPI dzieki temu precyzyjniej mozna przymierzyc bo mamy wiekszy dokladnosc w sterowaniu kursoerem. Natomiast dla heli uzywam maksymalnych czulosci, pokoju 3200DPI dzieki czemu male ruchy myszka daja nam znaczace przesuniecia kursora co bezapelacyjnie poprawia sterowanie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek kieć
ID Steam:
ID gracza: 301316

Post autor: krzysiek kieć »

Ja mam jeden argument- trwałość. Zanim kupiłem myszkę logitecha, to przy swoim kompie zmieniałem myszki kilkukrotnie. Obecnie nowy gryzoń używany jest tylko i wyłącznie przy laptopie- ok 2x w tygodniu jedzie ze mną pociągiem przygnieciony brudnymi majtkami (które są twarde jak kamień z tym, że są od niego cięższe). Spadała mi na ziemię z różnych wysokości (w tym z parapetu) na podłogę, jest na górze porysana przez moje niemiłe traktowanie, a mimo to działa tak samo skutecznie jak w dniu zakupu. Nie jestem ekspertem od grafiki, tym bardziej nie znam się na parametrach myszek (i dlatego nie liczę poniższej opinni jako argument)- ale nikt mi nie wmówi, że markowa myszka nie zapewnia większej precyzji (nie posiadam tabletu, a robię sobie tekstury lub modyfikacje tekstur do rbr- przy logi wyraźnie precyzyjniej mi się pracuje). Także podsumowując- kiedy już obecna myszka wyzionie ducha; kupuję kolejną tej samej firmy. I powodem nie jest "efekt placebo".
Pozdrawiam
Terroryzm to choroba. Poznajcie doktora. Specnaz ostrzega! Branie zakładników szkodzi zdrowiu. спецназ МВД "Витязь" Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Moja myszka za 20zł ma 7 lat i ma precyzję co najmniej jednego pixela, chyba nie potrzeba więcej?
Awatar użytkownika
r2d2
ID Steam:

Post autor: r2d2 »

Ja mam bardzo podobne zdanie jakość jest w Logitechach jest naprawde widoczna kiliki sa zawsze takie same, nic nie skrzypi, dłoń sie nie poci nawet taki bajer jak cieżarki jest przydatny....Ale czy jest to warte 200zł kwestia gustu, dla mnie tak.Przerobiłem juz pare A4 tech G5 jest o niebo lepsza
Awatar użytkownika
Paul
ID Steam:
Numer GG: 4516300
ID gracza: 0

Post autor: Paul »

Witam.
Trochę będę offtopował, ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Otóż póki co gram tylko w A1 i wczoraj zakupiłem nową myszkę która posiada 7 przycisków.... i po zainstalowaniu sterowników w A1 mogę wykorzystać jeden dodatkowy, drugiego gra nie widzi w ogóle, a trzeci jest nie do modyfikacji i powoduje 3 strzały za jednym kliknięciem, czyli ogólnie średnia sprawa.

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Ja mam - kup sobie myszke z dwoma przyciskami i ewentualnie scrollem ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul
ID Steam:

No niestety myszka mi nie służy tylko do grania... jak będę miał na kompa do A2 to i będę miał na drugą myszkę :)

Sugerujesz, że w Armie nie ma możliwości używania bardziej rozbudowanych myszek?
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Nie wiem, nie znam się na myszkach, ale skoro masz taką myszkę i nie masz mozliwości przypisania każdemu przyciskowi innej funkcji to chyba ArmA2 nie obsługuje aż tak wypasionych myszek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul
ID Steam:

Mówię o A1:)
I zakładam, że da się to wykorzystać... ale, że problemem mogą być jakieś sterowniki...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”