Naczelne dowództwo

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
templar
ID Steam:
ID gracza: 0

Naczelne dowództwo

Post autor: templar »

Witam, chcę zrobić misję w której istnieje naczelny dowódca sił wschodu i zachodu, ale gdy tworzę osobne moduły naczelnego dowództwa dla obu stron to grają naczelnym np. wschodu mogę dowodzić formacjami obu stron (i odwrotnie). Co zrobić aby wschód dowodził wschodem, a zachód zachodem??
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale spowodowanie żeby jakiś drań umarł za swoją." - General George S. Patton
Obrazek
Awatar użytkownika
Furman
ID Steam:

Re: Naczelne dowództwo

Post autor: Furman »

Było to gdzieś na wikii bohemii,ale nie chce mi się szukać ,więc rozrysuję.

moduł głownego dowództwa(synchronizacja przy pomocy klawisza F5 z tobą/dowódcą)
|
(synchronizacja z modułem podkomendnego)
|
moduł podkomendnego
|
(synchro z oddziałami którymi chcemy dowodzić).
templar
ID Steam:

Właśnie tak robię dla obu stron (tzn. moduł głównodowodzącego i podkomendnego dla wschodu i osobne moduły dowodzenia dla zachodu), ale jak gram głównodowodzącym np. wschodu to wchodząc w tryb naczelnego dowódcy mogę kierować swoimi i wrogimi oddziałami, a chciałbym żeby wschód kierował swoimi, a zachód swoimi.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale spowodowanie żeby jakiś drań umarł za swoją." - General George S. Patton
Obrazek
Awatar użytkownika
Furman
ID Steam:

Post autor: Furman »

Dziwne.U mnie ten problem nie występuje,niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni gracze.
Awatar użytkownika
JonPL
ID Steam:
Numer GG: 6628146
Kontakt:

Post autor: JonPL »

Niestety;

Może to wymaga jakiegoś dodatkowego oskryptowania, jednak z moich doświadczeń też wynika, że "naczelny" może być tylko jeden
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.

Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
templar
ID Steam:

To ja spróbuję przedstawić to w inny sposób. Robię misję MP na własne potrzeby i chciałbym aby obie strony miały swoich głównodowodzących. Jak zrobić coś takiego?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”