Naczelne dowództwo
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Naczelne dowództwo
Witam, chcę zrobić misję w której istnieje naczelny dowódca sił wschodu i zachodu, ale gdy tworzę osobne moduły naczelnego dowództwa dla obu stron to grają naczelnym np. wschodu mogę dowodzić formacjami obu stron (i odwrotnie). Co zrobić aby wschód dowodził wschodem, a zachód zachodem??
Re: Naczelne dowództwo
Było to gdzieś na wikii bohemii,ale nie chce mi się szukać ,więc rozrysuję.
moduł głownego dowództwa(synchronizacja przy pomocy klawisza F5 z tobą/dowódcą)
|
(synchronizacja z modułem podkomendnego)
|
moduł podkomendnego
|
(synchro z oddziałami którymi chcemy dowodzić).
moduł głownego dowództwa(synchronizacja przy pomocy klawisza F5 z tobą/dowódcą)
|
(synchronizacja z modułem podkomendnego)
|
moduł podkomendnego
|
(synchro z oddziałami którymi chcemy dowodzić).
Właśnie tak robię dla obu stron (tzn. moduł głównodowodzącego i podkomendnego dla wschodu i osobne moduły dowodzenia dla zachodu), ale jak gram głównodowodzącym np. wschodu to wchodząc w tryb naczelnego dowódcy mogę kierować swoimi i wrogimi oddziałami, a chciałbym żeby wschód kierował swoimi, a zachód swoimi.
Dziwne.U mnie ten problem nie występuje,niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni gracze.
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Niestety;
Może to wymaga jakiegoś dodatkowego oskryptowania, jednak z moich doświadczeń też wynika, że "naczelny" może być tylko jeden
Może to wymaga jakiegoś dodatkowego oskryptowania, jednak z moich doświadczeń też wynika, że "naczelny" może być tylko jeden
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
To ja spróbuję przedstawić to w inny sposób. Robię misję MP na własne potrzeby i chciałbym aby obie strony miały swoich głównodowodzących. Jak zrobić coś takiego?