ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)
Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)
Ktoś gdzieś napisał, że Ofp:DR nie będzie świetne, bo musieli wszystko robić od początku. Ale następne może być dużo lepsze. A plusy OFP:DR to podobno dość łatwe wydawanie rozkazów, i świetna optymalizaja, na karcie 512 mb, procku 2x2.4 na średnich albo maksymalnych bez żadnej przycinki.
A co tam jest do renderowania czy obliczania (sa jakies skomplikowane misje a'la dynamiczna kampania lub cti) zeby mialo sie ciac?
prawda -nie ma co obliczać, na youtube koleś z i7 920 ma od 70-120 fps, 4 rdzenie dają tylko fps'y, a mając 2 rdzeniowca tylko liczby się zwiększają, a nie da się za bardzo tego zauważyć podczas gry.
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
I masz to kosztem blokad i pustego (podobno) świata. Już wolę zapakować w kompa.
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- Kontakt:
CóżJuż wolę zapakować w kompa.

http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
- =JACK=
- ID Steam:
- Numer GG: 5129433
- Kontakt:
Poleciałem do sklepu z wywieszonym jęzorem..... zainstalowałem, pograłem i załamałem się. Tylko tyle mogę teraz napisać bo płaczę nad moimi straconymi marzeniami.
Ostatnio zmieniony 08 października 2009, 20:58 przez =JACK=, łącznie zmieniany 1 raz.
A trzeba było minimalne wymagania przeczytać ....=JACK= pisze:Poleciałem do sklepu z wywieszonym jęzorem..... zainstalowałem, pograłem i załamałem się. Tylko tyle mogę teraz napisać bo płaczę nad moimi straconymi marzeniami.

A tak poważnie?
" ... Pamiętaj, Strach jest Twoim Jedynym Przewodnikiem tam ... tam gdzie Cienie kryją ... Śmierć ... "
- =JACK=
- ID Steam:
- Numer GG: 5129433
- Kontakt:
Bardzo liczyłem że na OFDR stanie się grą, która przykuje mnie na długo do komputera i stanie się tą grą dla której porzucę granie w ARMA 2(
).
Niestety srodze się zawiodłem. Recenzje nie kłamią, nie jest dobrze.
Począwszy od menu, które jest okropne, poprzez pseudobalistyczne celowanie, słabą jakościowo konsolową grafikę, sterowanie i prowadzenie za rączkę w czasie misji.
Jak ktoś narzekał na zachowanie AI w ARMA to teraz pewnie szczeka na dworze z wściekłości nad przeciwnikami w OFDR.
Stojąc od gościa 5 m wystrzeliłem serię z SAWa. Trup ?! ......O nie....... On obrócił się i zabił mnie 1-2 pociskami......czy to opis z Terrorist Takedown ? Nie to realistyka z OFDR
Tryb multi to porażka i wątpię by stał się grywalny na tyle by grać zespołowo.
Jedyne co mogę przyznać na plus wypocinom mistrzów Codu to:
- optymalizacja. Gra chodzi mi na z wysokimi ustawieniami z antyaliasingiemi flltrowaniem też na maxa ok 100 klatek. (P II 720BE@3.4, gf 275)
- dzwięk jest fajny
- Skuteczność granatów dymnych....o tak ....tego jak na razie brakuje w ARMA 2
Kupiłem tą grę z nadziejami na dobrą zabawę i załamałem się.
Porównywanie jej do CoDa ( o ARMA 2 nie wspomnę) to, niestety z bólem serca muszę to stwierdzić, jakby porównywanie gówna do twarogu.

Niestety srodze się zawiodłem. Recenzje nie kłamią, nie jest dobrze.
Począwszy od menu, które jest okropne, poprzez pseudobalistyczne celowanie, słabą jakościowo konsolową grafikę, sterowanie i prowadzenie za rączkę w czasie misji.
Jak ktoś narzekał na zachowanie AI w ARMA to teraz pewnie szczeka na dworze z wściekłości nad przeciwnikami w OFDR.
Stojąc od gościa 5 m wystrzeliłem serię z SAWa. Trup ?! ......O nie....... On obrócił się i zabił mnie 1-2 pociskami......czy to opis z Terrorist Takedown ? Nie to realistyka z OFDR
Tryb multi to porażka i wątpię by stał się grywalny na tyle by grać zespołowo.
Jedyne co mogę przyznać na plus wypocinom mistrzów Codu to:
- optymalizacja. Gra chodzi mi na z wysokimi ustawieniami z antyaliasingiemi flltrowaniem też na maxa ok 100 klatek. (P II 720BE@3.4, gf 275)
- dzwięk jest fajny
- Skuteczność granatów dymnych....o tak ....tego jak na razie brakuje w ARMA 2
Kupiłem tą grę z nadziejami na dobrą zabawę i załamałem się.
Porównywanie jej do CoDa ( o ARMA 2 nie wspomnę) to, niestety z bólem serca muszę to stwierdzić, jakby porównywanie gówna do twarogu.
Ostatnio zmieniony 08 października 2009, 20:58 przez =JACK=, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja napiszę coś miłego o OFP2 ( tak, o tej Rzadkiej Kupie, którą zdefekowało się na nas CM) ... "mruczanka" w "menu" jest genialna, (lepsza niż soundtrack z BHD). Powinni dostać "Oscara" za ścieżke dźwiękową. 

No dobra. Mam to biedne i z krytykowane aż po uszy OFP DR i zaraz zainstaluję
Zobaczymy co to za cudo (mam jakieś takie przeczucie, że pogram trochę i zaraz wyłączę aby odpalić sobie Arme 2
No! ale nie uprzedzajmy faktów 

- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
http://www.youtube.com/watch?v=5quZx5NGRYQ
Zna ktoś jakiś myk? Na forum kodiesów też mają problem...
Zna ktoś jakiś myk? Na forum kodiesów też mają problem...
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net