Nie no, bez przesady. Mozna grac w FPSy na padzie i to calkiem fajnie sie czasem sprawdza.Matte pisze:Grałem u kumpeli w Left 4 Dead na xboxie 360. Turlała się ze śmiechu. Poza tym po 20 sekundach okazało się, że to ciemne coś w co strzelam to podłoga.DRIVER pisze:Ja w ogole nie rozumiem pojecia gry w FPSy na padzie....
Ofp 2 -Gdzie premiera?
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: Ofp 2 -Gdzie premiera?
Da się grać nawet na mydle. Tyle, że na padzie to nie jest najwygodniejsze, ani przede wszystkim kompetytywne.
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
Co to znaczySiD pisze:kompetytywne
ufoman: Ciezko o slownik w dobie internetu?
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
sjp.pl słownik języka polskiegoPROCIK pisze:ufoman: Ciezko o slownik w dobie internetu?Co to znaczySiD pisze:kompetytywne
ufoman: Ciezko o slownik w dobie internetu?
kompetytywny
znaczenie: brak
ten sam slownik
kompetytywny
dopuszczalne w grach
forma podstawowa:
kompetytywny (XYbx)
(brak znaczenia)
O co biega? hehe teraz nie mam czasu poszukac, W domu to zrobie
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2564081
W tym kontekście, taki kontroler nie pozwala na nawiązanie prawdziwej walki z przeciwnikiem, lecz jest sztuką/wyzwaniem/rozrywką samą w sobie. Tak jak jazda na prawdziwym symulatorze na klawiaturze, gdzie każde dodanie gazu cyfrową strzałeczką jest równoznaczne z kręceniem bączków. Na padzie w grach fpp nie jesteśmy żadną konkurencją, dlatego aby nawiązać walkę nasz przeciwnik musi być, w przypadku AI, sztucznie ogłupiony, bądź w przypadku żywego gracza - zachęcić do korzystania z równie ułomnego kontrolera, co na konsolach jest dość trywialnym rozwiązaniem.
W tym kontekście, taki kontroler nie pozwala na nawiązanie prawdziwej walki z przeciwnikiem, lecz jest sztuką/wyzwaniem/rozrywką samą w sobie. Tak jak jazda na prawdziwym symulatorze na klawiaturze, gdzie każde dodanie gazu cyfrową strzałeczką jest równoznaczne z kręceniem bączków. Na padzie w grach fpp nie jesteśmy żadną konkurencją, dlatego aby nawiązać walkę nasz przeciwnik musi być, w przypadku AI, sztucznie ogłupiony, bądź w przypadku żywego gracza - zachęcić do korzystania z równie ułomnego kontrolera, co na konsolach jest dość trywialnym rozwiązaniem.
- polikerski
- ID Steam:
Ja grałem u kumpla na PS2 w Medal of Honor i zawsze gdy we mnie trafiał ja odbezpieczałem granat i przy odrobinie szczęścia udało mi się go zabić. Ale ogólnie nie za bardzo umiem grać na Gamepadzie.
A właśnie kiedy wyjdzie Ofp2 na PS3?
A właśnie kiedy wyjdzie Ofp2 na PS3?
Gdy widzisz błysk, jest już za późno...
Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
Osobiście uważam, że jak pady to tylko do niektórych gier, bo OFP 2 na padzie, z walką na terenie zabudowanym, to jakaś rzeźnia jest.
A czy gdzieś wyszło, to w Bielsku jest, z tego co widziałem. Nawet Hełm taki ładny w zestawie!
A czy gdzieś wyszło, to w Bielsku jest, z tego co widziałem. Nawet Hełm taki ładny w zestawie!
Seria ArmA - Dla niektórych jest jak pudełko żołnierzyków. Kupując dostajesz gotową paczkę zabawek. Możesz bawić się sam, lub z kolegami. Wymyślasz własne scenariusze, a także załatwiasz coraz to nowe jednostki. Ogranicza cię tylko wyobraźnia i chęci :]