Potemps powiem Ci tak. Na potwierdzone informacje o różnego rodzaju śmiesznych ograniczeniach (275m max między żołdakami), zacofaniach z roku 2001 (nie ma join-in-progres), idiotycznych ograniczeniach skryptów w edytorze Ty odpowiadasz jak małe dziecko z piaskownicy: "Niee, moja łopatka i tak jest lepsza!" Jeśli sprawdzą się powyższe "ciekawostki" to OFP: DR będzie całkowitym niewypałem pola walki, a nie symulatorem i w sklepie będzie stała na półce tuż obok CoDa.
275m, to ograniczenie moim zdaniem zostanie usuniete, zreszta zalezy jaki typ misji bedziemy wykonywac. Brak join in progress to ograniczenie które wzięło sie z założenia gameplayu, a nie z ułomności technicznej, a o żadnym ograniczeniu skryptowania, nic nie słyszałem, może jestem niedoinformowany, ale prosze w takim razie o info

Co do ostatniego stwierdzenia, nie nie twierdze że jest lepsza, ale mam nadzieje że taka będzie, bo jak wydadza taki szajs jak ARMA2, to wybacz nie bede w to grał poczekam aż coś lepszego wymyślą. Ponadto kto tu jest dzieckiem z piaskownicy ?? Nie sugeruje, że OFP2 będzie lepsze, o tym sie dowiem jak zagram, natomiast niektórzy użytkownicy owego forum, starają sie maksymalnie zgnoić gre która IMO jeszcze nie wyszła...Ale cóż taka polska mentalność, 'mamy ARME 2 i nie chcemy nic lepszego bo nic lepszego nie ma i nie bedzie', A pozatym Arma2 wcale nie jest DOBRĄ GRĄ, jest niedopracowana, niezoptymalizowana, ma od sk****** bugow, silnik który jest eksploatowany na siłę, załamania w grafice, i tnie nawet na przyzwoitych konfiguracjach, sprzętowych, już pominę szczegóły dotyczące AI,i tego że z ARMY 2 taki symulator, jak z Diablo RPG. To tyle ode mnie.
Pozdrawiam

PS
Tak jestem fanboyem BIS-u ale tylko za OFP1, powinni wiedzieć kiedy ze sceny zejść 'niepokonanym'