ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

potemps
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: potemps »

Potemps powiem Ci tak. Na potwierdzone informacje o różnego rodzaju śmiesznych ograniczeniach (275m max między żołdakami), zacofaniach z roku 2001 (nie ma join-in-progres), idiotycznych ograniczeniach skryptów w edytorze Ty odpowiadasz jak małe dziecko z piaskownicy: "Niee, moja łopatka i tak jest lepsza!" Jeśli sprawdzą się powyższe "ciekawostki" to OFP: DR będzie całkowitym niewypałem pola walki, a nie symulatorem i w sklepie będzie stała na półce tuż obok CoDa.

275m, to ograniczenie moim zdaniem zostanie usuniete, zreszta zalezy jaki typ misji bedziemy wykonywac. Brak join in progress to ograniczenie które wzięło sie z założenia gameplayu, a nie z ułomności technicznej, a o żadnym ograniczeniu skryptowania, nic nie słyszałem, może jestem niedoinformowany, ale prosze w takim razie o info :)

Co do ostatniego stwierdzenia, nie nie twierdze że jest lepsza, ale mam nadzieje że taka będzie, bo jak wydadza taki szajs jak ARMA2, to wybacz nie bede w to grał poczekam aż coś lepszego wymyślą. Ponadto kto tu jest dzieckiem z piaskownicy ?? Nie sugeruje, że OFP2 będzie lepsze, o tym sie dowiem jak zagram, natomiast niektórzy użytkownicy owego forum, starają sie maksymalnie zgnoić gre która IMO jeszcze nie wyszła...Ale cóż taka polska mentalność, 'mamy ARME 2 i nie chcemy nic lepszego bo nic lepszego nie ma i nie bedzie', A pozatym Arma2 wcale nie jest DOBRĄ GRĄ, jest niedopracowana, niezoptymalizowana, ma od sk****** bugow, silnik który jest eksploatowany na siłę, załamania w grafice, i tnie nawet na przyzwoitych konfiguracjach, sprzętowych, już pominę szczegóły dotyczące AI,i tego że z ARMY 2 taki symulator, jak z Diablo RPG. To tyle ode mnie.

Pozdrawiam :)

PS
Tak jestem fanboyem BIS-u ale tylko za OFP1, powinni wiedzieć kiedy ze sceny zejść 'niepokonanym' :P
http://www.armagame.pl - Bis fanboy team
http://www.ofp2.pl/forum/ - Codemasters fanboy team

Co kto lubi :D
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

A myślisz, że my nie widzimy tych błędów i niedopracowań ArmA2?
Każdy je widzi, ale o ArmA2 można sie dobrze wypowiadać, bo jest, bo ludzie w to grają, bo ma klimat i zaczyna przypominać OFP1.

Mówisz, że brak JIP w OFP2 to nie zacofanie techniczne tylko założenie gry... Matko... i to Ci naprawde nie przeszkadza?

Kolejna sprawa. Nikt nie ocenia gry na podstawie tej jaka ona jest i jaka będzie, bo jej jeszcze nie ma. Ale w ocenianiu na podstawie "doniesień prasowych" jest uzasadnione i jeżeli już w tym momencie słysze takie informacje, ze odległosc pomiedzy zolnierzami będzie ograniczona, ze czas respawnu bedzie z góry okreslony (!!), ze cos tam i cos tam, to trace nadzieje, ze OFP2 sie wogole zblizy do CODa, ze o OFP1 czy ArmA2 nie wspomne. Mam olbrzymią nadzieję, że te informacje okażą się nieprawdziwe, że to tylko taki nieudolny chwyt reklamowy. Życzę jak najlepiej OFP2 i sam tą grę kupię, bez względu na to jaka będzie, dla samej nazwy warto ją mieć. Ale zdaje się, że twórcy sami chcą tą grę ograniczyć, wprowadzić jakieś nie do końca przeze mnie zrozumiałe limity itd.
Dlatego nie interpretuj mylnie naszych (a przynajmniej moich) wypowiedzi.
Obrazek
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Do premiery gry został miesiąc, więc proponuję wszystkim wstrzymać się z opiniami do premiery gry/dema.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2021, 16:56 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Co nie zmienia faktu że gra szitem z pewnością będzie, a limity są jak najbardziej wytłumaczalne :D
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Centrum Flashpointa na IGN.com

http://flashpoint.ign.com/
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JonPL
ID Steam:
Numer GG: 6628146
Kontakt:

Post autor: JonPL »

Spam Trooper pisze:Co nie zmienia faktu że gra szitem z pewnością będzie, a limity są jak najbardziej wytłumaczalne :D
...oraz faktu, że Twoja mama zamiast w kapuście znalazła Cię w śmierdzących skarpetkach taty sprzed tygodnia. s(a)m(o)rodek :)

Mam pytanie do trzymających rękę na pulsie, bo ździwił mnie Rain z tym info, że "to już tylko miesiąc" - CZY i KIEDY planowane jest demo?
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.

Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Premiera gry:

Kod: Zaznacz cały

PC Games 
Release date: 09/10/2009
Gdzieś kiedyś wyczytałem, że demo wydadzą wkrótce, po tym jak ogłoszą, że OFP2 Gone Gold.
potemps
ID Steam:

Post autor: potemps »

http://www.armagame.pl - Bis fanboy team
http://www.ofp2.pl/forum/ - Codemasters fanboy team

Co kto lubi :D
Awatar użytkownika
Equi
ID Steam:
Numer GG: 3753274

Post autor: Equi »

7:07 minuta filmu. Czy ja dobrze zauważyłem? On ma w ekwipunku dwie ciężkie bronie? Czy zakłada tylko skope?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288

Post autor: PROCIK »

Fajnie zmienia magazynki w biegu, hamery maja otwietane drzwi( fajny bajer) Ale z tym radarem dla piechoty to przesadzili heh, moze nie ma go w opcji ekspert. Koles atakuje i pod obstrzalem bawi sie tym okraglym menu haha w A2 dawno byl by trupem, a tu smugi laserowe kolo niego smigaja. Jak dawal namiary na artylerie to mial w miejscu celu czerwony marker gdzie ma strzelac, ulatwione na maksa. Hmm Jak ta gra ma stawiac na realizm to chyba w kierunku grafiki i dzwieku, bo napewno nie technik dzialania i ogulnie warunkow na polu walki. Ogulnie nie taka zla sie wydaje, ale napewno to nie to samo co OFP1
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Post autor: mant3z »

To już nie jest gra dla mnie, to dla ludzi od COD'a, DF i BF2:PR. Odpuszczam sobie ten tytuł całkowicie.

Nie jest zła, no bo ładna i ma kilka fajnych bajerów ale jak dla mnie to to nie konkuruje już z ArmA2 tylko z tymi tytułami, które wymieniłem powyżej.
Mów mi milordzie łapserdaku!
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”