Właśnie ta płyta główna o której pisałem to lga775. Jeszcze jedno co myślicie o tym http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=263Przy platformie lga775 różnica jest wręcz można powiedzieć minimalna. Procesory z serii c2d/c2q bardzo słabo wykorzystują jej potencjał. W przypadku platform AM3 i lga1366 wydajność pamięci DDR3 jest dużo wyższa.
PS. Popraw to co podkreśliłem bo strasznie "oczoyebnie" wygląda
Arma 2 ruszy czy nie? [ PYTANIA ]
Moderator: Inkwizytor
Re: ARMA 2 ruszy czy nie? [ PYTANIA ]
saphire= syf ;p
Poszukaj sobie lepiej karty jakiegoś innego producenta...
Dobry jest asus,gainward, całkiem niezłe też są gigabyte!
Poszukaj sobie lepiej karty jakiegoś innego producenta...
Dobry jest asus,gainward, całkiem niezłe też są gigabyte!

Arma II najlepsza ;]
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Sam jesteś syf...
Szafir to jedna z lepszych firm wytwarzających karty graficzne oparte na chipach ati. Następnym razem (ile razy ja to jeszcze napiszę?
) pomyśl lub popieraj swoje bezmyślne wypowiedzi dowodami.
@Piopi, ta karta jest bardzo dobra, 2GB pamięci na pojedynczej karcie sprawdzi się chyba jedynie w GTA4 który pożera zasoby gpu. Ale przynajmniej odpalisz ArmA 2 z teksturami na b.wysoko i nie będziesz się martwił o zwiechy spowodowane doczytywaniem tekstur
Szafir to jedna z lepszych firm wytwarzających karty graficzne oparte na chipach ati. Następnym razem (ile razy ja to jeszcze napiszę?

@Piopi, ta karta jest bardzo dobra, 2GB pamięci na pojedynczej karcie sprawdzi się chyba jedynie w GTA4 który pożera zasoby gpu. Ale przynajmniej odpalisz ArmA 2 z teksturami na b.wysoko i nie będziesz się martwił o zwiechy spowodowane doczytywaniem tekstur

- Uncle Blues
- ID Steam:
- Numer GG: 1562358
- ID gracza: 2841
Miałem swojego czasu Radeona 9550 od Sapphire i bardzo go sobie chwalę. Wykręciłem go do maksimum jego możliwości. Pościągałem z niego wszystkie zabezpieczenia i bardziej się już po prostu nie dało. Wszystko to na standardowym chłodzeniu. Nie grzał się, nie było artefaktów, ŻADNYCH problemów nie miałem z tą kartą. Polecam Radeony od Sapphire.
@ rossecki, czerwony kwadracik ode mnie, bo wchodząc tu miałem nadzieję na rzeczową dyskusję, a widzę tylko post w którym nie ma NIC nowego. Trzy słowa wypowiedziane już dwa posty wyżej. I do tego zero argumentów.
@ rossecki, czerwony kwadracik ode mnie, bo wchodząc tu miałem nadzieję na rzeczową dyskusję, a widzę tylko post w którym nie ma NIC nowego. Trzy słowa wypowiedziane już dwa posty wyżej. I do tego zero argumentów.

Maćko pisze:Sam jesteś syf...
Szafir to jedna z lepszych firm wytwarzających karty graficzne oparte na chipach ati. Następnym razem (ile razy ja to jeszcze napiszę?) pomyśl lub popieraj swoje bezmyślne wypowiedzi dowodami.
@Piopi, ta karta jest bardzo dobra, 2GB pamięci na pojedynczej karcie sprawdzi się chyba jedynie w GTA4 który pożera zasoby gpu. Ale przynajmniej odpalisz ARMA 2 z teksturami na b.wysoko i nie będziesz się martwił o zwiechy spowodowane doczytywaniem tekstur
Właśnie oglądam porównanie GTX 275 do tego Sapphire'a 2GB. Tu link http://www.frazpc.pl/artykuly/736/RADEO ... IRE/VAPORX
W 3DMark vantage GTX 275 prowadzi nad Sapphireonem
W Assasynie prowadzi Sapphire (to są wyniki w wysokiej rozdzielczości ja będę grał w 1280x1024)
W CoD:MW GTX górą.
W Crysisie GTX ma przewage.
W ET:QW wygrywa GTX.
W Far cry 2 też GTX.
W Gridzie zależy od ustawień.
W Residen Evil też GTX.
W Street Fighter 4 również GTX 275.
W TDU znow GTX.
W Hawx też GTX.
W Unreal Turnament 3 GTX.
A w World in conflict już Sapphire.
Może jednak zamiast tych 2GB lepiej wziąć GTX 275 o którym wcześniej pisałem bo w większości wygrywa?
Jeszcze pamiętaj o tym że większość producentów gier wspiera technologie nvidi ;p
Chociaż teraz zaczyna już się to powoli zminiać ;p

Arma II najlepsza ;]
Dokładnie. Chyba kończę rozmyślenia i wybieram ZOTAC GF CUDA GTX 275, 896MB DDR3 (448bit), HDTV/2xDualDVI, PCI-E, BOX chyba że ktoś tu poda inną propozycję. Jeszcze wstrzymam się z zakupem, wczoraj karta kosztowała parędziesiąt groszy więcej (kupuję z hurtowni).rossecki pisze:Jeszcze pamiętaj o tym że większość producentów gier wspiera technologie nvidi ;p
EDIT:
A może tą samą kartę tylko nie z 896MB a z 1792MB za 100 zł więcej?
bardziej się opłaca karta z mniejszą ilością pamięci gdyż najzwyczajniej w świecie jest ona szybsza ;p

Arma II najlepsza ;]
- Maćko
- ID Steam:
- Kontakt:
Tylko w niższych rozdzielczościachrossecki pisze:bardziej się opłaca karta z mniejszą ilością pamięci gdyż najzwyczajniej w świecie jest ona szybsza ;p

To by się zgadzało przy moim 1280x1024. Miałem już odpuścić i kupić tego zotacka ale natknąłem się na wersje podkręconą:Maćko pisze: Tylko w niższych rozdzielczościach
To normalna:
ZOTAC GF CUDA GTX 275, 896MB DDR3 (448bit), HDTV/2xDualDVI, PCI-E, BOX
To podkręcona:
ZOTAC GF GTX 275 AMP Edit. CUDA, 896MB DDR3 (448bit), HDTV/2xDualDVI, PCI-E, BOX
Różnią się:
Taktowaniem rdzenia: 633 MHz i 702 MHz
Taktowaniem pamięci: 1134 MHz i 1260 MHz
Różnica 60 zł.
- Maćko
- ID Steam:
- Kontakt:
Bierz tego drugiego - wersja AMP to solidna karta. Warto dopłacić te 60zł.