Opinie z gry w ArmA2 - ankieta

Dyskusja ogólna, tryb singleplayer tylko o Arma2

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ

Uważam, że Arma 2 w ogólnej ocenie ...

Zaskoczyła mnie pozytywnie i przerosła oczekiwania.
11
17%
Zasługuje na pozytywną opinię i spełnia moje oczekiwania.
18
29%
Spełnia moje oczekiwania choć są rzeczy do poprawki.
21
33%
Nie jest zła, wiele rzeczy trzeba by poprawić.
10
16%
Zasługuje na negatywną opinię i nie spełnia moich oczekiwań.
1
2%
Rozczarowała mnie i w ogóle nie spełnia moich oczekiwań.
2
3%

Liczba głosów: 63

Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: Opinie z gry w ArmA2

Post autor: mant3z »

Nie jest dziwne tylko źle ustawione :rant
Zobacz sobie w opcjach, że masz MYSZ W LEWO ustawione pod BARDZIEJ W LEWO.
Usuń myszkę z tej opcji i ustaw ją dla LEWO.
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
JonPL
ID Steam:
Numer GG: 6628146
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: JonPL »

No dzięki, sprawdzę, mimo wszystko BIS już 3ci raz daje głupie controlsy :d
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.

Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
omaha_pl
ID Steam:

Post autor: omaha_pl »

Ludzie napiszcie prosze o co chodzi w tym Berzerku ,probuje grac od dwoch dni i taki tam chaos ze matko.Ludziska biegaja gdzie chca ,prawie wszedzie pustka.Czy tam trzeba tylko siedziec w miatach i czekac az wrog podejdzie czy co? Czy na berzerku sa tylko zywi ludzie ,czy boty tez sie zdarzaja?I napiszcie na czym gracie ,co jest najciekawsze ,bo juz miesiac w to gram i jakos nie za bardzo kumam o co biega,Juz mnie szlag trafia ,bo gra wciaga jak narkotyk ale walczyc caly czas na domination z botami to juz troche nudne ,tym bardziej ze za inteligentne to te boty nie sa (siedzi taki na AA stoje kolo niego metr a on nic,no to wale do niego serie i tu niespodzianka ,wstaje (bot) ze stanowiska i dopiero po chwili pada :o nie ma to jak PvP .Niech ktos cos doradzi (tylko nie CTF)
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Berzerk to identyczna rozgrywka jak w Battlefield2.
Przejmujesz flagę w taki sposób w jaki Ci się to najbardziej podoba :)
omaha_pl
ID Steam:

mant3z rzeczywiscie widzialem tam na srodku miast flage .Czyli chodzi o to zeby zdobyc miasto i je utrzymac tak ?Ale trzeba jak w BF 2 stac okreslony czas przy fladze zeby przejac miasto? I czy ilosc graczy przy fladze tez ma znaczenie jak dlugo bedziemy czekac na przejecie flagi ,miasta?
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Wystarczy jeden do przejęcia flagi o ile nie ma wroga w tym sektorze, na mapie zakreskowane pole dookoła flagi. Można się kapnąć po kolorze okręgu na mapie co jest czyje.
Niebieski - US
Czerwony - RU
Zielony - Niczyje
Żółty - obie strony są w okolicy flagi

Ilość osób chyba nie ma znaczenia, na pewno przy przejęciu flagi wszystkie osoby które są w jej pobliżu zostają obdarowane dodatkowymi pkt'ami.
omaha_pl
ID Steam:

Dzieki mant3z.Jasniej juz nie mozna :dworship .To teraz spedze troche czasu przy tym berzerku.A Ty jak, caly czas na 8BZ grasz ?
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Jestem pod wrażeniem patcha 1.03... NIestety... w negatywnym znaczeniu. Co prawda, ArmA nigdy nie była grą do CTFów, ani dla graczy, którzy cenia sobie szybka akcję, ale to co zobaczyłem dzisiaj an jednej szybkiej mapie to mnie poprostu rozwaliło... ArmA2 NIE zasługuje na miano nastepcy OFP... :( Licze, ze ktorys z patchy to poprawi (aczkolwiek wątpie). Na mapie gra 30 osob, 15vs15, CTF mardzo mały, szybki, dynamiczny... biegam ja i moze jeszcze 2 z mojego teamu, z wrogiego teamu jakies 4 czy 5 osob... reszta lezy na ziemi, czeka na kornerach, gdzies sie chowa.... wogole co to za gra? Co sie stało z ludzmi? ArmA1 szybko sie znudziła własnie z tego powodu... Jestem mocno rozczarowany. Co prawda również gra ma potencjał i jest fajna, ale ludzie w nią grający potrafią ją skutecznie zepsuć, wręcz zdruzgotać. Ale ArmA2 NIESTETY dostarcza możliwości i wręcz sama zachęca do kampienia przez wprowadzenie idiotycznego systemu zbyt szybkiego meczenia sie, skutkiem czego rece latają żołnierzowi po zatrzymaniu dookoła korpusu.... Przebiegnięcie dwoch krokow musi konczyc sie odpoczynkiem (KAMPIENIEM), bo inaczej zdolność aimowania spada ponizej zera. Kolejna rzecz... Postawa biegnącego żołnierza.... To są jakieś kpiny... Który normalny żołnierz biega kilka metrów od wroga z bronią opuszczoną do ziemi... Bron powinna byc wycelowana chociaz mniej wiecej w miejsce gdzie moze sie ukazac wrog, a nie w ziemie... Kolejna kwestia... Brak mozliwosci strzelania w biegu... Ciekawe niby dlaczego nie mozna strzelac w biegu?
Nie wiem czy moje wypociny kogokolwiek obchodzą, czy ktos ma podobne odczucia, ale ja po dzisiejszej grze jestem zdruzgotany... OFP pod tym wzgledem bije ArmA2 setki razy... Cos z tym muszą zrobic. Amen
Obrazek
Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: Maćko »

Jak to ktoś kiedyś powiedział śmiesznie - arma 2 to gra dla camperów :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Tez jak wchodze do MP, to szukam tylko CTF i C&H. Ale uważam, że nie jest tak źle (choć jest niedobrze).
-Nie wiadomo czemu po przebiegnięciu kilku metrów w niskiej pozycji, broń nie wraca do poziomu i trzeba jej "przypomnieć" poprzez próbę strzału (lewy przycisk myszy, domyślnie)
-Nie wiadomo czemu w niskiej pozycji żołnierz biegnie prędkością 2km/h
Cos z tym muszą zrobic. Amen
A czy zgłosiłeś to im, np tu: http://dev-heaven.net/projects/cis/issues?set_filter=1 ?
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Nie... mysle ze problem jest na tyle ewidentny, ze nie trzeba tego zgłaszac...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arma2 - wydanie 2009 rok.”