SaS TrooP pisze:To właśnie był mój spór. Przeczytałem takie coś w gazecie i [biiiip], że mój kochany symulator jest niby gorszy niż to ;/
To może głupio zabrzmieć, ale za namową kumpla zrobiłem sobie coś a la seminarium z graczami Call of Duty
Dopiero to mnie przekonało do tej gry.
ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)
Grałeś? Nie, więc zamilcz dziecko.Maćko pisze:Ale tak czy siak i dzieciaki z ofp2.pl tego nie zmienią OFP:DR będzie porażką.
"Co ty wogole bredzisz czlowieku ?", "Debili trzeba tępić :/", "Za bycie, niestety, kretynem i totalnym dzieciakiem siedmioletnim.", "a masz lamo", "Synku, czy ty naprawdę nie możesz sobie pójść?", "Pier**li jak potłuczony."

A ty co? Chcesz kolejną kłótnię wywołać? Dość już chyba ostatnio się wydarzyło.prawdziwy pisze:Grałeś? Nie, więc zamilcz dziecko.Maćko pisze:Ale tak czy siak i dzieciaki z ofp2.pl tego nie zmienią OFP:DR będzie porażką.
Maćko powiedział, co powiedział. Na pewno nie było to miłe, ale to jego sprawa.
'''
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
No ja mam wielką nadzieję, że OFP:DR okaże się hitem dla dzieci BF2 i COD'ów, dzięki czemu czarne owce tego forum podążą za tą grą i przestaną pisać bzdury pod wpływem emocji.
Zapewne ilość sfrustrowanych TK'ów, noob'ów i innych pokemonów się zmniejszy
Chodź może ZAP udostępni swój nowy bajer innym mission makerom jaki wymyślił w berzerku dla w/w pokemonów...
byłem mile zaskoczony.
BTW: mam berzerka 2 pod arma2 na FTP
Zapewne ilość sfrustrowanych TK'ów, noob'ów i innych pokemonów się zmniejszy

Chodź może ZAP udostępni swój nowy bajer innym mission makerom jaki wymyślił w berzerku dla w/w pokemonów...

BTW: mam berzerka 2 pod arma2 na FTP
Mów mi milordzie łapserdaku!
- barth89
- ID Steam:
- Numer GG: 5828812
- ID gracza: 0
Witam (na początek chciałbym się przywitać, bo jest to mój pierwszy post tutaj
). Przyznam się szczerze, że przeniosłem się tu z ofp2.pl
Tylko nie zabijcie mnie za to 
Dokładnie do wczoraj zastanawiałem się czy kupić tylko ArmA 2, czy kupić i ArmA 2 i OFP2. Zastanawiałem się czy kupić OFP2, bo szukałem symulatora pola walki, a do tej pory wydawało mi się, że nazwa/marka OFP zobowiązuje (pomijając fakt, że to BIS jest twórcą poprzedniego Flashpointa z dodatkami). Jakoś do tej pory wierzyłem, że to wszystko o czym pisali zwróciło moją uwagę - o realnym polu walki, o tym co może zwrócić uwagę przeciwnika i ogólnie o wszystkich tych niby realistycznych sytuacjach w grze...
Stwierdziłem, że od strzelanek jest CoD (w którego też gram i czekam na MW2), ale jest to gra, na którą jestem nastawiony jako na spokojną i luźną grę. Ale jeśli chcę pograć w symulator i grę jak najbardziej realistyczną to bez dwóch zdań liczy się tu tylko ArmA 2. I tak jak już ktoś pisał - po co CM mówi o OFP2 jako o symulatorze? Gdyby mówili, że ma to być nowy BF2 to nie byłoby problemu...

Dokładnie do wczoraj zastanawiałem się czy kupić tylko ArmA 2, czy kupić i ArmA 2 i OFP2. Zastanawiałem się czy kupić OFP2, bo szukałem symulatora pola walki, a do tej pory wydawało mi się, że nazwa/marka OFP zobowiązuje (pomijając fakt, że to BIS jest twórcą poprzedniego Flashpointa z dodatkami). Jakoś do tej pory wierzyłem, że to wszystko o czym pisali zwróciło moją uwagę - o realnym polu walki, o tym co może zwrócić uwagę przeciwnika i ogólnie o wszystkich tych niby realistycznych sytuacjach w grze...
Stwierdziłem, że od strzelanek jest CoD (w którego też gram i czekam na MW2), ale jest to gra, na którą jestem nastawiony jako na spokojną i luźną grę. Ale jeśli chcę pograć w symulator i grę jak najbardziej realistyczną to bez dwóch zdań liczy się tu tylko ArmA 2. I tak jak już ktoś pisał - po co CM mówi o OFP2 jako o symulatorze? Gdyby mówili, że ma to być nowy BF2 to nie byłoby problemu...
Phenom II X2 550 @ 3.5 & Zalman 9700NT <> Radeon 4850 512MB DDR3 @ 700/1100 & Auras Fridge <> 4 GB DDR2 800MHz GeIL Ultra + PDP Patriot <> AsRock A780GXH 128M <> SB X-Fi Xtreme Audio <> Pentagram Silent Force 460W <> Windows 7 64-bit
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
Red pisze:A ty co? Chcesz kolejną kłótnię wywołać? Dość już chyba ostatnio się wydarzyło.prawdziwy pisze:Grałeś? Nie, więc zamilcz dziecko.Maćko pisze:Ale tak czy siak i dzieciaki z ofp2.pl tego nie zmienią OFP:DR będzie porażką.
Maćko powiedział, co powiedział. Na pewno nie było to miłe, ale to jego sprawa.
Red, zrób nam przysługę i daj mu minusowy punkt

TO jest właśnie spory plus OFP2 dla nas. Uchroni nas jako tako przed P0K3M0N4M!
Trochę ostrzej bym to napisał ale podobnie myślę.barth89 pisze:Stwierdziłem, że od strzelanek jest CoD (w którego też gram i czekam na MW2), ale jest to gra, na którą jestem nastawiony jako na spokojną i luźną grę. Ale jeśli chcę pograć w symulator i grę jak najbardziej realistyczną to bez dwóch zdań liczy się tu tylko ARMA 2. I tak jak już ktoś pisał - po co CM mówi o OFP2 jako o symulatorze? Gdyby mówili, że ma to być nowy BF2 to nie byłoby problemu...
- barth89
- ID Steam:
- Numer GG: 5828812
Jakoś tak mi ulżyło, kiedy przerzuciłem się na ArmA 2 (czy raczej zbyt późno zrozumiałem, że z OFP2 żaden symulator nie będzie...)
Phenom II X2 550 @ 3.5 & Zalman 9700NT <> Radeon 4850 512MB DDR3 @ 700/1100 & Auras Fridge <> 4 GB DDR2 800MHz GeIL Ultra + PDP Patriot <> AsRock A780GXH 128M <> SB X-Fi Xtreme Audio <> Pentagram Silent Force 460W <> Windows 7 64-bit
Bez przesady z nazywaniem Army "symulatorem" no może "symulatorkiem" bo juz nie chce mi się powtarzać o elementach które zostału potraktowane z przymrużeniem
oka w tej grze. Choć dla OFPII Arma będzie Himalajami realizmu(zapewne)

http://www.ret.pl/motylek/ tak na początek
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
Moim zdaniem sama baza dla OFP i Army ma za zadanie symulowac pole walki, jak sie poszuka na temat VBS a jest to brat Army to mozna znalezsc fajne filmiki np. zaloga w heli(gdzies na forum podawalem linka) wtedy to jest symulator w 100% Z tego co znalazlem na stronie angielskiej dotyczacej VBS2 to sa rozne wersje w zaleznosci od tematu cwiczen (symulacji)
Arma jest wersja cywilna i uproszczona. I czy tak naprawde chodzi o 100% odwzorowanie warunkow na polu bitwy? lub pojazdow? Arma jest poprostu rodzajem systemu(platformy) jak gdzies juz pisalem.
Na koniec. Czy jest symulatorem? Pola walki tak , pelnym symulatorem pojazdow nie
ale i tak fajnie sie gra 
Arma jest wersja cywilna i uproszczona. I czy tak naprawde chodzi o 100% odwzorowanie warunkow na polu bitwy? lub pojazdow? Arma jest poprostu rodzajem systemu(platformy) jak gdzies juz pisalem.
Na koniec. Czy jest symulatorem? Pola walki tak , pelnym symulatorem pojazdow nie

- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013 ... _film.html
Fajne to to... takie pewnie casualowe będzie ale nie pogardzę.
Fajne to to... takie pewnie casualowe będzie ale nie pogardzę.
Mów mi milordzie łapserdaku!