Opinie z gry w ArmA2 - ankieta
Moderator: Inkwizytor
Re: Opinie z gry w ArmA2
Wszystkie opcje, takie jak wyswietlanie informacji o smierci (czyli kto kogo zabił), wyswietlanie scoreboarda, widok z trzeciej osoby i inne mozna wyłączyc w ustawieniach serwera we wszystkich częściach (od OFP az po ArmA2)...

- Cleric
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
W WGL-u nie ma scoreborda, informacji o śmierciach,
nie ma hudów i innych znaczników oraz zoom-ów in & zoom out, nie wspominając o wyłączonym widoku 3-osoby,
trzeba liczyć samemu naboje w magazynkach bo nie ma info o tym ile ich pozostaje
częstokroć mapę terenu ma jedynie dowódca, podobnież jak NV czy lornetkę
Za to są bandaże, plecaki itd.
Prawdziwe wojsko
Ultra realizm panie
nie ma hudów i innych znaczników oraz zoom-ów in & zoom out, nie wspominając o wyłączonym widoku 3-osoby,
trzeba liczyć samemu naboje w magazynkach bo nie ma info o tym ile ich pozostaje

częstokroć mapę terenu ma jedynie dowódca, podobnież jak NV czy lornetkę
Za to są bandaże, plecaki itd.
Prawdziwe wojsko

Ultra realizm panie

- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
No właśnie, chciałbym, żeby poprzez wyłączenie HUDa nie widzieć liczby amunicji.
Ale jęczycie, kupcie sobie za ~400euro licencje na wbs-a i sobie grajcie prawdziwą wojnę a nie bicie piany że licznik ammo jest. Wtedy to już w ogóle niszowa gra by była a to pewnie by dało efekt że by nie powstała bo za co i dla kogo.
Jest syf na serwerze to go zmieniam a nie lamentuje że na score ludki lecą(niech lecą) ja gram dla siebie.
Jest syf na serwerze to go zmieniam a nie lamentuje że na score ludki lecą(niech lecą) ja gram dla siebie.
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
@Dawidson - ja nie zrzędzę. To jedna z nielicznych rzeczy, których mi brakuje 
@Ufo - rzadko

@Ufo - rzadko
Co jest dziwnego ze graja na publicznych. 99,9 % mojej gry to gra na publikach, pozostały odsetek to mecze klanowe 

- Cleric
- ID Steam:
- Kontakt:
I była... wystarczy porównać ArmA (gdzie wrzucono w standardzie gry m.in WGL-owskie animy) i OFP (gdzie do większego realizmu są dodatkowe mody WGL).Dawidson pisze:Wtedy to już w ogóle niszowa gra by była...
Nie wiem jak to zakwalifikować:

Drzewa liściaste wyglądają z ~100m jak kupa jakaś rozmazana, macie podobny motyw?
Strasznie mnie to drażni, już się nakombinowałem z ustawieniami i nadal ta kupa występuje.
Czy wszystko na max czy low nadal to jest(jak by się tekstura do końca nie ładowała) to jest normalne?
Iglaki jakoś mniej podatne na to są.
Tak to gre kaszani że szok, nawet na YT trochę filmów przekopałem i trudno dostrzec żeby to było lub tego nie było u innych. Demo.

Drzewa liściaste wyglądają z ~100m jak kupa jakaś rozmazana, macie podobny motyw?
Strasznie mnie to drażni, już się nakombinowałem z ustawieniami i nadal ta kupa występuje.
Czy wszystko na max czy low nadal to jest(jak by się tekstura do końca nie ładowała) to jest normalne?
Iglaki jakoś mniej podatne na to są.
Tak to gre kaszani że szok, nawet na YT trochę filmów przekopałem i trudno dostrzec żeby to było lub tego nie było u innych. Demo.
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
U mnie to jest w Armie. Twoja karta graficzna nie wyrabia, tak jak moja.