Opinie z gry w ArmA2 - ankieta

Dyskusja ogólna, tryb singleplayer tylko o Arma2

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ

Uważam, że Arma 2 w ogólnej ocenie ...

Zaskoczyła mnie pozytywnie i przerosła oczekiwania.
11
17%
Zasługuje na pozytywną opinię i spełnia moje oczekiwania.
18
29%
Spełnia moje oczekiwania choć są rzeczy do poprawki.
21
33%
Nie jest zła, wiele rzeczy trzeba by poprawić.
10
16%
Zasługuje na negatywną opinię i nie spełnia moich oczekiwań.
1
2%
Rozczarowała mnie i w ogóle nie spełnia moich oczekiwań.
2
3%

Liczba głosów: 63

Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: Opinie z gry w ArmA2

Post autor: mant3z »

SaS TrooP pisze:Tak, ale z tych IMO kretyńskich trybów mam podobne odczucia. Jak nie daj lolu nie będzie helikoptera to możesz się rozłączać. Ogólnie na Evo/Domi dzieją się ciekawe rzeczy:

- Próbowano mnie rozjechać/przelecieć helikopterem (syndrom z PRa?)
- Dokonano ataku nuklearnego na własną bazę.
- 4 gości czkało w bazie na transport, heli przyleciał, chcemy się zapakować a on startuje i odlatuje pisząc na czasie coś w stylu: "Ya got rick rolled men! :-D"
- Próbowano przejechać mnie czołgiem.
- Kiedy przedsięwziąłem odpowiednie środki przeciwdziałania takiemu zachowaniu goście ścigali mnie przez pół mapy wszystkim czym się dało, a jak ich rozwaliłem zaczęli mnie bluzgać. Chwała, że podaję się za Niemca w MP, przynajmniej nie było najazdu na Polaków.
- W końcu zostałem wyrzucony, gdy wyzwałem ruskich (90% graczy na tym serverze) od zwierząt etc.

Podsumowując:
- Nienawidzę Evo
- Nienawidzę Domi (jedno gówno)
- Nienawidzę Ruskich
- I nie znoszę publików

No, to tyle - użaliłem się :mrgreen:
Kogo to obchodzi? Ja grywałem ze znajomymi w Domination i Evo i mam całkowicie inne odczucia.
Pisząc w ten sposób tylko stracisz w oczach innych forumowiczów.
Chyba nie chcesz zniżyć się do poziomu czarnych owiec tego forum? ;)

W ogóle to jest pierwsze forum na którym mam włączone ignorowanie postów aż 3 osób :D
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

CO innego z kolegami, wtedy też by mi się zapewne podobało gdyby nie to, że mnie te tryby po prostu nudzą. Omaha ma grę od niedawna, zakładam więc, że nie ma znajomych, z którymi może DOBRZE sobie pograć.
omaha_pl
ID Steam:

Post autor: omaha_pl »

mant3z i SaS .tak to prawda .Od kiedy kupilem Arma 2 to laczylem sie zawsze z serwerami ,na ktorych bylo Evolution i Domination,ni cholery nie wiem co to jest i wlasnie tam sie nic nie dzialo stalem na lotnisku jak dupa i mysle sobie ,co ludzie maja na mysli mowiac ze ta gra to taki kozak ,mylalem ze sa jakies misje.Nie myslcie ze narzekam ,ale chcialbym zobaczyc w koncu jakas akcje he he.Czyli mam wchodzic tylko na CTFy ?mant3z ja bym chetnie zagral ,napewno bym sie od Ciebie czegos nauczyl jak cos to daj namiary na serw.To sie wbije i podpowiesz troche.Pozdro
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288

Post autor: PROCIK »

@omaha_pl
Generalnie w Armie na multi nie ma drogowskazów do wroga i nikt za uszy nikogo nie ciągnie do walki, nie pisze tego złośliwie.
Na tym polega cały fun. Startujesz z lotniska i masz wiele możliwości, aby dotrzeć do wroga i sobie postrzelać. W Evolution i w Dominacji są pojazdy zwane HQ, czyli pojazdy dowodzenia. Powinny stać blisko terenu działań ofensywnych. Jeżeli wróg ich nie zniszczy to możesz prosto z lotniska przenieść się do tego pojazdu. W Dominacji robisz to poprzez podejście do masztu z flagą i wybierasz opcje teleport, trzeba dodać, że w Dominacji są dwa HQ i po wciśnięciu TELEOPORT możesz wybrać docelowe miejsce respawnu. W Evo też jest maszt z flagą i robisz podobnie. Co do misji to w Dominacji trzeba oczyścić wskazaną na mapie miejscowość coś w stylu "wyczyść wioskę" :) na początku admin serwera ustala ilość miast i jak mają być losowane, do tego zawsze masz jakąś poboczna misje oznaczoną czerwonym krzyżem na mapie, miasta do zdobycia są zaznaczone czerwonym kołem. Poza tymi dwoma celami w jednym czasie zawsze po mapie szwędaja sie luźne jednostki transporterów i czołgów, możesz wytropić i zlikwidować. W Evo trzeba zdobywać miasta wyznaczane po kolei przez system, miasta do zdobycia zaznaczone szarym polem na mapie.
Taki wstęp :) Jak coś więcej to trzeba sie umówić i wyjaśnić w grze, zapraszam na TSa serwer ARMA2.pl:8888
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288

Post autor: PROCIK »

SaS TrooP pisze: Podsumowując:
- Nienawidzę Evo
- Nienawidzę Domi (jedno gówno)
- Nienawidzę Ruskich
- I nie znoszę publików

No, to tyle - użaliłem się :mrgreen:
Czytaj:
- nie rozumiem
- nie rozumiem (jedno gó....)
- Oni ciebie pewnie już też
- za trudne dla mnie
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

a raczej:
-nie kręci go misja typu 12 kontra 200000000 AI
-j.w. ("jedno gówno" - dobrze ujęte)
-bo niby za co ich można lubić?
-zazwyczaj to zrozumiałe
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Czy Evo można w ogóle przejść? masz do pokonania calutką wyspę, w każdym mieście hordy AIków, którzy dostają posiłki w nieskończoność, nim nie rozwalisz wieży. Czy zakończenie tej gry jest możliwe. BO zwykle publiki chodzą 24/7 i z tą misją cały czas. A czy na prywatnym hoście da się to przejść?

Najbardziej zraża mnie w tym brak współpracy. Prawda jest taka, że wszyscy lecą na wroga by sfragować jak najwięcej się da nim padną. Tak, całkowicie zgadzam się z opinią Kondora. Obaj nienawidzimy tegoż interesującego trybu, a najbardziej kojarzy on mi sie z jakimiś uber pwnerami z **[{Z4IEF4I|\|YM|}]** nickami, których rajcuje, że ubili sto wrogów więcej niż gość za nimi.
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Parę słów na temat odczuć po lekkim rozpoznaniu z czym się je ArmA2.

Grafika co tu napisać? Gorsza nie jest jest inna niż w A1(muszę się przyzwyczaić) co mnie wkurza to te drzewa które z daleka wyglądają jak szaro-bura kupa, dopiero zbliżenie poprawia ich wygląd(coś z tym muszą zrobić).
Trza było klawiszologię pozmieniać(chwała im za to że w pizd... jest możliwości ustawień i kombinacji) no i podświetla na czerwono jak już jest jakiś zarezerwowany(podobnie jak w A1).
Strasznie mało sprzętu w demie jest, to co jest szału nie robi ale źle też nie jest.

Pierwsza misja o w dup... jeża, się zastanawiałem czemu stale leże i jęczę o pomoc a nie mogę utłuc żadnego AI. Ale jest coraz lepiej.
Trening czyni mistrza ;D

Trochę pogrzebałem w opcjach i na moim zabytku A2 działa prawie jak A1 a wygląda nie gorzej WOW. Fenomen jak w Crysis-ie nie za dużo FPS a jednak płynnie się gra i nie ma dosłownego pokazu slajdów.

Czyli czekam na full-a PL i łykam go z zamkniętymi oczami :P takich to dystrybutorzy lubią :D
Jak przeszedłem z OFP na ArmA to tragedia, teraz się spodziewałem podobnie a tu niespodzianka. AA i postefekty OFF reszta na normal lub wysoko(wysoko to może 1-2 rzeczy mam ale nie pamiętam jakie).
Obrazek
RIDER
GŁOŚNIK
ID Steam:

Post autor: GŁOŚNIK »

Jak by nie evolution i edytor map to bym nie grał na ARMIE.A kampanii nie grałem nigdy obojętnie w której części.
I dodam jaszcze że w tym evolution marines jest ciekawie.Ja nie czepiam się ludzi tylko ciupie solo na lan bo osobiście niema radochy z nabijania punktów i rozwalania wszystkiego cobrom ani bombowcami.Tylko maximum skradania 2 godzinki radochy i 3 miasta czasem 4 znikają z mapy.Jeszcze jak kumpel wpadnie z kompem to dopiero jest zabawa.
=FSI= to są spoko ludzie grałem z nimi po sieci i powiem że jeszcze polaków w takim zgraniu nie widziałem szkoda.
Tyskie
ID Steam:

Post autor: Tyskie »

a propos "Ciupania" punktów. Wczoraj jak grałem w Armę 2 to na serwerze nie było scoreboarda. Nie wiem czy w poprzedniej armie/ofp dało się to wyłączyć ale musze powiedzieć że ciekawe rozwiązanie. Człowiek nie skupia sie na punktach tylko na grze i przyjemności z niej. To chyba tryb ekspert takie coś robi (ale nie sprawdzałem) bo widoku z 3rd person też nie było. Faaaajne :)
Obrazek

AKA Turek ;)
Mannerheim
ID Steam:

Post autor: Mannerheim »

Teraz leci kwestia nowego systemu ran i pierwszej pomocy.
Czy nie macie wrażenia, że ten "system" jest tylko dla picu? W misji "Chrzest ogniowy" za każdym niemal podejściem ja albo ktoś z drużyny dostaje kulkę i pada na ziemię wijąc się z bólu. Dochodzi do tego czerwony ekran, mozliwość przeciągnięcia rannego, realistyczna animacja opatrywania przez sanitariusza itp.
W jakiejkolwiek zaś misji stworzonej w edytorze nie ma powyższych efektów (a przeprowadziłem mnóstwo prób). W przeciwieństwie do skryptowanych scenariuszy tutaj nie ma żadnych różnic w porównaniu z Armą (rana, jęki, szybkie opatrzenie rany i tyle).
Czy tak powinno być?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arma2 - wydanie 2009 rok.”