Opinie z gry w ArmA2 - ankieta
Moderator: Inkwizytor
Re: Opinie z gry w ArmA2
Jak to zawsze było w Polsce, najlepsze rzeczy dostajesz najwcześniej z importu albo nielegalnie
Więc zassałem sobie Arma2, żeby zobaczyć co i jak.
Mogliby trochę bardziej urozmaicić texturę ziemi.
Dość ciekawy bug podczas strzelania w jedną szybę budynku.
Strzelamy w jedną a tłuką się wszystkie.
Dziwne jest też uwypuklenie textury ziemi podczas chodzenia.
http://www.youtube.com/watch?v=tpbo1MJKrHg
Mogliby trochę bardziej urozmaicić texturę ziemi.
Dość ciekawy bug podczas strzelania w jedną szybę budynku.
Strzelamy w jedną a tłuką się wszystkie.
Dziwne jest też uwypuklenie textury ziemi podczas chodzenia.
http://www.youtube.com/watch?v=tpbo1MJKrHg
Ale super jeszcze trochę takich niedociągnięć pozbieramy i trzeba będzie otworzyć nowy temat.
Z archiwum X lub Nie do wiary.

Z archiwum X lub Nie do wiary.

Moje wrażenia z dema:
-gra mozolna jak jedynka, nie będzie, wg mnie, powrotu pvp community
-główna tekstura terenu wygląda okropnie, ochydnie. Do tego jeszcze nie chcą mi się załadować wyższe lody drzew (choć mam detale obiektów ustawione na b. wysoko)
ogólne wrażenie na minus
-gra mozolna jak jedynka, nie będzie, wg mnie, powrotu pvp community
-główna tekstura terenu wygląda okropnie, ochydnie. Do tego jeszcze nie chcą mi się załadować wyższe lody drzew (choć mam detale obiektów ustawione na b. wysoko)
ogólne wrażenie na minus
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Ponad 10h w crCTI no i kilka spostrzeżeń:
Grałem ciągle ruskimi, pomimo, że za każdym razem moja strona wygrywała rundę to chyba tylko dlatego, że po drugiej stronie commander był idiotą a sprzęt prowadziły nooby. Ewidentnie M1A1 i M1A2 TUSK (nie pamiętam tych oznaczeń), są duuuużo silniejsze od T72 i T90... ten T90 jeszcze dawał radę w kombinacji SABOT + AT rakieta (nie pamiętam oznaczenia).
Oczywiście oba trafienia nadal nie powodowały wybuchu TUSK'a. Zdarzyło mi się wpakować 5 sabotów w TUSKa po czym noobek w końcu mnie dostrzegł, zapalił jeden strzał i T90 pękł jak balonik.
W powietrzu przewagę daję ruskim, kamov, mi17 i hind po prostu masakrują... jednak zanim się dorobisz takiej kaski by Cię było stać to już przeważnie jest pozamiatane.
Strzelając na dużych odległościach nie widzisz czy trafiłeś, czy nie. No powinna się chociaż ziemia zakurzyć czy coś takiego... a tu nic, jedziesz na wyczucie.
Jak się sprawy mają z AI, otóż na piechotę to można powiedzieć, że świetnie. Tutaj raczej nie ma się do czego przyczepić. Niestety za kierownicą jeszcze tak źle nie było.
Rozpłynąłem się na fotelu ze wzruszenia jak mój kierowca czołgu zatrzymał się bo drogę przebiegał mu króliczek... gdy przebiegł ruszył dalej!
Czasami w gołym polu AI zwalnia maksymalnie, omija jakieś niewidoczne przeszkody, czasami po prostu zablokuje się gdzieś w krzakach i nic nie robi.
W kwestii AI jaki kierowca jest gorzej niż w OFP 1.0!
Tak jak kolega powyżej wspomniał, podstawowa texturka ziemi jest gorsza niż w ArmA1.
Na motorze się nie umiera
w końcu!
Sterowanie pojazdów myszą zepsuli w cholerę, nie wiem po co.
Ogólnie to i tak jest najlepsza część całej serii.
Na koniec trochę nowych screenów:
http://www.mant3z.boo.pl/arma2/new3/
Grałem ciągle ruskimi, pomimo, że za każdym razem moja strona wygrywała rundę to chyba tylko dlatego, że po drugiej stronie commander był idiotą a sprzęt prowadziły nooby. Ewidentnie M1A1 i M1A2 TUSK (nie pamiętam tych oznaczeń), są duuuużo silniejsze od T72 i T90... ten T90 jeszcze dawał radę w kombinacji SABOT + AT rakieta (nie pamiętam oznaczenia).
Oczywiście oba trafienia nadal nie powodowały wybuchu TUSK'a. Zdarzyło mi się wpakować 5 sabotów w TUSKa po czym noobek w końcu mnie dostrzegł, zapalił jeden strzał i T90 pękł jak balonik.
W powietrzu przewagę daję ruskim, kamov, mi17 i hind po prostu masakrują... jednak zanim się dorobisz takiej kaski by Cię było stać to już przeważnie jest pozamiatane.
Strzelając na dużych odległościach nie widzisz czy trafiłeś, czy nie. No powinna się chociaż ziemia zakurzyć czy coś takiego... a tu nic, jedziesz na wyczucie.
Jak się sprawy mają z AI, otóż na piechotę to można powiedzieć, że świetnie. Tutaj raczej nie ma się do czego przyczepić. Niestety za kierownicą jeszcze tak źle nie było.
Rozpłynąłem się na fotelu ze wzruszenia jak mój kierowca czołgu zatrzymał się bo drogę przebiegał mu króliczek... gdy przebiegł ruszył dalej!

Czasami w gołym polu AI zwalnia maksymalnie, omija jakieś niewidoczne przeszkody, czasami po prostu zablokuje się gdzieś w krzakach i nic nie robi.
W kwestii AI jaki kierowca jest gorzej niż w OFP 1.0!
Tak jak kolega powyżej wspomniał, podstawowa texturka ziemi jest gorsza niż w ArmA1.
Na motorze się nie umiera

Sterowanie pojazdów myszą zepsuli w cholerę, nie wiem po co.
Ogólnie to i tak jest najlepsza część całej serii.
Na koniec trochę nowych screenów:
http://www.mant3z.boo.pl/arma2/new3/
Mów mi milordzie łapserdaku!
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Kilka pytań:
1 - A jak tam sprawa z wymijaniem? Pamiętam, że w OFP dwa samochody mogły się spokojnie minąć jadąc z naprzeciwka.
2 - Czy branie jeńców jest możliwe tylko w misjach, czy także w edytorze?
3 - Można się bić na pięści? Uderzać kolbą? Są jakieś noże?
4 - Czy jak wejdziesz w tłum cywili z kałachem, to zaczną panikować? Po wystrzale dalej robią pompki/brzuszki/przysiady?
5 - Optymalizacja dobra, czy nie? Tzn. czy gra działa w miarę płynnie nawet na słabszym sprzęcie (tak jak np. w Crysis)?
Za odpowiedzi dzięki.
1 - A jak tam sprawa z wymijaniem? Pamiętam, że w OFP dwa samochody mogły się spokojnie minąć jadąc z naprzeciwka.
2 - Czy branie jeńców jest możliwe tylko w misjach, czy także w edytorze?
3 - Można się bić na pięści? Uderzać kolbą? Są jakieś noże?
4 - Czy jak wejdziesz w tłum cywili z kałachem, to zaczną panikować? Po wystrzale dalej robią pompki/brzuszki/przysiady?
5 - Optymalizacja dobra, czy nie? Tzn. czy gra działa w miarę płynnie nawet na słabszym sprzęcie (tak jak np. w Crysis)?
Za odpowiedzi dzięki.

Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2009, 11:33 przez centurion_94, łącznie zmieniany 1 raz.
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
nie wiem co to "Crysisie" ale na moim (slabszym)sprzecie mozna pograc. AMD 6000+ 3,0 GHz, 2GB DDR2, GF9800GT 1GB
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
offtoop onZelazny pisze:Chyba dam sobie spokój z ArmA2 i zaczekam na OFP DR.
Żebyś się nie zdziwił

offtop off
Albo mam zwidy albo na nowym buildzie patcha 1.02 gra dostała wyraźnego kopa wydajnościowego