Grał już ktoś w to?

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
Garbol
ID Steam:
Numer GG: 1299924
ID gracza: 0

Grał już ktoś w to?

Post autor: Garbol »

Znalazłem inicjatywę podobną jakby do Gry MMO.

http://www.armainteractive.com/

Pytanie, czy grał ktoś z was już w to i jakie są wasze wrażania?

Na razie zapisałem się do darmowej bety ale można mieć tylko stopień szeregowego.
Obrazek
W wojsku służyłem od 06.08.2008 do 27.04.2009 - Siły Powietrzne Operator radarów NUR-31, NUR-31MK, NUR-41, Nur-12.
Firefly
ID Steam:

Re: Grał już ktoś w to?

Post autor: Firefly »

Platny projekt? :) Nawet nie jestem pewny czy to legalne. Pytalem Placebo ale nie umial mi odpowiedziec co do legalnosci takiego przedsiewziecia. Lepiej spasowac.
Retired. Unavailable until further notice.
Awatar użytkownika
Uncle Blues
ID Steam:
Numer GG: 1562358
ID gracza: 2841

Post autor: Uncle Blues »

grałem, ba! organizowałem coś podobnego dla moda do BF2 - Project Reality. Tam nazywaliśmy to Turniejem. Grałem w pierwszej, drugiej i trzeciej Kampanii. Polega to po prostu na tym, że tworzy się 2 armie. W ArmA Interactive pewnie trzy - bo jeszcze połódniowe Sahrani. Armie z realistycznym łańcuchem dowodzenia. Na górze głównodowodzący, na dole poszczególne drużyny i żołnierze w nich. Co jakiś czas organizuje się bitwę i się po prostu gra. Jeśli jesteś dobrym żołnierzem to przełożony może wystąpić o awans / wyróżnienie dla ciebie. Zeby wygrać organizuje się spotkania taktyczne, treningi, w ramach drużyn, dywizji czasem w ramach całej armii. Oficerowie taktyczni opracowuja pare wariantów taktyk, które sa przekazywane do dołu. Jak się nie słucha rozkazów - kary, degradacja, wywalenie z Armii. Po prostu zabawa w wojnę tylko pardziej poważna niż zwykłe ffa na publiku. ;)

W Turnieju PR zaczynałem od zwykłego szeegowego, później pare razy awansowałem i w C3, Trzeciej Kampanii, dowodziłem Polską Samodzielną Drużyną Szybiego Reagowania, byłem też Oficerem Taktycznym. Zajebista zabawa, tyle, że trzeba mieć na to dużo czasu i znać dobrze angielski.

EDIT:
Różnica taka, że tam nie musiałem za to płacić...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
-=HuNTeR=-
ID Steam:
Numer GG: 7474995
Kontakt:

Post autor: -=HuNTeR=- »

Płacić za klan? Bez jaj ^^
Awatar użytkownika
zabix
ID Steam:

Post autor: zabix »

-=HuNTeR=- pisze: Płacić za klan? Bez jaj ^^

To nie jest "klan".
After the Free campaign the cost of membership will be as follows:
Pay type Monthly: 8.99USD/Month
Pay type 3 Months: 24.99USD/3 Months

Dobre.
Chcesz zobaczyć zabixa?: http://uploader.pl/?d=E3E06F081

Dlaczego muszę się zniżać do poziomu
Awatar użytkownika
Mefiu
ID Steam:
Numer GG: 2369010
Kontakt:

Post autor: Mefiu »

Dla maniaków z kasa, w sam raz :)
Awatar użytkownika
Garbol
ID Steam:

to to jednak nie dla mnie. Rozumiem żeby takie coś zorganizować normalnie, ale za darmo.

Bo płacić za grę i za coś takiego to trochę moim zdaniem... głupota :)
Obrazek
W wojsku służyłem od 06.08.2008 do 27.04.2009 - Siły Powietrzne Operator radarów NUR-31, NUR-31MK, NUR-41, Nur-12.
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:
Numer GG: 5246848

Post autor: Koval »

Jeżeli ktoś wyda na to pieniądze, to będzie to osoba, która po 1 doceni pracę twórców a po 2 praca tychże osób będzie dodatkowo motywowana i pewnie uzyskają niezłe rezultaty oprócz paru okrągłych zer na koncie ;)
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Wiekszosc oplat i tak pewnie zjedza oplaty za serwer, TS itd...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
shelton
ID Steam: sheltonpol
Numer GG: 1986662
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: shelton »

Forrestal pisze: Wiekszosc oplat i tak pewnie zjedza oplaty za serwer, TS itd...

Koval pisze: Jeżeli ktoś wyda na to pieniądze, to będzie to osoba, która po 1 doceni pracę twórców a po 2 praca tychże osób będzie dodatkowo motywowana i pewnie uzyskają niezłe rezultaty oprócz paru okrągłych zer na koncie ;)

Dokładnie. Chcesz czegoś więcej - jasne. Chcesz dać coś od siebie - w życiu!

Problem wbrew pozorom jest bardzo podobny, jak kwestia np. płacenia za grę w Word of Warcraft. Ileż razy widziałem na forach komentarze typu "Boże, jak ktoś może być taki głupi, żeby płacić za granie*?".

A zresztą po co iść tak daleko - jak ktoś może być tak głupi, żeby płacić za grę w sklepie, jak może sobie ściągnąć z torrenta, nie?
Garbol pisze: o to jednak nie dla mnie. Rozumiem żeby takie coś zorganizować normalnie, ale za darmo.

To zorganizuj. Masz przecież odpowiednią wiedzę, umiejętności, sprzęt i czas, prawda?

*czyli nie lagujące serwery, support, patche pojawiające się co dwa tygodnie, a nie co pół roku, eventy itp.
Awatar użytkownika
Garbol
ID Steam:

shelton - Pewnie że tak, tylko zapału mi brak... heh nie czuje że rymuje :)

shelton, shelton ehhh jak chcesz kupić grę za 150zł (mówię tu o WoW) i płacić abonament przez rok to wyjdzie ponad 800zł za rok grania. Pewnie jak cię stać to płać nikt ci nie zabroni.

Ja kupiłem Armę za 99zł i nie wyłożyłem na nią ani gorsza żeby móc grac przez sieć czy coś w tym stylu, mój wybór, tak samo jak i twój. Nikt nic nikomu nie narzuca. osobiście jako developer Army czuł bym się nieco oszukany... dlaczego ktoś ma zarabiać w taki sposób na mojej grze? niech sobie zrobią własny symulator pola walki i każą sobie za niego płacić a nie wykorzystują do tego moją grę. Gdybym sobie życzył żeby ludzie płacili za grę przez sieć to by tak było.

Ale łatwiej jest zarobić na cudzym :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”