Grał już ktoś w to?
Moderator: Inkwizytor
Grał już ktoś w to?
Znalazłem inicjatywę podobną jakby do Gry MMO.
http://www.armainteractive.com/
Pytanie, czy grał ktoś z was już w to i jakie są wasze wrażania?
Na razie zapisałem się do darmowej bety ale można mieć tylko stopień szeregowego.
http://www.armainteractive.com/
Pytanie, czy grał ktoś z was już w to i jakie są wasze wrażania?
Na razie zapisałem się do darmowej bety ale można mieć tylko stopień szeregowego.
Re: Grał już ktoś w to?
Platny projekt?
Nawet nie jestem pewny czy to legalne. Pytalem Placebo ale nie umial mi odpowiedziec co do legalnosci takiego przedsiewziecia. Lepiej spasowac.

Retired. Unavailable until further notice.
- Uncle Blues
- ID Steam:
- Numer GG: 1562358
- ID gracza: 2841
grałem, ba! organizowałem coś podobnego dla moda do BF2 - Project Reality. Tam nazywaliśmy to Turniejem. Grałem w pierwszej, drugiej i trzeciej Kampanii. Polega to po prostu na tym, że tworzy się 2 armie. W ArmA Interactive pewnie trzy - bo jeszcze połódniowe Sahrani. Armie z realistycznym łańcuchem dowodzenia. Na górze głównodowodzący, na dole poszczególne drużyny i żołnierze w nich. Co jakiś czas organizuje się bitwę i się po prostu gra. Jeśli jesteś dobrym żołnierzem to przełożony może wystąpić o awans / wyróżnienie dla ciebie. Zeby wygrać organizuje się spotkania taktyczne, treningi, w ramach drużyn, dywizji czasem w ramach całej armii. Oficerowie taktyczni opracowuja pare wariantów taktyk, które sa przekazywane do dołu. Jak się nie słucha rozkazów - kary, degradacja, wywalenie z Armii. Po prostu zabawa w wojnę tylko pardziej poważna niż zwykłe ffa na publiku.
W Turnieju PR zaczynałem od zwykłego szeegowego, później pare razy awansowałem i w C3, Trzeciej Kampanii, dowodziłem Polską Samodzielną Drużyną Szybiego Reagowania, byłem też Oficerem Taktycznym. Zajebista zabawa, tyle, że trzeba mieć na to dużo czasu i znać dobrze angielski.
EDIT:
Różnica taka, że tam nie musiałem za to płacić...

W Turnieju PR zaczynałem od zwykłego szeegowego, później pare razy awansowałem i w C3, Trzeciej Kampanii, dowodziłem Polską Samodzielną Drużyną Szybiego Reagowania, byłem też Oficerem Taktycznym. Zajebista zabawa, tyle, że trzeba mieć na to dużo czasu i znać dobrze angielski.
EDIT:
Różnica taka, że tam nie musiałem za to płacić...

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Płacić za klan? Bez jaj ^^
-=HuNTeR=- pisze: Płacić za klan? Bez jaj ^^
To nie jest "klan".
After the Free campaign the cost of membership will be as follows:
Pay type Monthly: 8.99USD/Month
Pay type 3 Months: 24.99USD/3 Months
Dobre.
- Mefiu
- ID Steam:
- Numer GG: 2369010
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Dla maniaków z kasa, w sam raz 

to to jednak nie dla mnie. Rozumiem żeby takie coś zorganizować normalnie, ale za darmo.
Bo płacić za grę i za coś takiego to trochę moim zdaniem... głupota
Bo płacić za grę i za coś takiego to trochę moim zdaniem... głupota

- Koval
- ID Steam:
- Numer GG: 5246848
- ID gracza: 0
Jeżeli ktoś wyda na to pieniądze, to będzie to osoba, która po 1 doceni pracę twórców a po 2 praca tychże osób będzie dodatkowo motywowana i pewnie uzyskają niezłe rezultaty oprócz paru okrągłych zer na koncie 

ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
- shelton
- ID Steam: sheltonpol
- Numer GG: 1986662
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Forrestal pisze: Wiekszosc oplat i tak pewnie zjedza oplaty za serwer, TS itd...
Koval pisze: Jeżeli ktoś wyda na to pieniądze, to będzie to osoba, która po 1 doceni pracę twórców a po 2 praca tychże osób będzie dodatkowo motywowana i pewnie uzyskają niezłe rezultaty oprócz paru okrągłych zer na koncie![]()
Dokładnie. Chcesz czegoś więcej - jasne. Chcesz dać coś od siebie - w życiu!
Problem wbrew pozorom jest bardzo podobny, jak kwestia np. płacenia za grę w Word of Warcraft. Ileż razy widziałem na forach komentarze typu "Boże, jak ktoś może być taki głupi, żeby płacić za granie*?".
A zresztą po co iść tak daleko - jak ktoś może być tak głupi, żeby płacić za grę w sklepie, jak może sobie ściągnąć z torrenta, nie?
Garbol pisze: o to jednak nie dla mnie. Rozumiem żeby takie coś zorganizować normalnie, ale za darmo.
To zorganizuj. Masz przecież odpowiednią wiedzę, umiejętności, sprzęt i czas, prawda?
*czyli nie lagujące serwery, support, patche pojawiające się co dwa tygodnie, a nie co pół roku, eventy itp.
shelton - Pewnie że tak, tylko zapału mi brak... heh nie czuje że rymuje 
shelton, shelton ehhh jak chcesz kupić grę za 150zł (mówię tu o WoW) i płacić abonament przez rok to wyjdzie ponad 800zł za rok grania. Pewnie jak cię stać to płać nikt ci nie zabroni.
Ja kupiłem Armę za 99zł i nie wyłożyłem na nią ani gorsza żeby móc grac przez sieć czy coś w tym stylu, mój wybór, tak samo jak i twój. Nikt nic nikomu nie narzuca. osobiście jako developer Army czuł bym się nieco oszukany... dlaczego ktoś ma zarabiać w taki sposób na mojej grze? niech sobie zrobią własny symulator pola walki i każą sobie za niego płacić a nie wykorzystują do tego moją grę. Gdybym sobie życzył żeby ludzie płacili za grę przez sieć to by tak było.
Ale łatwiej jest zarobić na cudzym

shelton, shelton ehhh jak chcesz kupić grę za 150zł (mówię tu o WoW) i płacić abonament przez rok to wyjdzie ponad 800zł za rok grania. Pewnie jak cię stać to płać nikt ci nie zabroni.
Ja kupiłem Armę za 99zł i nie wyłożyłem na nią ani gorsza żeby móc grac przez sieć czy coś w tym stylu, mój wybór, tak samo jak i twój. Nikt nic nikomu nie narzuca. osobiście jako developer Army czuł bym się nieco oszukany... dlaczego ktoś ma zarabiać w taki sposób na mojej grze? niech sobie zrobią własny symulator pola walki i każą sobie za niego płacić a nie wykorzystują do tego moją grę. Gdybym sobie życzył żeby ludzie płacili za grę przez sieć to by tak było.
Ale łatwiej jest zarobić na cudzym