Mirage pisze:
P.S. Władzoooo zrobicie w końcu te działy? Podyskutowałoby się na temat edytora, skryptów etc. a tak walimy wszystko w jednym temacie i jest wielki burdel :/
Popieram. I niech ktoś, kto już posiada A2 sprawdzi czy! i które skrypty działają z A1 jak w ogóle działają?
Dokładnie. Będzie. Ponad godzinę spędziłem w edytorze starają się uruchomić edytor 3D i co? Nic... Zwątpiłem w samego siebie Pewnie wrzucą to w którymś patchu (obstawiam 1.10 ).
Niekoniecznie 3D - w końcu mogłoby być tak, że w trackie gry przełączasz na widok mapy I w czasie rzeczywistym modyfikujesz misję a to całkiem dwuwymiarowa opcja jak dla mnie ;-), choć BIS mógłby się pokusić.
Trójwymiarowy edytor to jak dla mnie przerost formy nad treścią. Myślę, że wystarczyłoby w sumie okienko dialogowe, gdzie obok azymutu w który skierowany jest obiekt dodana była opcja wysokość, a tam kilka pre definiowanych wartości: "Poziom ziemi", "1 piętro", "2 piętro", "3 piętro" , "Dach" , "inny..." (wpisz wartość)
Kluczowy jest właśnie podgląd na żywo.
Clive Lindop nie pracuje już dla Codemasters (jedyny człowiek który tak naprawdę trzymał OFP:DR chociaż w małym stopniu przy realizmie). Krótko mówiąc wszelkie nadzieje że OFP:DR będzie super hiper uber pro i mega realistyczne legły w gruzach. No i w ostatnim wywiadzie na E3 powiedziano że konsolowcy nie lubią realizmu i gra musiała zostać uproszczona. :F
Podobna sytuacja jak z Far Cry jedni ją kochali a drudzy nienawidzili.
Zrobili FC2(też nazwa należy do wydawcy nie twórców) no i wyszło totalnie coś innego jak jedynka. Pewnie jedni ją kochają drudzy nienawidzą
Tu też tak będzie nazwa ta sam ale gra totalnie inna niż pierwowzór.
Albo pokochasz albo znienawidzisz. Na 100% następcę OFP nie ma co liczyć to pewne.
Przyznam, że Spanelowie zmasakrowali tym AttachTo. Ludzie błagali o taką opcję, aby można się było poruszać w pojazdach i prowadzić ostrzał. Dla każdego pojazdu zapewne byłby inny config, a tak gracze mogą sami teraz wybrać co jest lepsze. Super to rozwiązali. Brawo