[Multiplayer] ECL w ArmA

http://arma2.pl

Moderatorzy: eJay, OFman, Inkwizytor

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

[Multiplayer] ECL w ArmA

Post autor: Mirage »

HitmanFF poinformował na stronie ECL o wieczornych testach pierwszego mappacku do Armed Assault...

Link do newsa na ArmA-Zone.pl
Awatar użytkownika
Diabl0
ID Steam:
Numer GG: 2236900
ID gracza: 0

Re: [Multiplayer] ECL w ArmA

Post autor: Diabl0 »

Byłem przez chwilę i grałem tylko dwie mapki i niestety to jeszcze nie jest to :/ i obawiam się że jeszcze trzeba poczekać.

Sam template misji prezentuje się już całkiem przyzwoicie (w końcu dobra ochrona resa, natychmiastowe zgony i przeniesienie kamery do res'a, wybór i "zapis" broni znany z starego ECL). Jest też jedna wada - niekompletne oznakowanie RES'ów. Tablicami oznaczona jest strefa "zabijania w resie" natomiast brak oznaczenia strefy "zastrzeżonej" co na małej miejskiej mapce na serwerze z wyłączoną "nawigacją" powodowało wiele zgonów z powodu wejścia w res. Wielokrotnie chcąc podejść bokiem, omijałem biegiem jakiś budynek, widziałem napis "You are entering restricted zone" i zanim zdążyłem puścić klawisz W padałem trupem :/

Dużym problemem jest natomiast balans między stronami. Niestety ruscy mają dużo gorsze uzbrojenie i dopóki nie pojawią się dobre addony broni kiepsko widzę rozgrywki ligowe :(
Awatar użytkownika
Mefiu
ID Steam:
Numer GG: 2369010
Kontakt:

Post autor: Mefiu »

Gadalem z Hitmanem i wlasciwe mapy maja wyjsc za +/- dwa tygodnie, bo musza rozne bugi poprawic i poczekac az inne zostana wykryte ;), trzeba pamietac, ze te misje to dopiero wersje beta.
Awatar użytkownika
Diabl0
ID Steam:
Numer GG: 2236900

Post autor: Diabl0 »

Jak masz z nim kontakt to przekaż mu sugestię aby dodać jakieś oznaczenie restricted zone. Ja akurat byłem już po samych betaestach kiedy została już tylko wielobarwna zbieraninia.

Co do samego tamplate to pomimo że to tylko beta to mimo wszystko i tak prezentuje wysoki poziom (zaryzykowałbym nawet twierdzenie że na ten czas jest to najlepsze oskryptowanie misji dla Arma). I wiem że ekipa ECL zrobi wszystko aby były jeszcze lepsze.

To nie o skrypty się martwię ale o balans rozgrywki. Obawiam się że na dobre ligowe mapy trzeba będzie poczekać do czasu pojawienia się dobrych, zbalansowanych addonów broni a na to się nie zapowiada tak szybko bez dobrych narzędzi dla addonmakerów.
Awatar użytkownika
-=HuNTeR=-
ID Steam:
Numer GG: 7474995
Kontakt:

Post autor: -=HuNTeR=- »

Diabl0 dlaczego sądzisz, że amerykany mają lepsze bronie? Pamiętam jak kiedyś grałem tylko na WEST z m4. Co z tego, że ma mały odrzut, jak musiałem trafić kolesia 2-3 razy, żeby zginął? Kałach potrafi zabić 1 strzałem i to mi się podoba ;) Każda broń ma swoje + i -. Co do samych mapek...nie grałem, nie miałem jeszcze przyjemności pograć ;|
IP: gameserver.fusion-squad.eu:2333
Hasło:brak

Wpisuję wszystko ładnie w armie, patrzę....iiiii...serwer jest! Klikam dołącz, już...iiiii....hasło, co jest? Nie znam hasła, nie pogram...
Awatar użytkownika
Mefiu
ID Steam:
Numer GG: 2369010
Kontakt:

Post autor: Mefiu »

Bo to jest serwer klanu FUSION i byl otwarty na czas testow. Moze byc znow ponownie otwarty, ale nie musi.
Awatar użytkownika
zabix
ID Steam:

Post autor: zabix »

Strasznie lagował i się wywalał, szkoda. Mapy, jak mapy, na "poziomie testowym". Ważne że tamplate działa jak należy.
Chcesz zobaczyć zabixa?: http://uploader.pl/?d=E3E06F081

Dlaczego muszę się zniżać do poziomu
Zablokowany

Wróć do „Komentarze do newsów ARMA2.pl”