ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Mirage »

centurion_94 pisze:Teraz 99% moich kolegów ze szkoły, którzy posiadają komputery mogłoby spokojnie zagrać w OFP bez zacinek, na full detalach.
Widać jak się koleś zna na rzeczy :) Wracaj do swoich kolegów i grajcie w OFP (na najwyższych detalach i na najwyższej możliwej widoczności - 10 km? czy ile to tam było...) . A na gościa polecam niereagować bo mi to zaczyna zajeżdżać typową gimnazjalną prowokacją. A do tego troche rozmywa temat o A2.

Wracając do briefa, teraz trzeba używać innych komend, kiedy chcemy zaznaczyć w briefie, że zadanie zostało wykonane/niewykonane bądź dopiero co się utworzyło. Są to odpowiednio:
task1 settaskstate "Created"
task1 settaskstate "Succeeded"
task1 settaskstate "Failed"
Ale to tak na marignesie. Dobre duszyczki moderzy/admini. Moglibyście jakoś bardziej rozbudować forum o konkretne działy dot. A2. Bo pisanie tutaj o wszystkim powoduje solidny bałagan ;) Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Szczerze powiedziawszy przerzucenie briefingu z pseudo htmla do normalnych poleceń jest dla mnie bardzo dużym plusem - w końcu briefing będzie dynamicznie zmienny i uporządkowany.

Co do nierozwalenia się helikotpera z wysokości 100m - śmigło się kręciło i nagle przestało jak wysiadłeś? Bo to ważne, czy ma jeszcze jakąś siłę przeciwną do ciężaru.

http://community.bistudio.com/wiki/Cate ... ands_Arma2 - na razie jedna - "god mode", a do briefingu nima
Awatar użytkownika
prawdziwy
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: prawdziwy »

Trance pisze:prawdziwy wez sie chłopie w garsc i nie płacz tu na forum. Jak tak Ci sie OFP podoba, to idz i graj w to i daj nam, normalnym ludziom święty spokój.
Boli cie czyjeś zdanie? Czy na tym forum nie można normalnie wyrazić swojej opinii? Wszędzie sami pieniacze.
"Co ty wogole bredzisz czlowieku ?", "Debili trzeba tępić :/", "Za bycie, niestety, kretynem i totalnym dzieciakiem siedmioletnim.", "a masz lamo", "Synku, czy ty naprawdę nie możesz sobie pójść?", "Pier**li jak potłuczony."
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Nie, my po prostu nie rozumiemy co ty jeszcze robisz na tym forum. Ja rozumiem wypowiedzi kolegów tak, że ni chcą tutaj gościa który przyszedł się żalić, bo od tego jest psychoanalityk.
Awatar użytkownika
prawdziwy
ID Steam:

Post autor: prawdziwy »

My? Od kiedy wypowiadasz sie za innych?
"Co ty wogole bredzisz czlowieku ?", "Debili trzeba tępić :/", "Za bycie, niestety, kretynem i totalnym dzieciakiem siedmioletnim.", "a masz lamo", "Synku, czy ty naprawdę nie możesz sobie pójść?", "Pier**li jak potłuczony."
Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Ale to tak na marignesie. Dobre duszyczki moderzy/admini. Moglibyście jakoś bardziej rozbudować forum o konkretne działy dot. A2. Bo pisanie tutaj o wszystkim powoduje solidny bałagan ;) Z góry dzięki.
Popierdzam - dużo nowych rzeczy się teraz pojawia, trzebaby jakoś je uporządkować.
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Post autor: Mirage »

kondor pisze:Szczerze powiedziawszy przerzucenie briefingu z pseudo htmla do normalnych poleceń jest dla mnie bardzo dużym plusem - w końcu briefing będzie dynamicznie zmienny i uporządkowany.
Coś w tym jest, ale dochodzenie do tego w taki sposób jak ja, bez żadnego poradnika, na podstawie innej misji jest ciężkie :). Zobaczymy jak pójdzie dalej. Wydaje mi się, że udało mi się opanować już objectivy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by tworzyć jakieś pierwsze, w miare proste misyjki. Zobaczymy jak to się będzie sprawować.
kondor pisze:Co do nierozwalenia się helikotpera z wysokości 100m - śmigło się kręciło i nagle przestało jak wysiadłeś? Bo to ważne, czy ma jeszcze jakąś siłę przeciwną do ciężaru.
Z heli wyskoczyłem podczas lotu na spadochronie. A śmigło kręciło się coraz wolniej i wolniej, ale to chyba z racji tego, że w środku nie było już pilota :)

Co do wiki to staram się przeglądać na bieżąco z nadzieją, że zaczną wrzucać tam kolejne komendy ;)
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

prawdziwy... no naprawde... juz wystraczy, bo zaczynasz robic z siebie posmiewisko...
Z pewnoscia spory odsetek ludzi tutaj zagladajacych jest zwolennikami ArmA (z jego bugami i ułomnosciami) i naprawde uwierz mi - mi jako jednemu z tych ludzi naprawde nie chce sie słuchac jaka to arma jest zła a OFP dobry.
Jak chcesz zeby zmienili arma2 to pisz na forum bisu, bo co Ci tutaj ktos poradzi, ze ArmA jest taka albo inna?!

Wracając do tematu briefingu.
No z pewnoscia ciekawe rozwiazanie, bardziej profesjonalne i "porządne" sie wydaje. Jednak prawdziwe zastosowanie nowych funkcji odkryje jak dorwe edytor do swych łapek 8)
Pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

@Mirage/Rainbow - powiedzcie mi, czy jak ci kule przelatują obok głowy to ekran się rozmazuje? Brak tego ficzera w Armie mnie wkurzał, bo ludzie sobie gówno robili z zaporowego na przykład.
Czy ktoś mi odpowie? :(
Awatar użytkownika
ufoman
ID Steam:
ID gracza: 40452
Kontakt:

Post autor: ufoman »

Podforum dotyczace ArmA2 z pewnoscia powstanie w najblizszym czasie. Stay tuned.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”