A.C.E Public Beta Release!
Moderator: Inkwizytor
Re: A.C.E Public Beta Release!
Wszystko zależy, którą Cobrę (z jakim wyposażeniem) wybierzesz.
Jeśli ma pociski kierowane i działko - to możesz kazać przełączać się strzelcowi między tymi rodzajami broni, zaznaczać mu cele i wydawać polecenie strzału.
Oczywiście, jeśli AI jest Twoim podwładnym.
Jeśli ma pociski kierowane i działko - to możesz kazać przełączać się strzelcowi między tymi rodzajami broni, zaznaczać mu cele i wydawać polecenie strzału.
Oczywiście, jeśli AI jest Twoim podwładnym.
Właśnie oto chodzi, że się nie da.
Jak już pisałem , jeśli wejdę do Cobry jako strzelec, to się da przełączać między pociskami czyli Hellfire i Działkiem ,a jak jestem pilotem, to mogę użyć FFARa a mój podwładny AI jako strzelec może korzystać tylko z działka i w żaden sposób nie da się mu wydać Komedę aby przeszedł na kierowane Hellfireje.

Napisałem to, co sam sprawdziłem - działa na 100%.
ArmA 1.14 + QG + ACE 1.07
ArmA 1.14 + QG + ACE 1.07
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
W ACE są 2 rodzaje Cobry z rożnym armamentem:
"ACE_AH1Z_AGM_HE_F_S_I",
"ACE_AH1Z_TOW_HE_F_S_I"
Poza tym jest "ACE_AH64_AGM_HE_F_S_I",
"ACE_AH1Z_AGM_HE_F_S_I",
"ACE_AH1Z_TOW_HE_F_S_I"
Poza tym jest "ACE_AH64_AGM_HE_F_S_I",
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 22:19 przez Rafael3D, łącznie zmieniany 1 raz.
No! nareszcie to obczaiłem,
a więc tak. Grając jako pilot mamy podwładnego AI jako strzelec. Broń karzemy strzelcowi zmieniać na „spacja” + „F” ale żeby Hellfireaje leciały do celu należy- namierzyć cel klawiszem” Tab.” następnie trzeba kazać strzelcowi celować w namierzony cel „spacją” i wydać rozkaz strzału klawisz lewy „Ctrl” Trochę tego jest i można się pogubić 

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
A czy w podstawowej wersji ArmA to nie wyglada przypadkiem tak samo? Chyba to wyglada tak samo od czasow OFP 

Trochę inaczej bo aby zmienić broń wystarczy samo „F” i aby namierzyć cel i celnie strzelić wystarczy „Tab” i strzał myszką. Jednak się trochę różni i jest łatwiej niż w ACEForrestal pisze:A czy w podstawowej wersji ArmA to nie wyglada przypadkiem tak samo? Chyba to wyglada tak samo od czasow OFP

Mam pytanko który skrypt w modzie ACE odopwiada za ciogniencie rannych?Podejżewam że jest w ACE_Wounds.pbo.Prosze o pomoc. 

Został wydany kolejny patch moda A.C.E. 1.09 http://www.armaholic.com/page.php?id=5727
-
- ID Steam:
Hej wszystkim, sciagnalem sobie ten ACE v 1.09 (arma mam v1.16 beta) i niby mod dziala poprawnie ale... zolnierze nie maja plecakow
reinstalowalem moda i arma ale ciagle ich nie maja mozecie mi powiedziec co zrobic zeby zolnierze mieli plecaki ?
P.S W folderze @ACE\AddOns mam plik ace_model_ruck.pbo wiec niewiem o co chodzi

P.S W folderze @ACE\AddOns mam plik ace_model_ruck.pbo wiec niewiem o co chodzi

- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
z ACE żołnierze mają je domyślnie usunięte. W edytorze jest skrzynia z nimi, a w misjach MP zwykle możesz sobie je zabrać, jeśli chcesz.
Jednak plecaki ze względu na bugi zostały wycofane z oporządzenia oryginalnego.
Jednak plecaki ze względu na bugi zostały wycofane z oporządzenia oryginalnego.