ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

ODPOWIEDZ
Jacobss
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Jacobss »

Nowy trailer OFP: DR

http://www.youtube.com/watch?v=-8JjjYy3Ki0

Znowu przesunęli datę premiery. Na poprzednim trailerze było lato, teraz jesień.

Brawo! Tej gry chyba nigdy nie skończą. :twisted:
Awatar użytkownika
FOX-PL*
ID Steam:

Post autor: FOX-PL* »

Sczerze mówiąc to po tym trailerze to tylko można wywnioskować, że premiera nie w lato, a w jesień. Generalnie to widze, że codemaster przedstawia DR jako coś niesamowitego coś wspaniałego wielkie bum wporównaniu do trailerów o Armie II, tylko co z tego jak to jest ekranizacja, a nie obraz na żywo prosto z gry jak mamy w przypadku filmików o Armie.
Ostatnio obejrzałem filmiki przedstawiające co niektóre pojazdy lotnicze i lądowe, fakt faktem obród wierzyczki w Abramsie powalający istna "karuzela" :lol: , a co do T90 hehe rzeczywiście ślizga się jak po lodzie totalny brak realizmu w trakcji, jednak dużym plusem piękna tekstura pojazdów bez "błyszczyków" :) oraz klimat szerokiego terenu, jestem tylko ciekaw czy tak samo będzie w przypadku latania samolotem bo jakoś mi się widzi, że tu w moment przeleci się z jednego krańca na drugi kraniec mapy :?
Awatar użytkownika
Jajcor
ID Steam:
Numer GG: 7138111
ID gracza: 0

Post autor: Jajcor »

Bez paniki na OFP2 czekaliśmy dobre 5 lat to i jeszcze 2 zaczekamy :D Jak dożyjemy :lol:
Virtual Battle #1 Veteran
Obrazek
centurion_94
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: centurion_94 »

A w Armie 1 tak nie było, że śmignęło się błyskawicznie samolotem? Niby jakoś 400km2, ale PRZYNAJMNIEJ połowę stanowiło morze. W dwójce większą częścią terenu będą lądy.
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Jajcor pisze:Bez paniki na OFP2 czekaliśmy dobre 5 lat to i jeszcze 2 zaczekamy :D Jak dożyjemy :lol:
Tyle, że... Jacorku, o tym OFP2 na które czekaliśmy, rozmawialiśmy gwarnie jeszcze za czasu, kiedy razem w SAS graliśmy, pamiętasz? :P

Anyway, filmik mnie nie rusza, nie licząc dźwięków, które mogą wystąpić InGame i musze powiedzieć, że są całkiem, całkiem. Trailer pewnie jest ustawiony (zresztą, każdy film jest ustawiony, nawet InGame), ale dźwięki wydają się bardzo przyzwoite, dość naturalne i tylko to mi się w tym podoba.
Ciągle w nic nie uwierzę, póki nie dostanę dema. Skoro Operejszyn Flaszpoint Tuł wyjdzie na jesień, to spodziewam się chociaż dema na lato.
Obrazek
Awatar użytkownika
r2d2
ID Steam:

Post autor: r2d2 »

W tym filmiku z OFPdr ładnie wygłądają te "ziemniste eksplozje" lepiej niż te z army.
Jacobss
ID Steam:

Radeon - daje dziesięć euro na to, że w demo sobie latem nie zagramy, a jesienią zobaczymy któryś trailer z kolei, z napisem "Q1 2010".

Pisałem stronę temu o plotkach, które mówią, że Codemasters ma problemy finansowe i developerskie. Gra jest niestabilna, a budżet przekroczony.

A ja myślę, że do tego dochodzi fakt, iż widzą, że gra kompletnie nie dorównuje staremu OFP/Armie/Armie 2 pod względem wszystkiego, więc boją się to po prostu wydać. Wiedzą, że ludzie się rozczarują.

Dlatego serwują nam mało info, a gazety donoszą na dodatek, że nie będzie edytora na konsolach (W OFP Elite był) i, że nie będzie samolotów (co to za symulator, bez tank killerów?).

Wiemy, że nie będzie także cywili. Spokojnie, to dopiero początek. Czekam jeszcze na za duże wymagania sprzętowe (zobaczymy kto lepiej potrafi zoptymalizować tak olbrzymi teren), słabe AI i parę innych wad.

Jeszcze wszystkiego nie wiemy. I jestem ciekaw, czy będą wstanie tak długo patchować grę, jak BIS?
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

Żeby paczować trzeba wydać ; )
A Trailer. Hmm, oprócz latających fragmentów transportera nie widziałem tam nic ciekawego. Ładny był zachód słońca na koniec. A ruchy kamery tragiczne, freeaim iście CSowy. Mogli chociaż ruchy kamery oskryptować zamiast latać na WSADzie.
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
Jacobss
ID Steam:

Polecam nowy wpis na blogu BISu, który przypomina całą podróż nazwy ich nowej gry, zwanej Arma 2. Przypomina również, że to tak naprawdę stary sequel do naszego OFP. O tym oczywiście wiemy i pamiętamy.

Wielu z nas pamięta, jak czekaliśmy w roku 2003 i 2004, na prawdziwe Operation Flashpoint 2 od Bohemii. Aż niestety w 2005, stracili prawa i nazwali grę Game 2, które dwa lata temu stało się Armą 2.

http://www.bistudio.com/developers-blog ... -4_en.html

A ja sobie tak myślę, że chyba nigdy nie zobaczymy OFP2. Mamy Arma 2, mamy OFP: Dragon Rising, a co z naszym OFP2? :)
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

Czytałem ten wpis zaraz po jego publikacji, coś w tym jest. Chociaż trochę głupio zachwycać się genezą tytułu gry ; >
Skoro już cofamy się w czasie: http://www.youtube.com/watch?v=ujS4wJ0RUcY ;)
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Matte pisze:Czytałem ten wpis zaraz po jego publikacji, coś w tym jest. Chociaż trochę głupio zachwycać się genezą tytułu gry ; >
Skoro już cofamy się w czasie: http://www.youtube.com/watch?v=ujS4wJ0RUcY ;)
Lezka sie w oku kreci ;-) Osobiscie nie sadze aby ArmA2 ani to OFP:DR tak drastycznie wplynelo na rynek gier. 3 mln. kopii to sporo, malo ktora gra sie sprzedaje w takiej liczbie egzemplarzy i wywiera taki wplyw na swiadomosci graczy. Jak dla mnie rozmachem to ani seria Halo, ani Gears of War, tymbardziej Battlefieldy nie dorownuja klasa do OFP. JEdynie GTAIV moze impnowac rozmachem i realizacja, jednak nie dziwi juz ten fakt gdy spojrzy sie na liste osob ktore nad tym tytulem pracowaly. Co jakis czas sie zastanawiam, jak BIS byl w stanie w 2001 roku wydac tak innowacyjna gre.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”