ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mefiu
ID Steam:
Numer GG: 2369010
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Mefiu »

Gdybanie, gdybanie. Nie rozczarujcie sie tylko jak wyjdzie kaszana :P.
Zawsze trzeba zachować niezbędną rezerwę i nie nalezy pokladac wszelkich nadziei w twórcach, bo jak wiadomo oni tez są ludzmi i potrafia spieprzyc rozne sprawy :)
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

Post autor: Yac »

Nic dodać , nic ująć Mefiu - święta racja. Na wielu forach trwają takie jałowe dyskusje a wystarczy poczekać by się przekonać."Pażywiom - uwidim" jak mawiają sąsiedzi ze wschodu. ;)
Obrazek
centurion_94
ID Steam:

Post autor: centurion_94 »

Nie chcę przesadzać, ale nie sądzę, żeby z ArmA II wyszedł gniot. Za dużo już wiemy o grze. Co najwyżej możemy się spierać o to, czy ArmA będzie średnia, dobra, czy superdobra. O OFP:DR nie możemy powiedzieć prawie NIC. Nawet za bardzo nie możemy wstępnie ocenić grafiki, bo ten jeden, czy dwa filmiki nic nie dają (ważne jest to, czy gra na niskich wygląda równie dobrze co na wysokich detalach, różniąc się ewentualnie jakimiś rozmyciami, efektami cząsteczkowymi itp. Bo jak ma być taka rozrzutność jak w ArmiE 1, gdzie na najniższych gra wyglądała gorzej niż oryginalny OFP, a na najwyższych zachwycała grafiką, to za taką grę dziękuję bardzo). Na razie ArmA II "wyprzedza" OFP: DR, ale może się okazać, że codemasters ukrywa przed światem największy hit wszechczasów - pożyjemy, zobaczymy.
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

centurion_94 pisze:Nie chcę przesadzać, ale nie sądzę, żeby z ArmA II wyszedł gniot. Za dużo już wiemy o grze.
Wiemy tyle samo, co wiedzieliśmy o ArmA I.

centurion_94 pisze:O OFP:DR nie możemy powiedzieć prawie NIC.
Nie musisz, aż tak podkreślać tej wielkiej nicości. A mamy taką samą ilość informacji co o ArmA II, informacji teoretycznych, które trzeba sprawdzić w praktyce, a nie gapiąc się na filmik. Filmik zaś może być całkowitym renderem w przypadku Codemasters, aczkolwiek jest chyba jeden InGame pokazujący, że dużo zostało do zrobienia.
Może też być ustawiony w edytorze jak intro, wstęp do misji w przypadku ArmA II. Chociaż te co są to gameplay, aczkolwiek - gameplay ArmA I z filmików BIS, a gameplay na naszych komputerach to były dwie różne sprawy.

centurion_94 pisze:Na razie ArmA II "wyprzedza" OFP: DR, ale może się okazać, że codemasters ukrywa przed światem największy hit wszechczasów - pożyjemy, zobaczymy.
Ani nie wyprzedza, ani nie jest w tyle. To tylko konkurencja.
Demo, jeśli w ogóle się pojawi, pokaże co w grze piszczy.
:coffee
Obrazek
centurion_94
ID Steam:

Źle się wyraziłem... chodzi mi o to, że wiemy na jakiej wyspie rozegra się OFP:DR, jakie będą strony konfliktu i niewiele więcej. W armie2 mamy przynajmniej więcej "teorii". Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu...
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Post autor: mant3z »

Graficznie screeny InGame ArmA ][ wyprzedziły rendery OFP:DR
Tu trzeba być ślepym by tego nie dostrzec, no chyba, że się nie śledzi ostatnich aktualizacji.
http://www.armaholic.com/index.php?c=news_arma_2

Na szczególną uwagę zasługuje:
http://www.armaholic.com/pfs.php?m=view ... ure_01.jpg

Tutaj piękny View distance
http://www.armaholic.com/pfs.php?m=view ... ure_03.jpg

No i na koniec piękny widok na brzydkie slumsy, czyli tak jak powinno być :P
http://www.armaholic.com/pfs.php?m=view ... ted_08.jpg

Wydaje mi się, że pod względem uczciwości wobec nas, BIS już nie jest o krok przed codemasters tylko kilka okrążeń :P

Jak by nie było wymagania są nam już znane.
Dslyecxi potwierdził, że gameplay skopie nam dupsko.
Wiemy też, że kampania jest bardzo wciągająca.
Wiemy jak wygląda na podstawie setki screenów, widzieliśmy też poprawione animacje.

Zamiast pitolić jak przekupy pod całodobowym, lepiej przejrzyjcie recki z bety. Dobrze, że zostało zaledwie 56 dni do premiery :rox :rox
Mów mi milordzie łapserdaku!
centurion_94
ID Steam:

A to jest ostateczna data premiery, czy jeszcze obciągnie się?
Jacobss
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Jacobss »

To już jest ostateczna data.

No a w moje łapki trafi ArmA 2 w edycji kolekcjonerskiej, już za 26 dni czyli 29 maja. :twisted:

Radeon - Demo OFP: DR będzie przed premierą. CM już to zapowiedział :).
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

mant3z pisze:Zamiast pitolić jak przekupy pod całodobowym, lepiej przejrzyjcie recki z bety.
Demo waść, recek oszczędź. :D
Nie przekona mnie żaden screen, póki nie zobacze dema. A pewnie nie zobacze, bo nie wydam pieniędzy na tylko i wyłącznie procesor z dwoma rdzeniami. :)

Fakt, ja wszelkich nowinek ze świata ArmA2/OFP2 nie śledzę, więc może troche oślepłem, ale czas szybciej zleciał, nie napaliłem się i nie będe zawiedziony, jeśli nie odpali.
Obrazek
Peyot
ID Steam:

Post autor: Peyot »

mant3z pisze:Graficznie screeny InGame ArmA ][ wyprzedziły rendery OFP:DR
patrząc na te obrazki; ostatnie filmy "ingame", trudno się nie zgodzić. Fakt jest taki, że Arma I, przed premierą, też cudnie wyglądała na skrinach; filmach, niestety potem ukazał się cały szit :(
Osobiście, mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej...
I raczej tak będzie, bo na błędach trzeba się uczyć...
jednak lekka doza niepewności zostaje...

skończył się długi łykend, szkoda :(
Obrazek
centurion_94
ID Steam:

W Armie 1 było tak - gra na najwyższych gra wygląda świetnie, ale na niskich... cóż, jest jeszcze Wolfenstein 3D i FIFA 98. W grafice najważniejsze jest to, aby gra na średnich wyglądała równie dobrze co na wysokich.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”