Problem dotyczący chodzenia w grze ;/
Moderator: Inkwizytor
Problem dotyczący chodzenia w grze ;/
Witam. Jestem nowy a więc z góry sory za wszelkiego rodzaju błędy w temacie. Pare dni temu kupiłem Arme z dodatkiem Queens Gambit PL. Na początku były małe problemy z odpaleniem gry ale po przeinstalowaniu jest okej. Zainstalowałem patcha 1.08 z płyty a dziś 1.14. Problem jest taki, ze już na początku gry w kampanii spotkałem gościa, który stał nieruchomo na jednej nodze z podniesionymi rękoma. Uznałem to za bug w grze lecz w trakcie gry spotkałem więcej takich żołnierzy a dziś przechodzę misje i na samym początku po załadowaniu sam stoje i nie mogę nic zrobić jedynie lekko obracać się. Co lepsza wszyscy żołnierze również stoją i nic nie robią. ;/ Jakim sposobem można wyeliminować w/w problem? Spotkał się juz ktoś z was z takim zjawiskiem? Może jakieś inne łatki potrzeba zainstalować...
Re: Problem dotyczący chodzenia w grze ;/
hahahaha
sorki ale musiałem .... ten screen jest debeściarski 
Gdybym zobaczył u mnie na ekranie takie coś przez pierwsze 5 minut zwijałbym sie na podłodze ze śmiechu, dopiero potem uznałbym że coś jest nie tak
Co do tematu niestety nie pomogę
Ale na pewno ktoś z kolegów miał z czymś takim do czynienia i Ci pomogą
Pozdrawiam

Gdybym zobaczył u mnie na ekranie takie coś przez pierwsze 5 minut zwijałbym sie na podłodze ze śmiechu, dopiero potem uznałbym że coś jest nie tak

Co do tematu niestety nie pomogę

Ale na pewno ktoś z kolegów miał z czymś takim do czynienia i Ci pomogą
Pozdrawiam
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
ej chłopie co ty masz za komputer??
Nie dziwie ci się
Wiadomo jaki - Zabytkowy. Athlon xp 2400+ 2.0 ghz 1280mb ram gf 6600 256mb.

A widzieliście te drzewa na wprost
bo to drzewa na wprost chyba są muahhhh.
Od siebie też coś dam:

Podaj konfiguracje pieca, ustawienia w grze, stery nowe/stare.
Ale przyznam że pierwszy raz widzę w takiej ilości "wchodzenie po drabinie" bez drabiny.
Edit
Fakt pieca masz z deka zabytkowego do grania w ArmA, zjedź wszystko na low(odpal sobie Fraps-a) i w edytorze postaw gościa gdzieś w mieście, no i baw się ustawieniami niskie/wysokie sprawdzasz od razu jak to wpływa na ilość FPS. Abyś w miarę dużo miał klatek a obraz nie był za paskudny dla oka.
I tak się bawisz aż dojdziesz do w miarę płynnego a ładnego wyświetlanego obrazu jeśli to możliwe na 6600 z tym procem.

Od siebie też coś dam:

Podaj konfiguracje pieca, ustawienia w grze, stery nowe/stare.
Ale przyznam że pierwszy raz widzę w takiej ilości "wchodzenie po drabinie" bez drabiny.
Edit
Fakt pieca masz z deka zabytkowego do grania w ArmA, zjedź wszystko na low(odpal sobie Fraps-a) i w edytorze postaw gościa gdzieś w mieście, no i baw się ustawieniami niskie/wysokie sprawdzasz od razu jak to wpływa na ilość FPS. Abyś w miarę dużo miał klatek a obraz nie był za paskudny dla oka.
I tak się bawisz aż dojdziesz do w miarę płynnego a ładnego wyświetlanego obrazu jeśli to możliwe na 6600 z tym procem.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 19:44 przez Dawidson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Gdzieś ktoś napisał na forum, że ArmA "jeden" to taka beta Army II. Często przez jakiś model karty lub procka gra świruje.
Ale coś procek masz słaby, jak na tak cienko zoptymalizowaną grę
Ale coś procek masz słaby, jak na tak cienko zoptymalizowaną grę

A no słaby słaby. Ustawienie w grze wszystkie b.nisko i wył. rozdzielczość 1024x864 czy jakos tak. Przy tych ustawieniach wyciąga 30 fps. Stery od grafy, karty dźwiękowej są nowe, zainstalowałem równiez nowszego directx 9.0c. To chyba wszystko
http://www.armedassault.com.pl/viewtopi ... &start=209
przeczytaj mojego posta, jak Ci się będzie chciało to możesz się pobawić z ustawieniami.
Nie zawsze ustawienie na nisko daje więcej klatek, przeczytasz się dowiesz OCB.
przeczytaj mojego posta, jak Ci się będzie chciało to możesz się pobawić z ustawieniami.
Nie zawsze ustawienie na nisko daje więcej klatek, przeczytasz się dowiesz OCB.
Ustawiłem u siebie tak samo i nic. Bez zmian. Nadal goście stoją jak zamurowani. Nawet w menu jest animacja i to samo
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem co maja ustawienia grafiki, sterowniki czy moc procesora do takiego zachowania gry. Te "wspinajace sie" ludki najprawdopodobniej sa wynikiem popsutego pliku. Sprobuj zrobic reinstalke i sprawdzaj na biezaco, jak wyglada gra po instalacji kazdego z patchy z osobna.
Thx za rade. Jutro po sql zrobie tak jak mówisz. Dziś już nie mam chęci na to. Pierwszy raz spotkałem wspinającego się ludka na patchu 1.08 ( pierwszy patch jaki zainstalowałem ) obecnie 1.14.