Czapa pisze:
Wersja XT jest niewiele szybsza od PRO. Co nie zmienia faktu, że ten GF jest i tak lepszy niż ten Radeon.
1650XT jest nawet wydajniejszy od 7600Gt w niektorych przypadkach - ATI namieszalo bo przerobilo X1600 na X1300 a X1600XT na X1600PRO Natomiast X1650XT to najwydajniejsza karta z rodziny X16xx.
tak, zgadza sie, wszystkie ktore podczas produkcji spadly na podloge badz nie przeszly testow jakosciowych
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me. Sith Code
tak, zgadza sie, wszystkie ktore podczas produkcji spadly na podloge badz nie przeszly testow jakosciowych
To widac nie jestes na czasie bo obecnie to Palit jest wlascicielem Ganwarda.
co wcale nie oznacza ze nie mam racji
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me. Sith Code
Że tak sie wtrące do wątku Palit / Gainward / Cokolwiek. Sorka ale miałem do czynienia z kilkoma kartami Palit (najlepszy cukierach - 6200 wygrana na lanie w csa) i śmiało mogę stwierdzić, że karty tej firmy są g***o warte. Raz, że podkręcać sie ich nie da wcale bo po chwili płoną to jeszcze wspomniana 6200 działała gorzej od GF 5700 (blisko 1000 punktów mniej w 3dMarku 03). Po sprawdzeniu u kumpla, tej samej karty firmy GALAXY - od razu mówię, że nie modowanej - doznałem szoku xD Co więcej, już po specjalnej zmianie biosa do mojego 6200 palit który to podkręcał ją na maxa i doklejenia wiatraka (bez niego sie topił xP) ciągle nie dosięgał tej samej karty firmy GALAXY w dodatku nie podkręcanej, po jej zmodowaniu to już w ogóle nie wspominam. Taka sama sprawa ma sie z GF 6600 tej firmy jak i zapewne (tylko te 2 sprawdzaliśmy z kumplami) innych. Jednym słowem ALL > PALIT.
PS : Żeby nie było, nie znam sie jakoś wypas, ultra, plasma na sprzęcie, acz lubię osobiście testować wraz z kumplami na własnych maszynkach wydajność różnych kart i je porównywać dla własnego obeznania. Jak narazie kartami które mają u mnie największy + są Galaxy i MSI. Świetnie sie kręcą i są bardzo wydajne (w moim odczuciu).
PS 2 : Mój najdłuższy post na tym forum, jestem fajny.
Mam już Palit 7900GS, wszystko ok tylko denerwuje mnie jedna rzecz. Karta jakoś sobie nie radzi z przełączaniem w tryb 3d i na zad do 2d. Jak odpalę na przykład EVERESTa to karta przechodzi nie wiadomo dlaczego w tryb 3d co za tym idzie wiatrak wskakuje na maksymalne obroty, potem karta już do trybu 2d nie wróci, trzeba resować PC... Bez sterowników tak się nie dzieje, dodam że są to najnowsze 93.71. Może starsze załatwią sprawę? Jednak instalowałem te od palita 91.XX i było to samo...
Mam wrażenie, że praca wentylatora uzależniona jest od aplikacji, a powinna być od temperatury. W Radeonie X800XL zależnie od temperatury wiatraczek przyśpieszał albo zwalniał...
A ja mam Gainward'a 7600 GS i 1GB Kingston ramu i Athlona 2800+ @1900 MHz i jeszcze to wszystko siedzi w Asusie K8N z dzwiękiem Audigy 2 ...i pięknie mi chodzi F.E.A.R. ...hehehehe.
A w ArmA grać się nie da , zreszta i tak coraz mniej jest postów ścisle związanych z ArmA
zabix pisze:
Mam wrażenie, że praca wentylatora uzależniona jest od aplikacji, a powinna być od temperatury
Jest uzależniona od jednego i drugiego - taka to już zaleta/wada sterowników. Możesz recznie ustawić prędkość wiatraka i wtedy nawet w aplikacjach 2D będzie chodził na maxa jeśli tak go ustawisz. Jeśli natomiast ustawisz prędkość na bardzo niską (minimum to 25%), to po przekroczeniu pewnej temperatury (zarówno w 2D jak i 3D) sterownik i tak włączy wiatraczek na maxa.