mant3z - Wybacz mi, ale czy słusznie mam wrażenie, że urwałeś się wczoraj z choinki?
Czytałeś zapowiedzi (Nie od BISu) i osobiste odczucia redaktorów co do tych w Arma 2? Nie? To najpierw poczytaj.
AI jest na pewno stare, widać to po tym jak na samym początku wysiadają z samolotu.
Tutaj pojechałeś całkowicie po bandzie, chłopie

. W Arma 2 system sztucznej inteligencji jest strukturalnie przebudowany. Zwie się Micro AI i jeden rdzeń idzie pod jego obsługę. Jaki jest jeden z jego elementów? Jak wyjaśnił Marek Spanel, opiera się na tym, że AI potrafi dostrzegać wszystkie elementy otoczenia oddalonych dwa metry i dalej. W Arma i starym OFP, AI rozpoznawało elementy dopiero od odległości 20 metrów. Na dodatek, AI szuka teraz znacznie więcej osłon.
Tak więc pisanie "na podstawie jednego filmiku i to przy wysiadaniu", że NA PEWNO JEST STARE jest skrajnie śmieszne

. To brzmi jak zarzut. A widziałeś kiedyś gry z tak zaawansowanym AI?
Czemu twierdzę, że urwałeś się z choinki?

Ponieważ pierwsza część "ficzersów" z Arma 2 jest znana jeszcze z czasów Game 2, a druga część jest z 2007 roku. Od tamtego czasu możemy właściwie zaobserwować jedynie "implementację" tych elementów. Nic więcej. Stąd, nie rozumiem twojego podniecenia filmikami, które nic nowego nie pokazują.
Właściwie mnie to do premiery Arma 2 już niczym nie zaskoczy. Mnie zależy na bugach mniejszych niż w OFP, dobrej fabule i optymalizacji. Takie rzeczy jak animacje mam głęboko w ... W grę musi się po prostu dobrze grać. To jest najważniejsze. Chcę się poczuć jak na, najbardziej możliwe w grze, realistycznej wojnie. Nie na "kinowej" wojnie, czyli seria COD etc.
Ciągle czekamy na odpowiedź Codemasters

. Już całkiem niedługo lato (premiera), a tutaj ledwo dwa filmiki real time i garstkę informacji dostaliśmy.
Czy wy też tak macie, że oczekujecie od OFP: DR czegoś innego niż od Arma 2?
I takie pytanko na koniec - która okładka Arma 2 się wam bardziej podoba? Niemiecka (dół) czy angielska (góra)?
Obie są oczywiście oficjalne.