ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: SaS TrooP »

Interesuje mnie opcja moździerza. A dokładniej jak dokładnie będzie "szczelał".

EDIT:
http://www.arma2.com/mounted-weapons_en.html

Dodano Korda.
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

http://uk.xbox360.ign.com/dor/objects/9 ... u9nxdqioy0 - kilka nowych scenek z ofp2

ftp://downloads.codemasters.com/video/o ... uk_wmv.zip - HD wersja.
-broń strzela bez naciskania spustu
-taśma przy wystrzale się nie przesuwa
-ciekawe ile można wytrzymać na stale zgiętych kolanach?
+bojowy (niski) sposób poruszania
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2021, 12:50 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kondor
Kontakt:

na arma2.com powoli dodają nowe bronie - na pewno strzały nie było i chyba którejś ze snajperek
Jacobss
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Jacobss »

Rainbow - Natomiast gdyby tak w ArmA 2 było, to byś przez pół dnia ględził o tym jaki BIS jest zły. Hipokryzja panie. Najpierw przy samolotach - okej, tutaj przyznałem ci w sumie rację (co świadczy dalej o nieudolności programistów), a teraz to. Czekam tylko aż skrytykujesz ArmA 2. Nie omieszkam ci wtedy napisać w podobny sposób.
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

To jest forum, na którym każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie w danym temacie. Zawsze się może zdarzyć, że czyjaś opinia nie będzie zbieżna z twoją.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2021, 01:51 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacobss
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Jacobss »

Typowa argumentacja ad personam, zamiast trzymania się tematu, skąd ja to znam...
Rainbow pisze:Jak kiedyś ludzie powiadali - kup se konia i wyjedź z miasta. W odróżnieniu od ciebie nie jesten fanboyem BISu i nie dostaje orgazmu na każdy nowe screenshot, albo dlatego, że gość ma animację pociągania spustu, co ma diametralne znaczenie dla całej rozgrywki. Patrzę trzeźwo neutralnym okiem i oceniam fakty takimi jakie są, a nie stosuję jakieś pseudo-obiektywności oczywiście pod podstawki Czechów. To jest forum, więc nie musisz moich postów czytać, ani tym bardziej komentować, skoro nie pasują ci one pod twoją wizję jaka ta gra jest.
W przeciwieństwie do mnie, możesz być fanboyem Codemasters. I jesteśmy kwita. Ciekawe, która gra cię tak zafascynowała kilka lat temu? OFP od BISu, czy też zapowiedź OFP2 do Codemasters?
Rainbow pisze: Aha, nie pamiętam byś mi jakąkolwiek rację ostatnio przyznał, poza tym, że sam się wykłócałeś, iż brak myśliwców to nie jak większość potwierdziła ograniczenia silnika tylko wredny charakter i nieróbstwo Codemasters. Fullsztop.
Oczywiście, że to potwierdziłem. Co mi tutaj próbujesz wmówić? Poza tym, ograniczenia silnika to nieróbstwo ("wredny charakter" sam sobie wymyśliłeś) CM, bo kogo innego? Kto, jak nie programiści, odpowiada za silnik? Tzn. jeżeli BIS nie potrafi (teraz już tak) zrobić skoku przez płotek, to mam szukać winy u kogoś innego, niż BIS? Nie bądź infantylny.

Wina leży po stronie CM, bo to oni robią silnik EGO. Problem ze streamingiem to tylko skutek, przyczyna leży gdzie indziej.
Rainbow pisze: I tak poza tematem. Nie podniecaj się tak, bo to tylko gra. Widać mało jeszcze znasz życie, skoro gdy ktoś ci powie, że to co kochasz, lub uwielbiasz jest do kitu to dostajesz białej gorączki i oburzasz się.
Ależ Rainbow, ja się nie czepiam OFP2. Czepiam się twojej niekonsekwencji. Zresztą, nie tylko ja tak twierdzę. Wytłumacz mi zatem (zamiast mi ubliżać bez przerwy), dlaczego niedoróbki OFP2 omijasz, a każdy błąd, czy niedoróbkę w ArmA 2 wytykasz palcami?

Abstrahuję od tego, że więcej niż dwadzieścia parę lat nie masz, więc z twoimi komentarzami na temat życia bym się wstrzymał, ponieważ sam jeszcze mało w nim widziałeś. :D Nam, młodym, zawsze się wydaje, że znamy życie najlepiej i lubimy grać mędrców, którzy mają po 100 lat, jednakże, to tylko pycha, nic więcej :).

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

kondor pisze:na arma2.com powoli dodają nowe bronie - na pewno strzały nie było i chyba którejś ze snajperek
Tak, doszła Igła, karabiny nie zmienione. Oraz Kord w dziale statycznych Karabinów.
Chyba BIS wysłuchał Vilasa! :mrgreen:

A jeśli chodzi o film - sry, ale dla mnie animacje są jak w BFie 2,, czyli sztywne do bólu.
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Ja tu widzę technologiczną porażkę - draw distance jest chyba ustawiony na 300 metrów, detali niet, miasteczka niet. Z czym do ludzi?
Awatar użytkownika
Luk
ID Steam:
Numer GG: 3482731

Post autor: Luk »

OFP2 zapowiada sie bosko byle nie skonczylo sie na ladnych zwiastunach ;P
Konsola zjadła OFP2 :)
Awatar użytkownika
kondor
Kontakt:

No i oficjalnie po edytorze w konsolach w OFPDR,
a tak wyskoczyli m.in. przeciw mnie jak im (forumowiczom CM) to wcześniej napisałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”