Pytanie dotyczące patchy
Moderator: Inkwizytor
Re: Pytanie dotyczące patchy
Zawsze instalowałem gierkę w tej kolejności -Arma następnie, QG, na którym jest już patch 1.08 Instaluję się automatycznie później instalowałem patch 1.14 i wszystko śmigało po przejściu na Viste wywala błędy podczas instalowania patch 1.08 Do tego nawet nie mogę uruchomić samej Army, bo zawsze pokazuje, że muszę zainstalować zabezpieczenia i tak w kółko 

Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.
"Platon"
"Platon"
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
A instalujesz patche jako administrator pod Vista?
ufoman pisze:A instalujesz patche jako administrator pod Vista?
Tak, muszę konkretnie przetestować podzespoły, bo chyba coś jest nie tak zawsze jak uruchamiam PC to po chwili wywala blue screena po restarcie jest już ok ( stawiam na pamięć )
"Platon"
"Platon"
OK Panowie gierka śmiga!! Wszystkie podzespoły komputera konkretnie przetestowałem 0 błędów do tego przełożyłem pamięci w inne sloty przywróciłem bios do podstawowych ustawień i gitara gra
dziękuję wszystkim zainteresowanym za pomoc

dziękuję wszystkim zainteresowanym za pomoc

"Platon"
"Platon"
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
no to napisz w końcu CO BYŁO przyczyną Twoich problemów? Skoro przetestowałeś wszystko to i znalazłeś chyba słabe ogniwo?resetPL pisze:OK Panowie gierka śmiga!! Wszystkie podzespoły komputera konkretnie przetestowałem 0 błędów
Hm..tak do końca to sam nie wiem, co było przyczyną podzespoły nie wykazały żadnych błędów myślę, że to przywrócenie biosu do standardowych ustawień pomogło być może wcześniej coś przestawiałem i nie pamiętałem, co zmieniałem
Po tych wyżej wymienionych zabiegach gierka zainstalowała się bez problemu

Po tych wyżej wymienionych zabiegach gierka zainstalowała się bez problemu

"Platon"
"Platon"
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
Więc konkluzja jest następująca:
To Twój system sucks, a ArmA jako taka jest OK!
I tak trzymać
EOT
To Twój system sucks, a ArmA jako taka jest OK!
I tak trzymać

EOT
Dzisiaj zaliczyłem zwieche.
Zainstalowałem sobie patche po kolei.
I na 1.15 utknąłem.
Pokazuje mi że nie mam 1.14 dziwne jak go instalowałem nawet 2 razy.
Przy drugiej instalacji 1.14 instalka wykrywa ze mam 1.14.
Zainstalowałem sobie patche po kolei.
I na 1.15 utknąłem.
Pokazuje mi że nie mam 1.14 dziwne jak go instalowałem nawet 2 razy.
Przy drugiej instalacji 1.14 instalka wykrywa ze mam 1.14.
- Pit
- ID Steam:
- Kontakt:
Zerknij na ten temat: http://www.armedassault.com.pl/viewtopi ... =50&t=2113
Czy to ten sam problem?
Czy to ten sam problem?
OK dzięki za pomoc.
-
- ID Steam:
Witam . Po dłuższym okresie nieużytkowania Armeda , postanowiłem sobię zainstalować grę i "odświeżyć" umiejętności . Zainstalowałem czystą armę i instalacja nie wykazała żadnych problemów . Jednak gdy updatowałem grę do wersji 1.05 wyskoczył błąd w pliku voice.pbo . Pomyślałem , że może kolejny patch nie wykryje tego błędu ( tak się udało z rok temu i gra zainstalowała się pomyślnie ) . Więc instaluję 1.08 a błąd nadal się ukazuje . Sprawdziłem rozmiar pliku voices.pbo z rozpiską default files w internecie i okazało się , że jest on o połowę mniejszy niż powinien . Zainstalowałem patch 1.14 i niemogę uruchomić gry . Reinstalowałem grę i sprubowałem z patchem z innego źródła , jednak nadal występuje ten sam błąd . Sądzę , że może to wynikać z dosyć licznych ( nie tyle głębokich lub długich) rys na płycie DVD , która ma już z 2 lata . Grę mam oryginalną ( grałem już nawet klanówki ) i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu lub podesłania pliku na np. email czy rapidshare w jakiejkolwiek wersji gry , przez co następny update powinien wykrywać zainstalowany poprzedni patch i skopiowani plik voices.pbo jako działający .