Problem z celnością
Moderator: Inkwizytor
Problem z celnością
Witam
mam moze i zwykła myszke ale zawsze te 500dpi ma, a jakbym nie ustawial controls (floating i sensivity) bardzo wolno namierzam cel. Przy ustawieniu wszystkiego na max czyli w prawo moze i szybko przesuwam "kursorem" ale przy namierzaniu ciagle jest bardzo wolno i ze na max to i nie precyzyjnie. Z przyrzadow optycznych nawet nie mam co korzystac, nawet ze snajperka musze miec blisko goscia zeby miec jakas tolerancje bledu bo inaczej chybiam.
Dodam ze gierka mi sie nie tnie, komp nie przegrzewa itd wiec co w taki razie sie dzieje? Jedyny addon to ECS.
We flashpoint wogole takiego czegos nie mialem a przeciez ustawienai wygladaly tak samo. Gralem w niego ta sama myszka co teraz.
Bede wdzieczny za pomoc
mam moze i zwykła myszke ale zawsze te 500dpi ma, a jakbym nie ustawial controls (floating i sensivity) bardzo wolno namierzam cel. Przy ustawieniu wszystkiego na max czyli w prawo moze i szybko przesuwam "kursorem" ale przy namierzaniu ciagle jest bardzo wolno i ze na max to i nie precyzyjnie. Z przyrzadow optycznych nawet nie mam co korzystac, nawet ze snajperka musze miec blisko goscia zeby miec jakas tolerancje bledu bo inaczej chybiam.
Dodam ze gierka mi sie nie tnie, komp nie przegrzewa itd wiec co w taki razie sie dzieje? Jedyny addon to ECS.
We flashpoint wogole takiego czegos nie mialem a przeciez ustawienai wygladaly tak samo. Gralem w niego ta sama myszka co teraz.
Bede wdzieczny za pomoc
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: Problem z celnością
A pirat czy oryginał, bo problemy z piratami nieco inaczej się rozwiązuje.
Witamy na forum
Witamy na forum

Oryginał.
Bardzo prosze o pomoc jesli jest mozliwa. Nie boje sie grzebania w configu pbo itd.
Bardzo prosze o pomoc jesli jest mozliwa. Nie boje sie grzebania w configu pbo itd.
Ani reinstall ani inna myszka w innym porcie USB.
Najbardziej jest to widoczne w misji gdzie czterema chłopa z tłumikami w dzień trzeba wyczyscic wioske. Jak ja tego sam nie zrobie to nie idzie przejsc tej misji.
Najbardziej jest to widoczne w misji gdzie czterema chłopa z tłumikami w dzień trzeba wyczyscic wioske. Jak ja tego sam nie zrobie to nie idzie przejsc tej misji.
To załatw sobie przejściówkę z USB na PS2(chyba tak to się nazywa) i wepnij w ten port co klawe masz.
To samo ze sterami(jak masz na usb to i pewnie jakieś stery wgrane) nowe?
Ale najpierw wepnij w ten stary port.
To samo ze sterami(jak masz na usb to i pewnie jakieś stery wgrane) nowe?
Ale najpierw wepnij w ten stary port.
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
Miałem kiedys podobny problem z inną grą na lapku. Ruch myszy był odwzorywany ale z opóźnieniem (cos blisko 0.5 s). Nie dało się grać
Problem był z USB Polling Frequency czyli jak często komputer odpytuje mysz USB. Rozwiązałem go poprzez instalację sterowników o nazwie hidusbf.zip. Po instalacji ustawiasz szybkość czytania danych z myszy - u mnie 500 było najlepszą wartością (1000 -zaczął haczyć).
Używasz na własne ryzyko
Problem był z USB Polling Frequency czyli jak często komputer odpytuje mysz USB. Rozwiązałem go poprzez instalację sterowników o nazwie hidusbf.zip. Po instalacji ustawiasz szybkość czytania danych z myszy - u mnie 500 było najlepszą wartością (1000 -zaczął haczyć).
Używasz na własne ryzyko

Może warto zmienić mysz na laserową a nie optyczną bo to jest różnica i tymbardziej, że 500dpi to mało lepiej mieć 800dpi niektórzy grają na 2000dpi z powodu braku czułości. Prawdopodobnie wpływ może mieć właśnie rozdzielczość myszy brak jej dokładności (czułości).