Tak to dysk ATA. Instalowalem juz na nim Arme w poprzednim kompie a tu teraz zonk. Masz jakieś bliższe informacje o tym? Mozna coś wyczytać na forach?Rainbow pisze:Tzw. alergia ArmA do "niektórych" dysków twardych jeszcze na ATA. Mi pomogła dopiero zmiana dysku na nowy z SATAII.
Pytanie dotyczące patchy
Moderator: Inkwizytor
Re: Pytanie dotyczące patchy
Retired. Unavailable until further notice.
Witam !
Chciałbym zapytać czy poradziłeś sobie jakoś z tym problemem??
Chciałem ostatnio pograć sobie w ArmA i nie mogę zainstalować żadnego patcha, bo wyskakują wyżej wymienione błędy ;/ patch'a 1.05 ściągałem już chyba z 10razy bo myślałem że może jakiś uszkodzony był ;/
Jeżeli ktoś zna przyczyny no i jak temu zaradzić to prosze o pomoc
Pozdrawiam
EDIT dyska mam na SATAII ;(
Chciałbym zapytać czy poradziłeś sobie jakoś z tym problemem??
Chciałem ostatnio pograć sobie w ArmA i nie mogę zainstalować żadnego patcha, bo wyskakują wyżej wymienione błędy ;/ patch'a 1.05 ściągałem już chyba z 10razy bo myślałem że może jakiś uszkodzony był ;/
Jeżeli ktoś zna przyczyny no i jak temu zaradzić to prosze o pomoc

Pozdrawiam
EDIT dyska mam na SATAII ;(
-
- ID Steam:
- Numer GG: 2993491
- ID gracza: 0
- Kontakt:
@Firefly
Piszesz, że instalujesz Armę a zaraz potem QG. Spróbuj zainstalować gre, potem 1.05 a dopiero wtedy QG z 1.08
Piszesz, że instalujesz Armę a zaraz potem QG. Spróbuj zainstalować gre, potem 1.05 a dopiero wtedy QG z 1.08
Probowalem wszelkie konfiguracje. Nie miało to znaczenia. Problem był zupełnie gdzie indziej.OFman pisze:@Firefly
Poradzilem sobie. Naturalnie jest to błąd pamięci. Przełożyłem je do slotów 3 i 4 i choc nie dzialaja w Dualu to problemy zniknęły. Najprawdopodobniej mam uszkodzone sloty 1 i 2 na płycie głównej, ale nie mam kiedy sprawdzić aby to odesłac z reklamacja.
Retired. Unavailable until further notice.
- Drone
- ID Steam:
- Numer GG: 4111057
Ok to teraz ja... niedawno zrobiłem format co by sobie specjalnie w arme pograć (przed miałem problemy z openAlem). ArmA sie ładnie zainstalowała jednak przy próbie spachowania do 1.5, a następnie 1.8 wywaliło błąd (gdzieś przy 70%). Pomyślałem, że patch może skaszaniony, więc ściągnąłem z innego źródła i... to samo. Operacje powtórzyłem jeszcze kilkukrotnie, z rożnymi patchami (z rożnych źródeł) i reinstalacjami gry - niestety zawsze to samo. Pomyślałem, że zainstaluje QG bo podobno automatycznie patchuje do 1.8. Instalacja przeszła bez problemów jednak podczas patchowania, znów w ok 70% wywalił bład SCREEN!. Nie wiem ocb. Wcześniej, przed formatem jak jeszcze mi arma działała, patchowałem i nic sie nie działo. jakieś pomysły? Ja już tracę cierpliwość do tej gierki.
Edit : Na screenie widać error w pliku CHARACTERS.PBO, jednak podczas wyskakiwania errora, pojawia sie informacja w stylu : "errno=22 Addons\CHARACTERS.PBO.UPD"
Edit : Na screenie widać error w pliku CHARACTERS.PBO, jednak podczas wyskakiwania errora, pojawia sie informacja w stylu : "errno=22 Addons\CHARACTERS.PBO.UPD"
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Drone, zobacz jak wyglada Twoja plytka DVD, lubia sobie pekac i potem sa problemy z zainstalwoaniem.
- Drone
- ID Steam:
No wszystko fajnie z tym, że patche instalowałem normalne z netu jak i ten na płytce QG i dokładnie to samo. Więc kwestia płytki tu chyba odpada.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Nie chodzi o patche a o podstawowa wersje ArmA, moze sie zdazyc, ze zle sie zainstaluje bo plytka jest porysowana i nie zgfadzaja sie sumy kontrolne ktore pozniej patchery sprawdzaja i lipa, nie zainstalujesz patcha.Drone pisze:No wszystko fajnie z tym, że patche instalowałem normalne z netu jak i ten na płytce QG i dokładnie to samo. Więc kwestia płytki tu chyba odpada.
- Drone
- ID Steam:
Niestety nic z tego. Tym razem instalowałem arme z obrazu wiadomego pochodzenia i dalej ten sam błąd... więc skoro to nie wina płyty to widocznie wina patcha, ale jakim cudem 10 patchy z róznych źródeł + ten na płycie QG są zrypane? Wymiękam już, seryjnie. Czy ta gra nie może działać jak każda inna?
TAK OBECNIE WYGLĄDA BŁĄD
Spróbuje jeszcze sposobów podanych na forum Cfoga, jak to nie pomoże to mam dosyć tej pieprzonej army i wracam grać w OFP

TAK OBECNIE WYGLĄDA BŁĄD
Spróbuje jeszcze sposobów podanych na forum Cfoga, jak to nie pomoże to mam dosyć tej pieprzonej army i wracam grać w OFP

Witam.A ja mam problem tego typu:mam polską wersję DVD (QG na razie nie kupiłem),instaluję grę,potem patche 1.05 i 1.08.O ile pamiętam,patch 1.08 zawierał w sobie No-DVD (chyba umieszczał osobny .exe w folderze z grą-nie pamiętam,dawno nie grałem).Po instalacji 1.08 na pulpicie co prawda pojawia się następny skrót,ale kiedy uruchamiam z niego grę,ona i tak pyta o płytę DVD w napędzie (a nie chcę jej tam za każdym razem wkładać,bo ją "oszczędzam").Co zrobiłem źle?Proszę o pomoc i pozdrawiam.
edit:aha,dodam,że zawsze postępowałem chyba w ten sam sposób i działało bez płyty w napędzie po spatchowaniu
edit:aha,dodam,że zawsze postępowałem chyba w ten sam sposób i działało bez płyty w napędzie po spatchowaniu
no i do tego zainstaluj teraz patcha 1.14 i będziesz latał bez płytkiXagog pisze:Witam.A ja mam problem tego typu:mam polską wersję DVD (QG na razie nie kupiłem),instaluję grę,potem patche 1.05 i 1.08.O ile pamiętam,patch 1.08 zawierał w sobie No-DVD (chyba umieszczał osobny .exe w folderze z grą-nie pamiętam,dawno nie grałem).Po instalacji 1.08 na pulpicie co prawda pojawia się następny skrót,ale kiedy uruchamiam z niego grę,ona i tak pyta o płytę DVD w napędzie (a nie chcę jej tam za każdym razem wkładać,bo ją "oszczędzam").Co zrobiłem źle?Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.
"Platon"
"Platon"