Wydajność Armed Assault a sprzęt
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Re: Wydajność Armed Assault a sprzęt
To akurat odkryłem trochę czasu temu. Niestety trochę szkoda, że chłopaki z BIS sp.............artolili kod gry, bo grafa byłaby piękna na full detalach.
Czy nie ma jakiegoś moda lub patcha optymalizującego kod gry??
Czy nie ma jakiegoś moda lub patcha optymalizującego kod gry??
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Patche zoptymalizowały nieco kod...Co wg. Ciebie jest sp....artaczone? Nie ma chyba gry, która oferowała by takie możliwości bez "loadowania poziomów".

Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2021, 22:10 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ID Steam:
Chodziło mi o coś NIEOFICJALNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakiegoś moda albo coś podobnego.
ufoman: Opanuj sie...
Jakiegoś moda albo coś podobnego.
ufoman: Opanuj sie...
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2008, 21:48 przez centurion_94, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
To chyba tylko config na krzaczki 

- specops
- ID Steam:
- Numer GG: 2266350
- Kontakt:
Pytanie totalnego laika, prosze nie strzelać:
jak sprawdzić ilość FPS w Arma?

ufoman: Matko... odpowiedzi byly tysiace albo i miliony. Na przyklad Frapsem.
jak sprawdzić ilość FPS w Arma?

ufoman: Matko... odpowiedzi byly tysiace albo i miliony. Na przyklad Frapsem.
Spoko.. ściągnij sobie program o nazwie FRAPS 

Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.
"Platon"
"Platon"
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
a jeszcze lepiej użyj ATi Tray Tools - mniej obciąża grafikę przy wyświetlaniu fps-ówresetPL pisze:Spoko.. ściągnij sobie program o nazwie FRAPS
Masz Radka więc ATT jest bardziej niż polecane (tweakowanie, zmiana zaawansowanych parametrów itp.)
Arma: 1.8 PL
Procek: Intel Core 2 Duo 6300 @ 1.86GHz (łącznie 3.72Ghz)
RAM: 2Gb
Karta graficzna: GeForce 7600GS (256MB)
Rozdzielczość: 800x600
Ustawienia: Większość na b.niskie, AA wyłączone
Wydajność:
Las - 15-20FPS
Miasto - 20-28FPS
Teren - 25-30FPS
Inne: Nie wiem co jest spowodowane takimi osiągnięciami, jest to bardzo uciążliwe, i przeszkadza w graniu. Zasięg widzenia mam ustawiony na maxa, bo to jedyny bajer pozwalający mi grać w "dobrej" jakości, i zmniejszanie go do 1500 podwyższa osiągnięcia o góra 5fpsów, ale wtedy niczego nie widać.
Dodam jeszcze, że gdy z lunety albo lornetki najadę na drzewa, to FPSy spadają do ~10...
Wszystkie sterowniki nowe (DX9 najnowsza wersja, sterowniki do grafy są z sierpnia 2008), komp czysty, bo niedawno (sierpień) formatowany.
).
Procek: Intel Core 2 Duo 6300 @ 1.86GHz (łącznie 3.72Ghz)
RAM: 2Gb
Karta graficzna: GeForce 7600GS (256MB)
Rozdzielczość: 800x600
Ustawienia: Większość na b.niskie, AA wyłączone
Wydajność:
Las - 15-20FPS
Miasto - 20-28FPS
Teren - 25-30FPS
Inne: Nie wiem co jest spowodowane takimi osiągnięciami, jest to bardzo uciążliwe, i przeszkadza w graniu. Zasięg widzenia mam ustawiony na maxa, bo to jedyny bajer pozwalający mi grać w "dobrej" jakości, i zmniejszanie go do 1500 podwyższa osiągnięcia o góra 5fpsów, ale wtedy niczego nie widać.
Dodam jeszcze, że gdy z lunety albo lornetki najadę na drzewa, to FPSy spadają do ~10...
Wszystkie sterowniki nowe (DX9 najnowsza wersja, sterowniki do grafy są z sierpnia 2008), komp czysty, bo niedawno (sierpień) formatowany.
Panowie z Piranii (Ci od Gothicka) także takiego wała zrobili, gdy cienie ustawiłem na wysokie w G3, to gra działała poprawnie, ale gdy je wyłączyłem, to gra się rozwaliła (cienie były, tylko że zamiast pociemnienia tekstur, owe tekstury znikały...).*Detale cieni na Wysoko (w przypadku nowszych k.graficznych na cieniach wysokich gra działa dużo lepiej, niż na niskich...jakiś kolejny bug od BISu)
Ustaw sobie na Maxa (10000m) a z tej najwyższej góry za pomocą snajperki będziesz mógł obserwować pole walki w tym mieście gdzie jest boisko do nogi (sorry że nie znam nazwGrając od 2 lat w ArmA dziś przez przypadek w Domination ustawiłem view distanse na 6500m
Nie wiedziałem że wyspa jest tak mała!
Obrazek
Z pasma gór Sierra Madre widać brzeg od strony Paraiso jak i Ortego/Dolores! Szok.
Ale mi się dziwnie grało, lecąc śmigłem. Zawsze widziałem mgłę w odległości 1km a teraz widać całą wyspę. To trzeba przeżyć samemu.

Grafikę już masz z deka lipną do ArmA. Dobrze Ci radzę zjedź z "zasięgiem widzenia" do 2-3km co jest wartością i tak dużą bo nigdy na takie odległości nie walczysz(strzelasz) może jedynie przy lataniu przeszkadza mały view distance.
No i musisz pobawić się ustawieniami.
Co do moich ustawień zasięgu widzenia mam ustawione na 6km i jest ok. Więcej mi nie trzeba nawet przy lataniu.
No i musisz pobawić się ustawieniami.
Co do moich ustawień zasięgu widzenia mam ustawione na 6km i jest ok. Więcej mi nie trzeba nawet przy lataniu.
Poza tym nie masz nic łącznie na procesorze 3,72 GHz. Masz 1,86 GHz, a to jest troszeczke (zeby nie powiedziec duzo) za mało.
Ale jak na taki komp i tak Ci to cos powoli chodzi... Zainstaluj patcha 1.14. Doda to sporo do wydajnosci, byc moze rozwiaze Twoj problem.
Ale jak na taki komp i tak Ci to cos powoli chodzi... Zainstaluj patcha 1.14. Doda to sporo do wydajnosci, byc moze rozwiaze Twoj problem.