Jestem pod takim wrażeniem, że nie mogę się oprzeć napisania o tym. Jest ładniejsza oprawa graficzna a przede wszystkim zwiekszona grywalność w zespole, nawet jeśli jest to zbieranina ludzi. Niesamowite jest to, że wcale nie zajmują dużo miejsca (misja zajmuje ok 450kb) i nie obciąża nadmiernie serwera.
Oto kilka rzeczy, które wpadły mi w oko:
- więcej parametrów startowych (rodzaj respawn'u, czas, pogoda, użycie sprzętu wroga)
- bardzo rozbudowane menu startowe/pośmiertne (dozbrajanie, mapa, info o graczach, info o rozgrywce itp)
- wprowadzone ikony graficzne informujące o zdarzeniach podczas gry
- HUD (czyli półprzezroczysty, bardzo elegencji GPS z informacjami o pozycji gracza oraz krótka statystyka rozgrywki)
- awanse na wyższe stopnie wojskowe w trakcie gry odpowiednio do zdobytych punktów
- możliwość rekrutacji innych graczy do swojej drużyny podczas rozgrywki (opcja ustawialna przez każdego gracza)
- ograniczona ilość broni, zmienna dynamicznie w czasie rozgrywki
- wszystkie informacje i komunikaty są w języku wersji gry (czyli mając polską wersję językową mamy wszystko po polsku ! )
Moim zdaniem Zaphod zrobił kawał dobrej roboty i warto to wykorzystać - (mapy dostępne na serwerze 8BZ Feniks)
Misje rozgrywaliśmy na wersji serwera 1.08.