VILAS, YACIEK i inni - Polskie addony wydane
Moderator: Inkwizytor
Re: VILAS, TOPAS, YACIEK - Polskie addony wydane
Ten drugi screen troche oszcepcony przez Frapsa i kawałek menu 

toc to nie combat photography tylko zdjecie z postepu prac
no ale ok, sorry.. 

to będzie drobny offtopic, ale wywiązany z głosów na zasadzie że nasze gorsze a inne super
mianowicie ludzie sie zachwycają brońmi z RHS , od Roberta Hammer import z CS (bo akurat on sie nie zna na oxygenie i tylko importuje)
ale do rzeczy: zdarzyło mi sie tam i siam otrzymywać komentarze, na zasadzie, że niby moja broń gorsza, że "weź se porównaj z innymi fajnymi np. od RHS"
no i w końcu porównuje, by udowodnić dokładność moich
kałach od RH zestawiony z realnym AKMS rumuńskim, wiem, że AK47 i AKMS sie troszeczke różnia (pomijam kwestie kosztów i technologii produkcji ) w wytłoczeniach w korpusie, obsadzie chwytu - ale generalnie są w miare pokrywające się, ale to porównanie zrobił sam RH:

a porównanie mojego i RHS Stieczkina wypada tak:
Wiłasowy APS:

RHS zrobił taki APS:

celownik realnego:

porównanie:
mam nadzieje że tego typu skriny powinny zakończyć texty na zasadzie "weźta i se obaczta jako inny mod zrobił"
pamiętam jak na forum BIS jakiś koleś próbował mi udowadniać na podstawie STALKERA że mój Abakan AN-94 jest do bani
mianowicie ludzie sie zachwycają brońmi z RHS , od Roberta Hammer import z CS (bo akurat on sie nie zna na oxygenie i tylko importuje)
ale do rzeczy: zdarzyło mi sie tam i siam otrzymywać komentarze, na zasadzie, że niby moja broń gorsza, że "weź se porównaj z innymi fajnymi np. od RHS"
no i w końcu porównuje, by udowodnić dokładność moich

kałach od RH zestawiony z realnym AKMS rumuńskim, wiem, że AK47 i AKMS sie troszeczke różnia (pomijam kwestie kosztów i technologii produkcji ) w wytłoczeniach w korpusie, obsadzie chwytu - ale generalnie są w miare pokrywające się, ale to porównanie zrobił sam RH:

a porównanie mojego i RHS Stieczkina wypada tak:
Wiłasowy APS:

RHS zrobił taki APS:

celownik realnego:

porównanie:

mam nadzieje że tego typu skriny powinny zakończyć texty na zasadzie "weźta i se obaczta jako inny mod zrobił"
pamiętam jak na forum BIS jakiś koleś próbował mi udowadniać na podstawie STALKERA że mój Abakan AN-94 jest do bani

A czemu nie piszesz tego na forum BI?
Inna sprawa, to że ludzie nie dość, że nie posiadają wiedzy, to jej nie chcą posiadać. Dla nich nie liczy się zgodność z realiami - zapamiętali tą i tą broń z tego i tego serialu hollywoodzkiego, tudzież strzelali w jakiejś grze dużo i dla nich to jest źródło nieograniczonej prawdy.
Dlatego dziś są ludzie, którzy myślą że wszystko z rodziny AK i czarne, to StG44, a kałasz wygląda mniej więcej tak:
[/spoiler]
Czyli inaczej, że każdy kałach jest tani, bo z drewna, a nie ma czegoś takiego jak AK-74, bo chodzi o AK-47 autorowi, tylko literówkę zrobił.
Jeżeli wmówisz komuś, że gruszka to jabłko, to ten ktoś wyśmieje sprzedawce gdy ten da mu prawdziwe jabłko.
Inna sprawa, to że ludzie nie dość, że nie posiadają wiedzy, to jej nie chcą posiadać. Dla nich nie liczy się zgodność z realiami - zapamiętali tą i tą broń z tego i tego serialu hollywoodzkiego, tudzież strzelali w jakiejś grze dużo i dla nich to jest źródło nieograniczonej prawdy.
Dlatego dziś są ludzie, którzy myślą że wszystko z rodziny AK i czarne, to StG44, a kałasz wygląda mniej więcej tak:

Czyli inaczej, że każdy kałach jest tani, bo z drewna, a nie ma czegoś takiego jak AK-74, bo chodzi o AK-47 autorowi, tylko literówkę zrobił.
Jeżeli wmówisz komuś, że gruszka to jabłko, to ten ktoś wyśmieje sprzedawce gdy ten da mu prawdziwe jabłko.

Przesada. W OFP gra sporo ludzi którzy mają pojęcie o militariach i to spore. Dla nich zgodność z realiami będzie się liczyć. Ludzie zachwycają się RHSami bo mają wyrobioną opinię i mocno się promują.SiD pisze:Inna sprawa, to że ludzie nie dość, że nie posiadają wiedzy, to jej nie chcą posiadać. Dla nich nie liczy się zgodność z realiami - zapamiętali tą i tą broń z tego i tego serialu hollywoodzkiego, tudzież strzelali w jakiejś grze dużo i dla nich to jest źródło nieograniczonej prawdy.
Przy okazji promowania, proponuję zrobić Magpull Masada. Biorąc pod uwagę jak się ludzie podniecali się OICW i SCARami w OFP to pewnie też zaczną robić w gacie na widok Masada (szczególnie że zaczyna być o niej głośno w kontekście zamieszania jakie wywołała). Materiałów w necie już trochę jest i chyba nikt do ArmA czegoś takiego nie zrobił. Można się niewielkim wysiłkiem wypromować, co zrobić proponuję

No przekolorowałem, ale to że są ludzie którzy się znają, nie przeczy, że więcej jest tych, którzy nie mają o tym bladego pojęcia. W każdym razie, Ci znacznie liczniejsi zawsze swoim zdaniem przyćmią resztę.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2008, 11:35 przez SiD, łącznie zmieniany 1 raz.

Ludzie lubia RHSy bo to jedyne sensowne addony, ktore do tej pory wyszly i ktore prezentuja sie calkiem niezle. Nie pisze, ze sa idealne, ale sa fajne i wprowadzaja jakas swiezosc. Czekamy na Project'85 

niektóre addony niektórych modów wyglądają jak broń przeżarta przez korozje, zjechana szlifierką a niektóre jakby były chromowane
proponuje podejść do wartownika przez jednostką, albo policjanta przy ambasadzie z UZI, PM albo kbk AKMS i zobaczyć jak wygląda PRAWDZIWA broń
ja pamiętam z 1996 jak ja miałem kilka razy Tantala i nie było na nim takich efektów jak ma RHS na swoich, każdy oficer by dał niezłego kopa wojakowi co sprzęt doprowadził do takiego wyglądu
proponuje podejść do wartownika przez jednostką, albo policjanta przy ambasadzie z UZI, PM albo kbk AKMS i zobaczyć jak wygląda PRAWDZIWA broń
ja pamiętam z 1996 jak ja miałem kilka razy Tantala i nie było na nim takich efektów jak ma RHS na swoich, każdy oficer by dał niezłego kopa wojakowi co sprzęt doprowadził do takiego wyglądu

Zaczynam się zastanawiać czy oni nie umieszczają w nich jakiś przekazów podprogowycheJay pisze:Ludzie lubia RHSy bo to jedyne sensowne addony, ktore do tej pory wyszly