Pytanie odnośnie patch'a
Moderator: Inkwizytor
Pytanie odnośnie patch'a
Mam pytanie odnośni patch'a, a mianowicie ile potrzebuje, aby się zainstalować (rozpakowany sam plik .exe) miejsca patch 1.02, 1.05, i 1.08 na dwa pierwsze patche zwolniłem około 1 giga miejsca na dysku i nawet patch 1.02 (którego plik .exe ma około 136 MB) nie chce się zainstalować, bo mu mało miejsca na dysku. Sam mam baaaaardzo mały dysk twardy (ok. 20 GB) i to podzielony na dwa ; C i D.
PS. Czy Queen's Gambit ma patch 1.08 wbudowany w instalkę??
PS. Czy Queen's Gambit ma patch 1.08 wbudowany w instalkę??
Re: Pytanie odnośnie patch'a
Najlepszym wyjściem było by nagranie tych patchy na płytkę, a następnie rozpakowanie ich do folderu z Armą. Z tego co pamiętam, 2 GB powinno wystarczyć (nie na 100%) patche po zainstalowaniu nie są dużo większe od instalki.
Patch 1.05 nie wymaga 1.02. Wystarczą Ci 1.05 i 1.08. Opcjonalnie możesz też zainstalować sobie 1.09, ale ten jest malutki (22mb) więc nie będziesz miał problemów
Co do QG nie wiem, bo nie posiadam.
Patch 1.05 nie wymaga 1.02. Wystarczą Ci 1.05 i 1.08. Opcjonalnie możesz też zainstalować sobie 1.09, ale ten jest malutki (22mb) więc nie będziesz miał problemów

Co do QG nie wiem, bo nie posiadam.
Zwolniłem 2 GB na dysku, i 1.05 poszedł, i jest wgrany, a co do 1.08 nie wiem, bo jeszcze nie próbowałem instalowac, z wiadomych powodów; to trwa wieczność, przeczytałem już podczas instalowania się 1.05 dwa numery Nowej Techniki Wojskowej i moge wysumowac tyle, że Rumuni mają smykałkę do przerabiania Ruskiego sprzętu a mianowicie transporterów kołowych

Re: Ceny ArmA
Przeczytałem gdzieś (może nawet na tym forum),że w patch 1.09 zaimplementowano no-cd.Zassałem tego patcha,ale na razie go nie instalowałem,używał go ktoś?
Re: Ceny ArmA
Tak, po spatchowaniu do 1.09 gra nie wymaga już płyty.
Gratuluje
Dodam tylko, że patch 1.08 potrzebuje prawie tyle samo miejsca co 1.05. Zakup więc kolejne numery pisemka i do dzieła 
P.S Radził bym po zainstalowaniu patcha usunąć instalke z dysku, w końcu to 500 MB.

P.S Radził bym po zainstalowaniu patcha usunąć instalke z dysku, w końcu to 500 MB.
ekhem, otóż jest taki ekhem problem, bo po zainstalowaniu patcha 1.08 powinno wszystko coraz lepiej działać, a jest jeszcze gorzej- żołnierz strzela brzuchem, w najbliższym czasie postaram się załączyć screena tegoż dziwnego zjawiska.
I oto zdjęcie
dopowiem, że dziwny dymek to gazy wylotowe z "broni palnej"
I oto zdjęcie
dopowiem, że dziwny dymek to gazy wylotowe z "broni palnej"
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Przy paczowaniu najprawdopodobniej "weapons.pbo" ci pierdykneło
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Ja tak miałem jak miałem powrzucane nieoficjalne addony do katalogu addons.
Dzięki Hunter, wywaliłem wszystkie nieoficjalne addony i wziu! poszło, mam broń, mogę spoglądać przez celownik itp.
Ale powstaje pytanie: Czy ja tak będę musiał na oficjalnych addonach teraz tylko jechać? czy jest jakić sposób, aby addony zostały, i oficjalne addony działały??
Ale powstaje pytanie: Czy ja tak będę musiał na oficjalnych addonach teraz tylko jechać? czy jest jakić sposób, aby addony zostały, i oficjalne addony działały??
Raczej nie. Osobiście używam wielu nieoficjalnych addonów i wszystko jest ok. Jedyna metoda jaka mi się nasuwa na myśl to pojedyncze wrzucanie addonów i testowanie, czy nic one nie psują. Zciągnąłeś pewnie jakiś felerny plik i z tąd cały problem.Marius pisze:Czy ja tak będę musiał na oficjalnych addonach teraz tylko jechać?