Wydajność Armed Assault a sprzęt
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- Numer GG: 2993491
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: Wydajność Armed Assault a sprzęt
Gdy na 1.09 zniknie wkońcu ta mgła będzie jeszcze lepiej 

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Jest ktoś, kto ma 2900XT?
nauczcie mnie please jak sie mierzy te FPSy cholerne. 

SI VIS PACEM, PARA BELLUM
http://www.FIA.com.pl
"There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter". -Ernst Hemingway
http://www.FIA.com.pl
"There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter". -Ernst Hemingway
Przy pomocy odpowiedniego softu np. Fraps, Ati Tray Tools (dla posiadaczy kart Ati rzecz jasna) etc. 

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Kontakt:
Można ściągnąć wersję demo frapsa - http://www.fraps.com, uruchamiasz programik, grę i w rogu masz ilość klatek 

- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Ja mam, hrystek też ma. Co chcesz wiedzieć?-=HuNTeR=- pisze:Jest ktoś, kto ma 2900XT?
Mów mi milordzie łapserdaku!
- [PR] Slavko
- ID Steam:
- Numer GG: 157910
no i oczywiscie ja mam 2900XT (zresztą wiesz chyba)
i do porównania 8800GT
i do porównania 8800GT

Powered by ULi

Konfiguracja:
AMD Athlon X2 6000+
ASUS M2N nForce 430
Patriot 2x1gb 800mhz CL4
PowerColor Ati x1950 Pro Extreme 256
Western Digital Caviar 250GB YS
BeQuiet Straight Power 450W
Rozdzielczosc: 1280x1024
Odświeżanie: 60hz
Wszystko na Wysoko z wyłączonym AA i cieniami
las: 30-40fps
miasto: 25-35 fps
pustynia: jeszcze nie sprawdzone
AMD Athlon X2 6000+
ASUS M2N nForce 430
Patriot 2x1gb 800mhz CL4
PowerColor Ati x1950 Pro Extreme 256
Western Digital Caviar 250GB YS
BeQuiet Straight Power 450W
Rozdzielczosc: 1280x1024
Odświeżanie: 60hz
Wszystko na Wysoko z wyłączonym AA i cieniami
las: 30-40fps
miasto: 25-35 fps
pustynia: jeszcze nie sprawdzone
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Kontakt:
Jak działa arma? Czy można pograć na wysokich rozdzielczościach? Czy arma sporo traci fps z wł. AA i AF? Opłaca się inwestować w tę kartę? Czy może kupić 3870? Jednak odstrasza mnie cena sklepowa... Miała być tańsza ta grafa;/ Aaa właśnie...jaki miałeś wynik w 3dmark? Jakich sterowników używasz? Ja ostatnio ściągnąłem najnowsze 7.11 i albo mi się wydaje, albo arma zyskała na stabilnościmant3z pisze:Ja mam, hrystek też ma. Co chcesz wiedzieć?-=HuNTeR=- pisze:Jest ktoś, kto ma 2900XT?

@eq
Postefekty daj na nisko, bo to zżera bardzo dużo fpsów, a w multi to tylko przeszkadza. Cienie mam też wyłączone, bo to też ładnie po klatkach daje.
- tryzub
- ID Steam:
- Numer GG: 3651968
- ID gracza: 0
spalila sie plytka glowna i karta graficzna winfasta moze teraz mi pojdzie gierka moj blaszak to pamiec 1gb ddr, procek celeron 2,66 prescott, grafa ati radeon sappihire x1650 pro 256mb gddr3 zobacze dam znac.
Witam ponownie po długiej przerwie ;P
A tak serio... zmieniłem w końcu swoją grafikę. Miałem Radeona 9550 Gigabyte na pamięciach 4ns więc fajnie się kręcił ale to i tak było za mało na ArmA. Szczerze mówiąc to miałem dylemat w wyborze karty graficznej. Na początku ustanowiłem sobie limit finansowy 200zł na grafę... niestety to byłyby pieniądze wyrzucone w błoto. Podniosłem limit do 250zł... już lepiej. Sapphire HD2600XT z 256MB pamięci na AGP ale widzę obok za 300zł ta sama karta z 512MB pamięci. Tak więc Sapphire HD 2600XT 512MB DDR3. Krążyły w internecie opinie o problemach ze sterownikami i że wogóle ta karta ma kiepską wydajność. Panowie totalne bzdury! Owszem po zainstalowaniu jej na "nieruszanym" XP to znaczy odinstalowanie tamtej karty + sterowniki i zainstalowaniu tej wydajność była tragiczna. Ale po przeinstalowaniu całego systemu i praktycznie na czysto instalacji nowej karty różnica jest niesamowita.
Powiem krótko. Ustawienia wsio na HIGH, anizo normal i antyalias low, 1024x768x32 w mieście i na pustyni jest miodzio... gra chodzi płynniutko, gorzej jak las już się wdziera w ekran... wtedy jest drastyczny spadek klatek.
Szczerze mówiąc myślałem że będzie gorzej ale... wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolony. Screene z fpsami podam kiedy indziej jak będzie więcej czasu. Pozdrawiam.
A tak serio... zmieniłem w końcu swoją grafikę. Miałem Radeona 9550 Gigabyte na pamięciach 4ns więc fajnie się kręcił ale to i tak było za mało na ArmA. Szczerze mówiąc to miałem dylemat w wyborze karty graficznej. Na początku ustanowiłem sobie limit finansowy 200zł na grafę... niestety to byłyby pieniądze wyrzucone w błoto. Podniosłem limit do 250zł... już lepiej. Sapphire HD2600XT z 256MB pamięci na AGP ale widzę obok za 300zł ta sama karta z 512MB pamięci. Tak więc Sapphire HD 2600XT 512MB DDR3. Krążyły w internecie opinie o problemach ze sterownikami i że wogóle ta karta ma kiepską wydajność. Panowie totalne bzdury! Owszem po zainstalowaniu jej na "nieruszanym" XP to znaczy odinstalowanie tamtej karty + sterowniki i zainstalowaniu tej wydajność była tragiczna. Ale po przeinstalowaniu całego systemu i praktycznie na czysto instalacji nowej karty różnica jest niesamowita.
Powiem krótko. Ustawienia wsio na HIGH, anizo normal i antyalias low, 1024x768x32 w mieście i na pustyni jest miodzio... gra chodzi płynniutko, gorzej jak las już się wdziera w ekran... wtedy jest drastyczny spadek klatek.
Szczerze mówiąc myślałem że będzie gorzej ale... wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolony. Screene z fpsami podam kiedy indziej jak będzie więcej czasu. Pozdrawiam.