Problem z uruchomieniem (biblioteki OPENAL32.DLL)
Moderator: Inkwizytor
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Re: Problem z uruchomieniem orginalnej gry ARMA
Latka jest to najlepsza, ale nie spelnila moich oczekiwan. Zauwazylem to przelaczanie LOD'a, ale mimo to, FPSy wyraznie spadly, bez wzgledu na sytuacje.
- Drone
- ID Steam:
- Numer GG: 4111057
- ID gracza: 0
Re: Problem z uruchomieniem orginalnej gry ARMA
ufoman pisze: FPSy wyraznie spadly, bez wzgledu na sytuacje.
U mnie jest więcej więc nie wiem ufo Ty masz dziwnego kompa jakiegoś

Update : A dupa nie więcej, pierwsze mylne wrażenie. Długo nie grałem, miałeś racje ufok :/
Re: Problem z uruchomieniem (biblioteki OPENAL32.DLL)
Witam!
Szczerze mówiąc to od wczoraj nie robie nic innego, jak tylko siłuję się z Arma. Gra się instaluje, tylko przy właczeniu wyskakuje "nie można wczytac pliku biblioteki OPENALL32.DLL. Przeczytałem wszystko co tu było napisane, próbowałem przeinstalowac openal, ale chyba mi sie nie udaje bo za kazdym razem pojawia sie z kolei komunikat "some OpenAl files were in use - a reboot will be required to complete installation", po resecie gra nadal nie chodzi, w końcu sciagnałem patcha 1.02 ( na pózniejsze nie moge sobie narazie pozwolic bo mam niewiele miejsca na dysku), bo wyżej ktoś napisał ze to pomogło, ale i ten patch u mnie sie nie chce wgrac bo wyskakuje mi okno z "patch cannot continue. The disk 1.00 is almost full." Pomocy!
Szczerze mówiąc to od wczoraj nie robie nic innego, jak tylko siłuję się z Arma. Gra się instaluje, tylko przy właczeniu wyskakuje "nie można wczytac pliku biblioteki OPENALL32.DLL. Przeczytałem wszystko co tu było napisane, próbowałem przeinstalowac openal, ale chyba mi sie nie udaje bo za kazdym razem pojawia sie z kolei komunikat "some OpenAl files were in use - a reboot will be required to complete installation", po resecie gra nadal nie chodzi, w końcu sciagnałem patcha 1.02 ( na pózniejsze nie moge sobie narazie pozwolic bo mam niewiele miejsca na dysku), bo wyżej ktoś napisał ze to pomogło, ale i ten patch u mnie sie nie chce wgrac bo wyskakuje mi okno z "patch cannot continue. The disk 1.00 is almost full." Pomocy!

- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
no ewidentnie masz pelny dysk, gdzie zainstalowales Arme. Zwolnij troche miejsca dla patcha.
co do openAL, sprobuj instalowac w trybie awaryjnym windowsa
co do openAL, sprobuj instalowac w trybie awaryjnym windowsa

Ten patch zajmuje 130 mega, dysk na którym jest zainstalowana gra ma w tej chwili wolnego 1,3 giga. Nie znam się najlepiej na komputerach i oprogramowaniu ale tyle starczy,a przynajmniej tak mi sie zdaje.
No ale system sobie zostawia tam troche wolnego miejsca na swoje potrzeby, wiec to ze teoretycznie masz 1,3 GB nie oznacza, ze tyle masz w rzeczywistosci. Polecam zakupic nowiutki 320 GB dysk i po kłopocie, a teraz dyski te nie sa takie drogie (w granicach 250zł dostaniesz wypasiony dysk)

no prosze Was nie mówcie, że jedynym rozwiazaniem dla mnie jest kupno dysku nowego 

Nie no nie jedynym - zawsze możesz sformatowac ten co masz 

- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
przestan chlopakowi wkrecac 
wystarczy, ze odinstalujesz oprogramowanie, ktore jest ci zbedne, usuniesz zawartosc kosza, tempy internet explorera, firefoxa czy tam opery (zalezy co uzywasz).
Zasadniczo patch ma 130MB ale moze potrzebowac i ze 3GB wolnego na dysku, nawet jesli docelowo tyle nie zajmie. Dzieje sie tak dlatego, ze poprawia istniejace pliki Arma, wiec musi je rozpakowac, poprawic i popakowac spowrotem. Aby te operacje wykonac musi miec sporo wolnego miejsca.

wystarczy, ze odinstalujesz oprogramowanie, ktore jest ci zbedne, usuniesz zawartosc kosza, tempy internet explorera, firefoxa czy tam opery (zalezy co uzywasz).
Zasadniczo patch ma 130MB ale moze potrzebowac i ze 3GB wolnego na dysku, nawet jesli docelowo tyle nie zajmie. Dzieje sie tak dlatego, ze poprawia istniejace pliki Arma, wiec musi je rozpakowac, poprawic i popakowac spowrotem. Aby te operacje wykonac musi miec sporo wolnego miejsca.

Mieliście rację, zwolniłem więcej miejsca (prawie 3 giga) i patch sie zainstalował, gra sie włącza, pojawiły sie kwadraciki które wypełniły sie ptaszkami v, już sie ucieszyłem.... ale ta gra chyba nie chce żebym w nią zagrał, wyskoczył bład windowsa "Wystąpił problem z aplikacją ArmA i zostanie ona zamknięta", bzdury o wysłaniu raportu itd i tyle było mojego grania...

- Pit
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Miałem to ostanio, doinstaluj sterownik openAL FAQ ( http://www.openal.org/ )