kazdy musi sobie radzic. ja jakbym nie dal pielegniarce w lape, to moja matka by lezala z zapaleniem pluc w przeciagu na korytarzu.Trance pisze:Pomyśl, ile pieniędzy zostało przez te dwa lata rządzenia PiSu w portfelach ludzi(mam na myśli łapowkarstwo lekarzy <- uważacie ze trzeba z tym skończyc, czy nadal brnąć w tą stronę?)
Rozmowa o polityce
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- Numer GG: 9190911
- ID gracza: 596484
Re: Rozmowa o polityce

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Lapowki jak byly to sa.
Osobiscie glosowalem za PO i to praktycznie z jednego powodu - braci Kaczorow. Przeciez to ciagle szukanie ukladu, fali ktora sprzysiegla sie przeciw nim i to ze to oni byli atakowani przeroslo nasze spoleczenstwo bo to wlasnie PiS wyprawial takie cyrki ze glowa boli. Duzo tolerowalem ale to co powiedzial wczoraj Jarus o "Faktach i Mitach" to juz ***** jego **** powiedzial to tylko uswiadomilo mnie ze dobrze bylo z tym skonczyc - a temu co to powiedzial noz w plecy sie nalezal.
Osobiscie glosowalem za PO i to praktycznie z jednego powodu - braci Kaczorow. Przeciez to ciagle szukanie ukladu, fali ktora sprzysiegla sie przeciw nim i to ze to oni byli atakowani przeroslo nasze spoleczenstwo bo to wlasnie PiS wyprawial takie cyrki ze glowa boli. Duzo tolerowalem ale to co powiedzial wczoraj Jarus o "Faktach i Mitach" to juz ***** jego **** powiedzial to tylko uswiadomilo mnie ze dobrze bylo z tym skonczyc - a temu co to powiedzial noz w plecy sie nalezal.
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
"Najpierw stałem tam gdzie ZOMO, a teraz tam gdzie mordercy ks. Popiełuszki".
cyt. Zoltara.
cyt. Zoltara.
A kto ich wybrał na koalicjantów ? No pytam się kto?Reformy były, zresztą ciężko było je wprowadzać, jak sie musiało o wszystko pytać koalicjantów, i to tak trudnych jak Lepper czy Giertych.
Kur... jakby ktos Ci z rodziny umieral (odpukac), a dostalbys termin do lekarza na 3 miesiac naprzod to tez bys dał w łape, byleby ratowali człowieka. Brak reform, powtarzam, brak reform!! Najlepsze jest to, ze PiS psioczy na PO w sprawie prywatyzacji, a sam nie ma pomysłu na wyjscie z sytuacji. Jestem za prywatyzacja. Wykupie sobie pakiet w Medicoverze za 100 zł i bede mial lekarza rodzinnego i specjaliste. Dla emerytow bedzie znizka, albo specjalnie przygotowane pakiety. Przeciez to jest najzdrowsze i jedyne wyjscie, aby szpitale sie nie zadłużały.Pomyśl, ile pieniędzy zostało przez te dwa lata rządzenia PiSu w portfelach ludzi (mam na myśli łapowkarstwo lekarzy <- uważacie ze trzeba z tym skończyc, czy nadal brnąć w tą stronę?)
Rządzą tak, że połowa Europy smieje sie z nas, a druga połowa nam wspolczuje. Kuzyn z Norwegii , słabo mowiacy po polsku zapytał mnie ostatnio "Kogo wy k... wybraliscie 2 lata temu...".Jeżeli ci bracia rządzą dobrze, to czemu nie?
Partia nie zniknela, ale pewne osoby wycofaly sie juz z polityki - np. Rokita, teraz Kwachu i Giertych. Nie mamy ani jednej typowo prawicowej partii, ani człowieka o lewicowych poglądach.Nikt nie likwiduje opozycji (żadna partia opozycyjna nie zniknęła).
Społeczeństwa nikt nie obserwuje, przynajmniej mnie nie, może Tobie sie to zdarzyło, opowiedz nam o tym. Chętnie posłucham.
Warto brac przyklad z Amerykanow - frekwencja wyborcza na poziomie 90%.Wystarczy popatrzeć na Amerykę.
Spotow nie ogladasz? Nie widziales darmowej reklamowki w piatek po wiadomosciach? A wiesz ile PiS przegral spraw w trakcie kampanii wyborczej? 15! PO ledwie 3. Kto tu manipuluje.. Zastanow sie, powaga.Nie wiem, może ja jestem jakiś naznaczony, albo nawiedzony, ale mowie poważnie, że nie zauwazylem, żeby w sposob tak żałosny jak PO PiS kimkolwiek manipulował.
Nie podajesz zadnych argumentow przemawiajacych za tym iz jest inaczej.Wystarczy popatrzeć na proste przykłady: państwo policyjne? zagrożona demokracja? nieudolna polityka zagraniczna? niszczenie opozycji? Przecież żaden z tych zarzutów i wielu wielu innych nie jest prawdziwy.
Jaki rozkwit? Człowieku to 2 stracone lata, zero zmian i marazm. Tak jak wspomnialem wczesniej. Wmawiali wzrost gospodarczy a to zwyczajnie dobra koniunktura sprawila iz wygladalo to jakoś. Tym bardziej, ze z czasem PKB spadało (z 6,5 do bodajze 4,8), a to mowi samo za siebie - panstwo nie ma pomysłów na reformy.bo Polska przezyła rozkwit przez te 2 lata, odetchneła można powiedziec, powodem nie może być też różnica ideologiczna, roznica w pogladach, dlatego mamy prawo doszukiwać się tutaj jakiegoś interesu tych partii, ktore tak nienawidzą PiS.
On juz chce decydowac kto w rzadzie Tuska bedzie zasiadal w MSZ i służbach specjalnych, zapomnial, ze o tym decyduje premier. Poczytaj nieco prasy.Nie skomentuje tego, bo nie dotarły do mnie takie informacje.
A kto pierwszy sie odwrocił i wystawił PiSowi dupe? No pytam sie kto?A kto ich wybrał na koalicjantów ? No pytam się kto?
Kur... jakby ktos Ci z rodziny umieral (odpukac), a dostalbys termin do lekarza na 3 miesiac naprzod to tez bys dał w łape, byleby ratowali człowieka. Brak reform, powtarzam, brak reform!! Najlepsze jest to, ze PiS psioczy na PO w sprawie prywatyzacji, a sam nie ma pomysłu na wyjscie z sytuacji. Jestem za prywatyzacja. Wykupie sobie pakiet w Medicoverze za 100 zł i bede mial lekarza rodzinnego i specjaliste. Dla emerytow bedzie znizka, albo specjalnie przygotowane pakiety. Przeciez to jest najzdrowsze i jedyne wyjscie, aby szpitale sie nie zadłużały.
Jak umiera ktoś bliski, to rodzina nie tylko daje łapówke, ale tez sprowadza różne cudowne środki, z ktorych człowiek stojacy obok sie poprostu śmieje, ale rodzina ma wiare i to ja jakos trzyma. Wiec dajesz zły przykład. A zjawisko korupcji musi być zwalczane. Jeżeli temu zaprzeczysz, to przepraszam, ale nie mamy o czym dyskutować.
Sądze, że Twoj kuzyn był pełen podziwu dla tak uczciwego i ideowego rządu jakim był PiS.Rządzą tak, że połowa Europy smieje sie z nas, a druga połowa nam wspolczuje. Kuzyn z Norwegii , słabo mowiacy po polsku zapytał mnie ostatnio "Kogo wy k... wybraliscie 2 lata temu...".
Europa sie z nas nie smieje, no moze teraz sie smieje, ze wybralismy PO. Kaczynscy prowadzili polityke nie taka jak Kwachu, czy inni, polityke na kolanach. Kiedy został zaproszony do Moskwy na rozmowy, to jechał tam na kolanach i przepraszał, chociaz nic nie zrobił. To była ta Wasza "idealna polityka zagraniczna". Polska jako nic nie znaczacy pionek. Ja takiej Polski nie chce!
Warto brac przyklad z Amerykanow - frekwencja wyborcza na poziomie 90%.
Nie śmiem zaprzeczyć. Ale zmieniłeś nieco temat.
Nie wiem ile PiS przegrał spraw, nie obchodzi mnie to, przeciez wprowadzili państwo policyjne, no to pewnie sądy tez były po ich stronie, wiec te wyroki tylko dla picu, ale mądrzy ludzie nie dali sie nabrac i wywalili despotów Kaczyńskich.Spotow nie ogladasz? Nie widziales darmowej reklamowki w piatek po wiadomosciach? A wiesz ile PiS przegral spraw w trakcie kampanii wyborczej? 15! PO ledwie 3. Kto tu manipuluje.. Zastanow sie, powaga.
Moge podawać, pytanie tylko po co? Kampania sie już skończyła. Wrocimy do tematu za 4 lata. A może wcześniej.Nie podajesz zadnych argumentow przemawiajacych za tym iz jest inaczej.
A skoro już mowa o argumentach. To podaj argumenty, że jest państwo policyjne i że jest zagrożona demokracja - te mnie najbardziej interesują.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że te lata były stracone? Rozumiem, że byłeś w rządzie jako jakiś minister zapewne. Albo usłyszałes o tym w telewizji? Jako zwykły Polak nie miałes prawa tego odczuć w zaden sposob i nie miej nadziei, że za rzadow PO to odczujesz. Zmiany, ktore sa dokonywane na gorze, zaczna na nas oddziaływac dopiero za kilka lat.Jaki rozkwit? Człowieku to 2 stracone lata, zero zmian i marazm. Tak jak wspomnialem wczesniej. Wmawiali wzrost gospodarczy a to zwyczajnie dobra koniunktura sprawila iz wygladalo to jakoś. Tym bardziej, ze z czasem PKB spadało (z 6,5 do bodajze 4,8), a to mowi samo za siebie - panstwo nie ma pomysłów na reformy.
Właśnie czytam. A jaka prase Ty czystasz? Nie? Fakty i mity? Gazete wyborczą? W sprawach polityki to to są zwykłe szmaty, nic nie znaczące, w ktorych znajduje sie sama antyPiSowska propaganda. Poczytaj Rzeczpospolitą, najbardziej bezstronna gazete w Polsce.On juz chce decydowac kto w rzadzie Tuska bedzie zasiadal w MSZ i służbach specjalnych, zapomnial, ze o tym decyduje premier. Poczytaj nieco prasy.

To PiS wypiał dupe na PO dając im w ofercie 4 resorty (z 16, potem z 19). Zachowali sie tak jakby wygrali wybory conajmniej 20 procentami. No ale korytko było głebokie, żal było robić nowe wybory na wiosne...A kto pierwszy sie odwrocił i wystawił PiSowi dupe? No pytam sie kto?
Co ty pieprzysz w ogole? Ja pisze o obecnym, chorym systemie, ktory doprowadza do katastrofalnych sytuacji w szpitalach. Powtarzam - łapówka nie bierze się z niczego, szczegolnie w służbie zdrowia. To oznaka kiepskiego systemu finansowego, który doprowadza właśnie do takich patologii. Sam ostatnio misualem zrobic badania USG. Zadzwonilem do pobliskiego szpitala - umowili mnie na poczatek stycznia bo jak powiedzieli "Na obecny rok nie mamy już refundowanych badan". Pojechalem do prywatnej kliniki, aplacilem 50 zł i mialem badanie z wynikiem w ciagu 2 dni. Pieprzysz tak, bo jeszcze nie doswiadczyles takich sytuacji na sobie. Nie zyzce Ci tego, ale spojrz na obecna sytuacje łapowkarstwa w sluzbie zdrowia trzezwo - jesli kogos stac i jest w potrzebie łapowke da, bo nie chce czekac 2-3 miesiecy zanim mu rak wyzre polowe watroby...Jak umiera ktoś bliski, to rodzina nie tylko daje łapówke, ale tez sprowadza różne cudowne środki, z ktorych człowiek stojacy obok sie poprostu śmieje, ale rodzina ma wiare i to ja jakos trzyma. Wiec dajesz zły przykład. A zjawisko korupcji musi być zwalczane. Jeżeli temu zaprzeczysz, to przepraszam, ale nie mamy o czym dyskutować.
Oj jak to dobrze, ze znasz mojego kuzyna lepiej niz ja samSądze, że Twoj kuzyn był pełen podziwu dla tak uczciwego i ideowego rządu jakim był PiS.

Poczytaj dzienniki europejskie i nie opieraj sie na tym co Diodak wykwaczy do mikrofonu. Włącz ten swój proPisowski dekiel i zacznij używac mediów, bo rozmawia się z Tobą Ciężko.Europa sie z nas nie smieje, no moze teraz sie smieje, ze wybralismy PO.
O jaaa a co Lechu robił w USA? Lizał tyłeczek Bushowi i jeszcze załatwił am tarczę. Gartuluję, jestesmy jednym z potencjalnych celow ataku terrorystow. Juz nas w Iraku straszą...Kiedy został zaproszony do Moskwy na rozmowy, to jechał tam na kolanach i przepraszał, chociaz nic nie zrobił.
A ja nie chce, aby Polska była zasciankiem Europy. Metoda na "obrażanie się" dawno w dyplomacji minęła.To była ta Wasza "idealna polityka zagraniczna". Polska jako nic nie znaczacy pionek. Ja takiej Polski nie chce!
Dokładnie. Znalazły się sądy, które nie machaja porami ze strachu przed Ziobrem zerem i Kaczynskim. On chciał juz ustawy i konstytucje zmieniac o sadownictwie. Ale osmieszyliby się tylko, bo na czele MS stoi tepak, ktory szuka zemsty na kolegach ze studiow, bo nie dostał się na aplikację i skonczyl studia z magiczna ocena "ponizej 4".Nie wiem ile PiS przegrał spraw, nie obchodzi mnie to, przeciez wprowadzili państwo policyjne, no to pewnie sądy tez były po ich stronie, wiec te wyroki tylko dla picu, ale mądrzy ludzie nie dali sie nabrac i wywalili despotów Kaczyńskich.
Na te zagrożeniaskłada się wiele czynnikow, o ktorych nie powiem tak jak ty nie przedstawisz swoich argumentów.To podaj argumenty, że jest państwo policyjne i że jest zagrożona demokracja - te mnie najbardziej interesują.
Po ilości ustaw i reform. Nadal nie ma uproszczonej porcedury zakładania własnej działalności, dalej są horrendalne podatki i PIT/CIT. To dla mnie ważne, a PiS sprawy gospodarcze olał moczem i skupił się na zabawie w policjantów i złodziei.Na jakiej podstawie twierdzisz, że te lata były stracone?
Najbardziej beztronna? A to dla niej ostatnio pisze Bronek Wildstein - nadworny piesek braci Kaczynskich?Poczytaj Rzeczpospolitą, najbardziej bezstronna gazete w Polsce.
EOT z mojej strony
Szkoda, że EOT, ale cóż...
Gdybym miał jeszcze siłe cytować i komentować, to doszlibyśmy do sedna, że PiS wcale nie był taki zły. Wszystko to co piszesz jest prawda, ale nie całą prawda. Owszem, słucham mało mediow, wlasnie dlatego nie dałem sie zbajerowac manipulacjom PO i patrze na polityke i świat trzeźwo.
Gdybym miał jeszcze siłe cytować i komentować, to doszlibyśmy do sedna, że PiS wcale nie był taki zły. Wszystko to co piszesz jest prawda, ale nie całą prawda. Owszem, słucham mało mediow, wlasnie dlatego nie dałem sie zbajerowac manipulacjom PO i patrze na polityke i świat trzeźwo.

- Jerry
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Trance pisze:Szkoda, że EOT, ale cóż...
No tak, zwłaszcza media publiczne tak agitowały przez te 2 lata za PO że głowa boli

Ehh...
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2021, 19:19 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ID Steam:
- Numer GG: 9190911
- ID gracza: 596484
Trance naprawde nie wiem kto ci takie bzdury opowiada, ale juz lepiej skoncz z nimi.
PO nie jest super świetne, ale bylo najlepsza pozycja na tym świstku papieru w komisjach.
Niech sie dzieje, co ma sie dziac i tyle.
PO nie jest super świetne, ale bylo najlepsza pozycja na tym świstku papieru w komisjach.
Niech sie dzieje, co ma sie dziac i tyle.

- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Trance, czas na troche refleksji. Twoje posty w wielu punktach sa niemal slowo w slowo zgodne z wypowiedziami politykow PiS. Niestety to jest swietnym dowodem na to, ze to Ty ulegles propagandzie.
Piszesz, ze "malo" sluchasz mediow i nie dales sie dzieki temu zmanipulowac. Wedlug mnie jest to sprzecznosc, gdyz przyjales pewne informacje, zaprogramowales je jako bardzo dobre(dla PiS) i odlaczyles sie od swiata zewnetrznego. W ten oto sposob odizolowales sie od wszelkich wplywow, rozsadnych jak i glupich argumentow. Czy w ten sposob mozna racjonalnie myslec?
Przeciez to fanatyzm!
Taka postawa sprawia, ze czlowiek sie cofa...
Piszesz, ze "malo" sluchasz mediow i nie dales sie dzieki temu zmanipulowac. Wedlug mnie jest to sprzecznosc, gdyz przyjales pewne informacje, zaprogramowales je jako bardzo dobre(dla PiS) i odlaczyles sie od swiata zewnetrznego. W ten oto sposob odizolowales sie od wszelkich wplywow, rozsadnych jak i glupich argumentow. Czy w ten sposob mozna racjonalnie myslec?
Przeciez to fanatyzm!
Taka postawa sprawia, ze czlowiek sie cofa...