Rozmowa o polityce
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- Numer GG: 1894993
- ID gracza: 0
Re: Rozmowa o polityce
Dalej jest trzecia, czwartej nigdy nie było nie dokonali zmian w konstytucji. Dzięki czemu kaczorek nie mógł dopisać IVRP 

- Piromaniack
- ID Steam:
O ile formalnie nie istniała nigdy IV RP, o tyle mentalnie, również w języku władzy - tak. Polacy jednoznacznie wyrazili się, że ta mentalność władzy nie jest ich mentalnością - stąd powrót do formalności i III RP, choć już z pewnością nie jest to to samo, co niegdyś.
Zgadzam się z SiD-em - ot, taka Rzeczpospolita 3,5. O tym, co ów patch wprowadza, przekonamy się wkrótce - twórcy jak na razie powiedzieli, czego ma nie być, a co będzie nowego, zobaczymy sami. Trwa właśnie praca nad sformułowaniem przejrzystego readme
.
Taka jest moja interpretacja.
Zgadzam się z SiD-em - ot, taka Rzeczpospolita 3,5. O tym, co ów patch wprowadza, przekonamy się wkrótce - twórcy jak na razie powiedzieli, czego ma nie być, a co będzie nowego, zobaczymy sami. Trwa właśnie praca nad sformułowaniem przejrzystego readme

Taka jest moja interpretacja.

Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2021, 23:48 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piromaniack
- ID Steam:
Nigdy nie było miejsca i czasu na beta-testy
.

Ja jako zagorzały fan PiSu musze powiedziec teraz tutaj kilka słów:
Po 1. Gratuluje zwycięzcy.
Po 2...
Wielką szansę straciła Polska, aby stać się państwem potężnym gospodarczo i państwem sprawiedliwym.
Przegrana PiSu pokazuje, że Polska jako społeczeństwo nie jest jeszcze gotowa na dokonanie takich zmian, jakie chcieli wprowadzić Kaczyńscy. Może nawet nie tyle nie dojrzeliśmy, co poprostu wielu ludzi dało się poprostu nabrać, dało sobą manipulować przez PO i LiD. Ja głosowałem na PiS i wiem dlaczego to robiłem. Nie mam zamiaru dyskutować tutaj na temat tych manipulacji itd, bo wybory są za nami, a PO robi to nadwyraz skutecznie.
Co jeszcze chciałem powiedzieć...
Skoro już PO wygrała i utworzy najprawdopodobniej koalicje z PSLem, to teraz trzeba mieć nadzieje, że ich szumne hasła wyborcze i zacięta, złośliwa krytyka PiSu nie pójdą na marne i PO naprawde pokaże, że stanie się cud. Ten cud gospodarczy był obiecany i ja na niego czekam. Jeżeli nie będzie cudu, Polacy nie zaczną wracać masowo z Irlandii, Anglii itd, jeżeli nie zostane wybudowane ponad 6 tysięcy kilometrów autostrad i nie zostaną spełnione ich obietnice, to mam nadzieje, że przyznacie mi racje za 4, a moze mniej lat i zobaczymy z perspektywy czasu, kto miał racje.
Poki co jednak nie pozostaje mi, jak i Wam trzymać bardzo mocno kciuki za ten rząd, aby zrobił dla Polski jak najwięcej dobrego i aby wywiązał się ze swoich obietnic w 100%.
Po 1. Gratuluje zwycięzcy.
Po 2...
Wielką szansę straciła Polska, aby stać się państwem potężnym gospodarczo i państwem sprawiedliwym.
Przegrana PiSu pokazuje, że Polska jako społeczeństwo nie jest jeszcze gotowa na dokonanie takich zmian, jakie chcieli wprowadzić Kaczyńscy. Może nawet nie tyle nie dojrzeliśmy, co poprostu wielu ludzi dało się poprostu nabrać, dało sobą manipulować przez PO i LiD. Ja głosowałem na PiS i wiem dlaczego to robiłem. Nie mam zamiaru dyskutować tutaj na temat tych manipulacji itd, bo wybory są za nami, a PO robi to nadwyraz skutecznie.
Co jeszcze chciałem powiedzieć...
Skoro już PO wygrała i utworzy najprawdopodobniej koalicje z PSLem, to teraz trzeba mieć nadzieje, że ich szumne hasła wyborcze i zacięta, złośliwa krytyka PiSu nie pójdą na marne i PO naprawde pokaże, że stanie się cud. Ten cud gospodarczy był obiecany i ja na niego czekam. Jeżeli nie będzie cudu, Polacy nie zaczną wracać masowo z Irlandii, Anglii itd, jeżeli nie zostane wybudowane ponad 6 tysięcy kilometrów autostrad i nie zostaną spełnione ich obietnice, to mam nadzieje, że przyznacie mi racje za 4, a moze mniej lat i zobaczymy z perspektywy czasu, kto miał racje.
Poki co jednak nie pozostaje mi, jak i Wam trzymać bardzo mocno kciuki za ten rząd, aby zrobił dla Polski jak najwięcej dobrego i aby wywiązał się ze swoich obietnic w 100%.

-
- ID Steam:
- Numer GG: 3830261
- Kontakt:
No, to teraz (...). Prawie cała kampania PISu polegała na krytykowaniu PO i ich poglądów. A Kaczyńskie jak by wygrali, to i tak nic by nie zrobili. Nikt z nimi nie chciałby rządzić i by była powtórka z rozrywki.to teraz trzeba mieć nadzieje, że ich szumne hasła wyborcze i zacięta, złośliwa krytyka PiSu nie pójdą na marne i PO naprawde pokaże, że stanie się cud.
Ostatnio zmieniony 22 października 2007, 17:19 przez Dario, łącznie zmieniany 1 raz.

Dalej nie wierze w ich słowa, ale jedyne co mi teraz pozostało, to wierzyć, że się myliłem, choc jest to mało prawdopodobne.

Poteznym gospodarczo za czasow Kaczynskich? To bylo nierealne, zero reform i żerowanie jedynie na koniunkturze. 2 lata poszły w plecy, pod wzgledem PKB Estonia i Czechy zostawiły nas głęboko w tyle...Wielką szansę straciła Polska, aby stać się państwem potężnym gospodarczo i państwem sprawiedliwym.
A sprawiedliwe? Co mozna przez to rozumiec? Sprawiedliwe jest dzielnie władzy miedzy bracmi (w momencie kiedy okazalo sie, ze Kazek robi furore i jest o dziwo dobrym premierem)?
Wrecz przeciwnie - Polacy opamietali sie i zagłosowali przeciwko doktrynie, ktora słuzyla eliminacji opozycji i obserwowaniu spoleczenstwa. Takie cos juz przerabialismy 30 lat temu. Teoretycznie mielibysmy demokracje, a praktycznie 2-3 partie na ktore moglibysmy zaglosowac za 4 -8-12 lat.Przegrana PiSu pokazuje, że Polska jako społeczeństwo nie jest jeszcze gotowa na dokonanie takich zmian, jakie chcieli wprowadzić Kaczyńscy.
Chcesz powiedziec, ze PiS nie manipuluje ludzmi? DobreNie mam zamiaru dyskutować tutaj na temat tych manipulacji itd, bo wybory są za nami, a PO robi to nadwyraz skutecznie.

To poczekaj, ale jeszcze z 5-10 lat. Natychmiastowy cud jest niemozliwy, trzeba najpierw drożyć odpowiednie reformy. No ale ponoc brat Lech ma wszystko wetować w ramach zemsty.Ten cud gospodarczy był obiecany i ja na niego czekam.
Ja tez trzymam kciuki, dalem im moj głos i bede ich rozliczał. Jesli zrobia 50% zapowiedzianych rzeczy w ciagu tej kadencji bedzie swietnie.Poki co jednak nie pozostaje mi, jak i Wam trzymać bardzo mocno kciuki za ten rząd, aby zrobił dla Polski jak najwięcej dobrego i aby wywiązał się ze swoich obietnic w 100%.
Reformy były, zresztą ciężko było je wprowadzać, jak sie musiało o wszystko pytać koalicjantów, i to tak trudnych jak Lepper czy Giertych.Poteznym gospodarczo za czasow Kaczynskich? To bylo nierealne, zero reform i żerowanie jedynie na koniunkturze.
Pomyśl, ile pieniędzy zostało przez te dwa lata rządzenia PiSu w portfelach ludzi

Jeżeli ci bracia rządzą dobrze, to czemu nie?A sprawiedliwe? Co mozna przez to rozumiec? Sprawiedliwe jest dzielnie władzy miedzy bracmi
Wrecz przeciwnie - Polacy opamietali sie i zagłosowali przeciwko doktrynie, ktora słuzyla eliminacji opozycji i obserwowaniu spoleczenstwa.
Nikt nie likwiduje opozycji (żadna partia opozycyjna nie zniknęła).
Społeczeństwa nikt nie obserwuje, przynajmniej mnie nie, może Tobie sie to zdarzyło, opowiedz nam o tym. Chętnie posłucham.
Takie cos juz przerabialismy 30 lat temu. Teoretycznie mielibysmy demokracje, a praktycznie 2-3 partie na ktore moglibysmy zaglosowac za 4 -8-12 lat.[/quote]
Wystarczy popatrzeć na Amerykę.
Chcesz powiedziec, ze PiS nie manipuluje ludzmi? Dobre KAZDA PARTIA manipuluje swoim elektoratem. PiSowi najlepiej wychodzi z elektoratem słabo wykształconym (co pokazuja sondaze), ktorym w zyciu sie nie udalo i wyznaja zasade "jak nie ja to nikt!". Nie tedy droga.
Nie wiem, może ja jestem jakiś naznaczony, albo nawiedzony, ale mowie poważnie, że nie zauwazylem, żeby w sposob tak żałosny jak PO PiS kimkolwiek manipulował.
Zresztą manipulacja PiSu jeśli była, to jak widać nie przyniosła efektu, a popatrzcie na PO

Cytując tutaj premiera Jarosława Kaczyńskiego po ogłoszeniu wyników wyborów, że nie wie dlaczego każda partia tak bardzo nielubi PiSu. Powodem nie może być jakaś nieudolna polityka, bo Polska przezyła rozkwit przez te 2 lata, odetchneła można powiedziec, powodem nie może być też różnica ideologiczna, roznica w pogladach, dlatego mamy prawo doszukiwać się tutaj jakiegoś interesu tych partii, ktore tak nienawidzą PiS. A jeśli mają cos na sumieniu złego (przekrety, korupcja itd), to faktycznie moga sie bac PiSu i przez to go nienawidzic (CBA itd).
Te słowa daja wiele do myślenia, szkoda, że padły za późno, bo to trzeba było powiedziec jawnie i otwarcie od razu.
Nie skomentuje tego, bo nie dotarły do mnie takie informacje.No ale ponoc brat Lech ma wszystko wetować w ramach zemsty.
Pozostaje się modlić, że sie udało zrobić 100% normy.Jesli zrobia 50% zapowiedzianych rzeczy w ciagu tej kadencji bedzie swietnie.