Kilka pytań o MP

Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, regulaminy

Moderator: Inkwizytor

SiD
ID Steam:

Re: Kilka pytań o MP

Post autor: SiD »

Wiem, że taki wbudowany kodek mają na VATSIM (maniaki symulatorów, ale cywilnych - ble :P).
Bodajże IVAO się to nazywało, a efekt squawkbox. Niestety żadnych implementacji na teamspeaka :|

Właśnie, ja trochę nie na czasie jestem - nie ma już mapek A&D (Attack & Defence)?

EDIT:
Znalazłem coś takiego -
http://punkr.de
Ściągasz program i słyszysz wszystkich jak przez radio - minus to to, że każdy musi sobie zainstalować, by te efekty (a właściwie defekty) mógł słyszeć.
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Awatar użytkownika
Pit
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: Pit »

Pit pisze: Ad.1 Nie - jak sama nazwa mowi singleplayer, czyli jeden gracz.
Ad.2 patrz Ad.1
Ale jak napisałem wyżej jest taka opcja w innym symulatorze i podejrzewam, że w niektórych innych grach też. Nie wiem,dlaczego autorzy zrezygnowali z takiej opcji - nie sądzę, żeby była trudna w realizacji.
Z tym pytaniem to już musisz zwrócić się do twórców - w ArmA nie ma takiej opcji.
8BZ - 8 Brygada Zmechanizowana | 8R - Ósma Rangers
:weteran :8bz :cfog
"Don't forget nothing" - MJR ROBERT ROGERS, 1759
Awatar użytkownika
Bucic
ID Steam:

Post autor: Bucic »

Odpaliłem ArmA, wszedłem do MP i nie mogę znaleźć żadnego CTI :(
Prawie same evolution...
SiD
ID Steam:

Z multiplayerem jest zapewne tak samo jak za czasów flashpointa - jeśli grać, to we własnym gronie. Podstawą jest zorganizowanie.

PS Sprawdziłem tego generatora szumów i muszę powiedzieć, że jest naprawdę fajny :)
Awatar użytkownika
Bucic
ID Steam:

Znalazłem JEDEN serwer CTI. Wszyscy (2 osoby...) na nim byli po jednej stronie. Dołączyłem po przeciwnej stronie, wsiadłem do BMP-2 i w kilka minut zdobyłem 4 bazy. Przegrałem, bo wcześniej pewnie latali jak głupki i odbierali bazy botom. Bez sensu.

Polecili mi jakiś xfire. I od razu pytanie - po co xfire? Dlaczego nie HyperLobby? Dlaczego nie samo ArmA??

I przy okazji wyszła taka rzecz. Koleś żonglował różnymi misjami i jak wyszedłem, to nie wiedziałem, jak do tych gości wrócić. Da sie jakoś PO połączeniu sprawdzić nazwę serwera? Albo przed rozłączeniem jak w tym przypadku.

Da się to (TS-Noise) samemu sprawdzić, czy potrzebny jest ktoś inny, kto to zainstalował?
Próbowałem nagrywać z TS'a, ale nie było żadnych szumów.
SiD
ID Steam:

Musi ktoś do Ciebie mówić. Możesz spróbować wejść na serwer TS Arma-Zone (89.248.165.10:8888) i może akurat ktoś będzie do rozmów.
Awatar użytkownika
Bucic
ID Steam:

SiD pisze:Musi ktoś do Ciebie mówić. Możesz spróbować wejść na serwer TS Arma-Zone (89.248.165.10:8888) i może akurat ktoś będzie do rozmów.
Ano był :)
Awatar użytkownika
Cleric
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Cleric »

Więc źle go zainstalowałeś albo odpaliłeś 8)
albo jedno i drugie :mrgreen:

Programik dość fajny - podstawia odpowiednie (wymienne) tło szumów/zakłóceń w czasie gdy ktoś coś mówi - a oprócz tego dodatkowe dzwięki przy rozpoczynaniu i zakończaniu przez kogoś gadki :D

Nie zauważyłem natomiast aby modulował w jakiś bardziej słyszalny sposób sam głos mówiącej osoby... szkoda :|

ale ogólnie będę używał bo ts-kilmacik robi się ciekawszy :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bucic
ID Steam:

Już wszystko działa.

Nie słyszałeś, bo nie zmienia głosu, tylko dorzuca coś na niego. Też żałuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne o multiplayer”