Xtrem Arma Mod XAM 1.3 - problem z instalacją
Moderator: Inkwizytor
Xtrem Arma Mod XAM 1.3 - problem z instalacją
Wyświetla się komunikat
@XAM1.3\Addons\air.pbo: This file contains invalid data. (error 21FC)
Instaluję na 1.08 oczywiście.
@XAM1.3\Addons\air.pbo: This file contains invalid data. (error 21FC)
Instaluję na 1.08 oczywiście.
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
Re: Xtrem Arma Mod XAM 1.3 - problem z instalacją
miales bledy instalowania albo gry albo patcha 1.08?

Nie. I instalowałem na czyściutko bez żadnego grania ArmA - 1.05 - 1.08.
Wcześniej miałem zainstalowaną "wersję demo", ale ją odinstalowałem i nie powinno być problemów chyba...
Wcześniej miałem zainstalowaną "wersję demo", ale ją odinstalowałem i nie powinno być problemów chyba...
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
wspolczuje, chyba musisz sciagnac jeszcze raz instalke, poszukaj wsrod zrodel skad sciagales czy gdzies podali CRC pliku, moze uda ci sie zweryfikowac poprawnosc sciagnietej paczki.

Jakby instalator był dobry, to w nim powinna być informacja o CRC zbioru i sam powinien to sprawdzić - tak mi się wydaje. Nic to, łącze mam szybkie, to zaraz ściągnę. Tylko nie wiem, skąd miałem tamten plik :/
Możesz podać parę linków do tego? Stąd ftp://www.armedassault.info/armad/mods/ ... nglish.exe idzie mi 60KB/s, a mogę wyciągnąć na swoim łączu 1500+KB/s! FTP XAM nie działa. Torrenta nie mogę używać. Spróbuję najpierw z Armazonepl.
Edit: idzie z http://armed-assault.de/downloads/xam-v13-english.html ~200KB/s
Najlepsze jest to, że kiedyś ściągnąłem to badziewie w częściach ze strony oficjalnej (co im się rzuciło na łeb?!?!).
A co się dzieje w przypadku uaktywnienia w ArmA Launcher kilku modów łącznie z XAM?
Możesz podać parę linków do tego? Stąd ftp://www.armedassault.info/armad/mods/ ... nglish.exe idzie mi 60KB/s, a mogę wyciągnąć na swoim łączu 1500+KB/s! FTP XAM nie działa. Torrenta nie mogę używać. Spróbuję najpierw z Armazonepl.
Edit: idzie z http://armed-assault.de/downloads/xam-v13-english.html ~200KB/s
Najlepsze jest to, że kiedyś ściągnąłem to badziewie w częściach ze strony oficjalnej (co im się rzuciło na łeb?!?!).
A co się dzieje w przypadku uaktywnienia w ArmA Launcher kilku modów łącznie z XAM?
- Pit
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Różnie to bywa z ich kompatybilnością, ale zasada jest taka, że każda modyfikacja przy uruchamianiu "nadpisuje" swoje.Bucic pisze:(...) A co się dzieje w przypadku uaktywnienia w ArmA Launcher kilku modów łącznie z XAM?
Wniosek jest taki, że kolejność uruchamiania modyfikacji ma znaczenie.
Uruchamiając kilka modów z własnego skrótu masz pełną kontrolę nad ta kolejnośćią, ponieważ jest ona dokładnie taka jak wpis po *.exe.
W przypadku luncher'a nie jestem pewien czy da się nad tym zapanować.
Pamiętaj też, że nie wszystkie mody zmieniają wszystko. Tak więc, uruchamiając XAM a potem jeszcze CSM będziesz miał większość dźwięków CSM, ale nie wszystkie.
Druga rzecz... nie wszystkie serwery ArmA zezwalają na łączenie się z modem.
To nawet nieźle kombinowałem z tym, tylko że z kolejnością instalacji 
W pasku adresu wpisuje się np. ...arma.exe -mod=FDF_Sounds -mod=@XAM1.3 ... , czyli tak samo tylko po spacji?

W pasku adresu wpisuje się np. ...arma.exe -mod=FDF_Sounds -mod=@XAM1.3 ... , czyli tak samo tylko po spacji?
- Pit
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
możesz tak jak napisałeś lub oddzielac średnikiemBucic pisze:To nawet nieźle kombinowałem z tym, tylko że z kolejnością instalacji
Kod: Zaznacz cały
...arma.exe -mod=FDF_Sounds;@XAM1.3
Dobrze rozumiem, że jakie się tylko rzeczy da, ArmA będzie brała z moda na końcu linijki?Bucic pisze:...arma.exe -mod=FDF_Sounds -mod=@XAM1.3 ... , czyli tak samo tylko po spacji?
Miałeś rację - plik był uszkodzony! DZIĘKI!
PS. W podstawowej ledwo dało się używać KMa Strykera, a po instalacji XAM to już całkiem klapa :/
PS. W podstawowej ledwo dało się używać KMa Strykera, a po instalacji XAM to już całkiem klapa :/