MoH: Airborne
Moderator: Inkwizytor
Re: MoH: Airborne
Grałem w demo i jak dla mnie to super.Tylko miałem ten sam problem co Paweł z kartą graficzną(Radeon X800 GTO).Poszłem do sklepu i kupiłem Geforce 8600GT i demko smiga mi na maxa 

Tak jak myślałem, dema nie dali. Pozostaje mi czekać do 14-go, szczęście, że tylko tyle.
Przestraszyłem się trochę tylko po przeczytaniu w recenzji w CDA fragmentu o operacji Market Garden (chodzi tu o czołgi), jednak jeżeli ktoś nie lubi tak zbytnio czepiać się szczegółów historycznych to jemu ten problem przeszkadzać nie będzie, sam na szczęście mam podzielność uwagi
Ciekaw też jestem tych kilku elementów, które tak przeklinał Mac Abra jednak zazwyczaj nie dowierzam zbytnio temu co w CDA piszą by nie psuć sobie zabawy, inni grają lepiej, inni gorzej. Czas pokaże, ja uważam, że Airborne jest bardzo udaną grą i mam nadzieję, że 14-go moje myśli się potwierdzą.
Przestraszyłem się trochę tylko po przeczytaniu w recenzji w CDA fragmentu o operacji Market Garden (chodzi tu o czołgi), jednak jeżeli ktoś nie lubi tak zbytnio czepiać się szczegółów historycznych to jemu ten problem przeszkadzać nie będzie, sam na szczęście mam podzielność uwagi

Ciekaw też jestem tych kilku elementów, które tak przeklinał Mac Abra jednak zazwyczaj nie dowierzam zbytnio temu co w CDA piszą by nie psuć sobie zabawy, inni grają lepiej, inni gorzej. Czas pokaże, ja uważam, że Airborne jest bardzo udaną grą i mam nadzieję, że 14-go moje myśli się potwierdzą.
-
- ID Steam:
- Numer GG: 9190911
- ID gracza: 596484
Są checkpointyMirage pisze:Warto dodać, że nie ma...save'a. Przynajmniej takiego nie uświadczyłem![]()

No jednak ściągnąłem sobie demo na torrentach, nie mogłem już wytrzymać.
By nie przymulało to na tym starym kompie ustawiłem sobie wszystko na full a gra i tak wygląda miodnie więc już sobie wyobrażam jak wyjdzie oryginał na mojej maszynce.
Gra jest miodna, faktycznie maszynówki mają spory rozrzut co motywuje do strzelania jak najkrótszymi seriami a co najważniejsze takie strzelanie by można było szybko dodać reduktor rozrzutu.
Przyznam też, że faktycznie sytuacja z amunicją jest realistyczna. We wcześniejszych częściach MOH mieliśmi często aż nadmiar amunicji a mniejsza jej ilość zmusza nas do opracowywania taktyk i jak najcelniejszego strzelania.
Ze strony muzycznej gra również prezentuje się miodnie, w demie nawet jak się wsłuchałem bardziej w muzykę to usłyszałem stary kawałek z MOHAA.
Żałuję tylko, że demo nie daje nam dopełnić całkowicie misji tylko wyłącza ją automatycznie gdy chcemy się dostać do checkpointu po wysadzeniu wszystkich dział (szkoda) więc niestety całą misję skończymy dopiero 14-go.
Gra jednak mnie nie zawiodła, dostałem to czego się po niej spodziewałem i jestem naprawdę zadowolony, przynajmniej do przyszłego piątku będę mógł sobie jeszcze kilka razy włączyć demko niż doprowadzać się do szału czekając na pełną wersję.
By nie przymulało to na tym starym kompie ustawiłem sobie wszystko na full a gra i tak wygląda miodnie więc już sobie wyobrażam jak wyjdzie oryginał na mojej maszynce.
Gra jest miodna, faktycznie maszynówki mają spory rozrzut co motywuje do strzelania jak najkrótszymi seriami a co najważniejsze takie strzelanie by można było szybko dodać reduktor rozrzutu.
Przyznam też, że faktycznie sytuacja z amunicją jest realistyczna. We wcześniejszych częściach MOH mieliśmi często aż nadmiar amunicji a mniejsza jej ilość zmusza nas do opracowywania taktyk i jak najcelniejszego strzelania.
Ze strony muzycznej gra również prezentuje się miodnie, w demie nawet jak się wsłuchałem bardziej w muzykę to usłyszałem stary kawałek z MOHAA.
Żałuję tylko, że demo nie daje nam dopełnić całkowicie misji tylko wyłącza ją automatycznie gdy chcemy się dostać do checkpointu po wysadzeniu wszystkich dział (szkoda) więc niestety całą misję skończymy dopiero 14-go.
Gra jednak mnie nie zawiodła, dostałem to czego się po niej spodziewałem i jestem naprawdę zadowolony, przynajmniej do przyszłego piątku będę mógł sobie jeszcze kilka razy włączyć demko niż doprowadzać się do szału czekając na pełną wersję.
-
- ID Steam:
- Numer GG: 9190911
- ID gracza: 596484
Oby do 14tego:P
A możesz trochę rozwinąc, bo ja niestety nie jestem czytelnikiem cidi ekszonaIngram pisze:Przestraszyłem się trochę tylko po przeczytaniu w recenzji w CDA fragmentu o operacji Market Garden (chodzi tu o czołgi), jednak jeżeli ktoś nie lubi tak zbytnio czepiać się szczegółów historycznych to jemu ten problem przeszkadzać nie będzie

Napisali, że w misji zaliczane do Operacji Market Garden dali fikcyjny moment gdy zupełnie na początku operacji przy próbie zdobycia mostu w Nijmegen, w mieście już pojawiają się alianckie czołgi, które i tak zostają rozwalone. Nie wiem czy teraz faktycznie tak jest. Mac Abra lubi przesadzać więc nie wierzę zbytnio w to co pisze.
-
- ID Steam:
- Numer GG: 1894993
- ID gracza: 0
Zabawne jak można wypuszczać kolejne gry o WW2 i dodać jedną nową opcję by je sprzedawać. Taka sama jak każdy inny fps w WW2, (z szacunkiem do RO)... ale tym razem skaczesz z samolotu przy starcie każdej misji! wow!

Przecież ta gra jest o kawalerii powietrznej.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2021, 23:45 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ID Steam:
Nie załapałeś o co mi chodzi przeczytaj jeszcze raz mojego posta.Rainbow pisze:A kawaleria powietrzna to przepraszam z czego skacze? Z trzepaku?
Zabawne jak można wypuszczać kolejne gry o WW2 i dodać jedną nową opcję by je sprzedawać
mam nadzieje że teraz załapieszale tym razem skaczesz z samolotu przy starcie każdej misji! wow!

Tak, przy każdej misji startujesz z samolotu jako jeden z żołnierzy 82 dywizji powietrzno-desantowej, którą gramy przez całego Medala.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2021, 23:47 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ID Steam:
Taaa tylko ile można grać ciągle jednym i tym samym? sorry ale mieliśmy już okazje skakać z samolotu w dodatku, czemu wtedy tak nie zrobili?... a teraz przy starcie każdej misji no, no, no... to jest warte tej stówy...
Grafika w MoH wygląda jakby zaraz miała się rozsypać jak domek z kart... takie moje odczucie. Dlamnie to jest kolejna z wielu gier EA która oprócz grafiki i tego że skaczemy z samolotu niewprowadza nic ciekawego. No bo i po co? sprzedaje się? są naiwniacy którzy zapłacą za odgrzewany kotlet chyba czwarty czy piąty z kolei 100zł/50$? poczytajcie sobie oficjalne forum EA i zobaczycie co goście dostali za te 50$.
Jedyny powiew świżości w WW2 to BF i RO.
Grafika w MoH wygląda jakby zaraz miała się rozsypać jak domek z kart... takie moje odczucie. Dlamnie to jest kolejna z wielu gier EA która oprócz grafiki i tego że skaczemy z samolotu niewprowadza nic ciekawego. No bo i po co? sprzedaje się? są naiwniacy którzy zapłacą za odgrzewany kotlet chyba czwarty czy piąty z kolei 100zł/50$? poczytajcie sobie oficjalne forum EA i zobaczycie co goście dostali za te 50$.
Serio? nie wiedziałem! no patrz człowiek uczy się całe życie...Tak, przy każdej misji startujesz z samolotu. To chyba stała cecha 82 dywizji powietrzno-desantowej
Jedyny powiew świżości w WW2 to BF i RO.