Ok. zgoda wiem leupoldy też swarowski i zeiss , dla mnie wzorem broni snajperskiej to jest TPG 1 to jest miodzio

a cóż armed ma swoje bączki

dla mnie to nie robi problemu bo dam sobie initspeed na 5000 m/s i będzie ok a dam 5000000000000 to czołg będzie fruwał ale nie oto chodzi:D choć jest to sposób na to ze nie ma regulacji celownika choć nie do końca bo jest tam parametr taki jak distanceZoomMin=400; te parametry odpowiadają za brane poprawki jak dam np 1000 na 1000 to
na 500 metrów będę bił pod cel i to grubo ale znowu na krótkie dystanse nie będzie z tej broni użytku może jak by sie dało jakoś płynie ten parametr ustawiać w czasie gry było by ok

w sumie to tego w armie brakuje a byłą by to już dobra symulacja strzelania snajperskiego no jeszcze dodać wpływ wiatru i miód z mleczkiem

distanceZoomMax=13.5;
to są ustawienia z mojego reconfigu takiego starego bardzo addonu do ofp gig2 tak sie plik zwał

a co do amunicji to ok jest to do zrobienia

nawet czytałem w komandosie taki artykuł zemsta legionistów właśnie do likwidacji serbskiego snajpera użyto Mc Milana 0,50 i amunicji rozpryskowej ! a potem dogodzili mu bwp'em to tak na marginesie. A wracając do sprawy prędkości początkowej to próbowałem jeszcze tego maxSpeed = 3200; // max speed on level road, km/h może to w amunicji trzeba wprowadzić nie wiem jeszcze maxlead speed probowałem żeby bardziej wypłaszczyć tor pocisku ale to pewnie nic z tego

initSpeed = 850; tak to sie przedstawia i niech tak będzie może jakiś skrypt co do zmiany nastaw celownika i to rozwiąże sprawę będzie realnie:) to tak teraz jeszcze do dodania na właśnie tak na pniu zrobiłem tą amunicję tak to wygląda i będzie sie zawierać a M107 jak skończę to mam małą prośbę o jak mam ten plik przesłać waży 2,30 MB zmienia parametry oryginalnego baretta a oto amunicja jaka będzie do tego= class B_127x99_HE class B_127x99_AP + zwykła class B_127x99_Ball