1.08 Już dziś (11czerwca'07) !
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- Numer GG: 3830261
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: 1.08 Już dziś (11czerwca'07) !
Gdy podcza skręcania pojazdem gosienicowym przesiądziemy sie na strzelca, to kadłub zacznie sie w miejscu obkrecać
W przypadku T72 to żaden problem, lecz w przypadku Abramsa jest to troche denerwujące.

No to nie tylko ty tak masz ludki już to zgłaszały na forum BiS'u 

A mnie patch ściągnął się w 30 minut, instalka około 8 minut. A wrażenia z grania? Zauważyłem dodatkową misję w misjach pojedyńczych Blood Sweet coś tam coś tam, czy jakoś tak. Jeżeli chodzi o wydajność to znacznie wzrosła.
Ustawienia mam wszystko na WYSOKIE, prócz post-NISKO,detali cieni-wyłączone, antyaliasing-wyłaczony. Zwiększyłem widoczność z 1200 na 1600 i przy tych ustawieniach mam normalnie średnio 30FPS. W lesie spada do 24FPS a w czystym polu podskakuje powyżej 30FPS, co w poprzednim patchu 1.05 niestety nie miało miejsca - wtedy przy tych ustawieniach było max 20FPS. Tak więc patchyk jak najbardziej na +
Minusem można uznać niekompatybilność z mapkami tworzonymi w poprzednich wersjach. Widać bugi w postaci zatopienia się czy to pojazdu czy osób np w asfalcie. No ale jak teraz będą poprawki w mapkach do wersji 1.08 myślę będzie idealnie
Pozdrawiam
Ustawienia mam wszystko na WYSOKIE, prócz post-NISKO,detali cieni-wyłączone, antyaliasing-wyłaczony. Zwiększyłem widoczność z 1200 na 1600 i przy tych ustawieniach mam normalnie średnio 30FPS. W lesie spada do 24FPS a w czystym polu podskakuje powyżej 30FPS, co w poprzednim patchu 1.05 niestety nie miało miejsca - wtedy przy tych ustawieniach było max 20FPS. Tak więc patchyk jak najbardziej na +

Minusem można uznać niekompatybilność z mapkami tworzonymi w poprzednich wersjach. Widać bugi w postaci zatopienia się czy to pojazdu czy osób np w asfalcie. No ale jak teraz będą poprawki w mapkach do wersji 1.08 myślę będzie idealnie

Pozdrawiam
-
- ID Steam:
- Numer GG: 5997674
Mam , mam patch 1.8 ! Narescie . Wczoraj sciagnalem , nawet sprawdzilem ! Wypakowywal sie . Nagralem na plytke , ho do domu . Plytka do napedu , kopiuj ... nie mozna skopiowac blad danych pliku ( CRC ) ! To jest jakis koszmar ! I dzis juz 3 dzien jestem w kawiarence , przez ten patch 1.8 . Na szczescie nikt go nie usunal , wystarczy tylko nagrac na nowa , plytke . Zmarnowalem jak na niego juz 6 : 40 minut .
Użytkownik zbanowany do dnia 14.12.2007

- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Kogo to obchodzi? Załuż sobie bloga... może znajdą się jacyś odbiorcy tych głupot.Desperat pisze:Mam , mam patch 1.8 ! Narescie . Wczoraj sciagnalem , nawet sprawdzilem ! Wypakowywal sie . Nagralem na plytke , ho do domu . Plytka do napedu , kopiuj ... nie mozna skopiowac blad danych pliku ( CRC ) ! To jest jakis koszmar ! I dzis juz 3 dzien jestem w kawiarence , przez ten patch 1.8 . Na szczescie nikt go nie usunal , wystarczy tylko nagrac na nowa , plytke . Zmarnowalem jak na niego juz 6 : 40 minut .
Mów mi milordzie łapserdaku!
Super, wydajność wzrasta i w ogóle, a jak wygląda sprawa z AI i bugami? Jest jakaś widoczna poprawa?
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Z takich bardziej estetycznych rzeczy - wyczyscili optyke w tankach
Niektore dzwieki broni tez porpawione.
Co najciekawsze bez problemu odpala sie ArmA z obrazu zamontowanego w Deamon Tools

Co najciekawsze bez problemu odpala sie ArmA z obrazu zamontowanego w Deamon Tools

Radeon pisze:Mnie ten pacz jakoś nie zachwyca. Wydajność mam taką samą jaką miałem na tych samych ustawieniach. W mieście koło 29 FPS, a w lesie zrobiło sie jeszcze gorzej.

29 fps?? malo?

-
- ID Steam:
- Numer GG: 5997674
mant3z pisze:Kogo to obchodzi? Załuż sobie bloga... może znajdą się jacyś odbiorcy tych głupot.Desperat pisze:Mam , mam patch 1.8 ! Narescie . Wczoraj sciagnalem , nawet sprawdzilem ! Wypakowywal sie . Nagralem na plytke , ho do domu . Plytka do napedu , kopiuj ... nie mozna skopiowac blad danych pliku ( CRC ) ! To jest jakis koszmar ! I dzis juz 3 dzien jestem w kawiarence , przez ten patch 1.8 . Na szczescie nikt go nie usunal , wystarczy tylko nagrac na nowa , plytke . Zmarnowalem jak na niego juz 6 : 40 minut .

Użytkownik zbanowany do dnia 14.12.2007

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Nie powiedziałem, że mało tylko, że tyle samo ile miałem. A myślałem, żę będzie więcej.
I nie wiem jak Wam nie może spadać wydajność na max. view distance. U mnie w mieście na 10km spadało do 10 fps.
@Forrestal
To, że dalej coś widać to efekt podniesienia detali obiektów na bardzo wysokie, zapomniałem o tym napisać. Ale w teksturach nie widać ŻADNYCH zmian.
I nie wiem jak Wam nie może spadać wydajność na max. view distance. U mnie w mieście na 10km spadało do 10 fps.

@Forrestal
To, że dalej coś widać to efekt podniesienia detali obiektów na bardzo wysokie, zapomniałem o tym napisać. Ale w teksturach nie widać ŻADNYCH zmian.

- Robi
- ID Steam:
- Kontakt:
1.08 - pozytyw!
Na tych samych detalach (średnio-niskich) wzrost o około 10fps (w każdych warunkach) w porównaniu do 1.05.
Poprzednio miałem około 28-32, a teraz 40-44. Zaryzykowałem i podniosłem rez. do 1680x1050 i straciłem tylko 2-3 fps.
Ładowanie czegokolwiek też szybsze.
Ogólnie jestem zadowolony
...ale

Na tych samych detalach (średnio-niskich) wzrost o około 10fps (w każdych warunkach) w porównaniu do 1.05.
Poprzednio miałem około 28-32, a teraz 40-44. Zaryzykowałem i podniosłem rez. do 1680x1050 i straciłem tylko 2-3 fps.
Ładowanie czegokolwiek też szybsze.
Ogólnie jestem zadowolony

no ale właśnie u mnie się nie odpala z obrazuForrestal pisze:Co najciekawsze bez problemu odpala sie ArmA z obrazu zamontowanego w Deamon Tools

Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!