Kilka pytań o beta patche
Moderator: Inkwizytor
Kilka pytań o beta patche
1.Czy grając na beta patchach będę mógł się połączyć z serwerami które ich nie używają?
2.Czy będę mógł otwierać misje z edytora z beta patcha na "normalnej" ARMIE?
3.Przenieść addony ze "zwykłej" ARMY na beta patch?
4.Czy zachowam wszystko co osiągnąłem na "zwykłej" ARMIE(kampanie, misje, szkolenia)?
2.Czy będę mógł otwierać misje z edytora z beta patcha na "normalnej" ARMIE?
3.Przenieść addony ze "zwykłej" ARMY na beta patch?
4.Czy zachowam wszystko co osiągnąłem na "zwykłej" ARMIE(kampanie, misje, szkolenia)?
nick w grze: Jasina
Re: Kilka pytań o beta patche
1. Tak, o ile wersja (czyli 3 pierwsze cyfry, np 1.15) jest ta sama
2. tak
3. Możesz dodawać mody jak w normalnej Armie2:
- beta patch jest takim modem od BISu (+inny plik wykonywalny, który nie potrzebuje płyty w napędzie) - wszystko działa jak poprzednio
4. patrz wyżej
2. tak
3. Możesz dodawać mody jak w normalnej Armie2:
Kod: Zaznacz cały
D:\Arma2\Expansion\beta\arma2oa.exe -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;@air;@custom;@proper;@islands;@vehicles -nosplash -showScriptErrors -world=empty
4. patrz wyżej
dzięki szkoda tylko jednego:będę musiał zrezygnować z części addonów bo nie mieszczą się w lini poleceń 

Nic straconego,
polecam Yoma AddonSync2009 Klik
Na początku wydaje się dziwny, ale po kilku dniach będzie to twoje podstawowe narzędzie do łączenia się z ulubionymi serwerami bez kilkunasty skrótów na pulpicie do różnych modów.
polecam Yoma AddonSync2009 Klik
Na początku wydaje się dziwny, ale po kilku dniach będzie to twoje podstawowe narzędzie do łączenia się z ulubionymi serwerami bez kilkunasty skrótów na pulpicie do różnych modów.
A co ma do tego AddonSync?
Ja go używałem żeby ACE pod podstawową ARMĘ zassać a nie żeby linie komend tworzyć
Ja go używałem żeby ACE pod podstawową ARMĘ zassać a nie żeby linie komend tworzyć

- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
W AddonSync jest wprawdzie możliwość odpalenia gry z dodatkowymi poleceniami jak i podglądu serwera gry, ale lepszym rozwiązaniem jest zainstalować ARMA II Launcher od Alpinestars.
http://www.armaholic.com/page.php?id=6649
Sam wykrywa zainstalowane mody. Można w nim ręcznie zaznaczać mody lub zrobić profile na każdy serwer z osobna, jak i odpalać gołą Arme2 lub OA. Posiada też przeglądarkę serwerów.
http://www.armaholic.com/page.php?id=6649
Sam wykrywa zainstalowane mody. Można w nim ręcznie zaznaczać mody lub zrobić profile na każdy serwer z osobna, jak i odpalać gołą Arme2 lub OA. Posiada też przeglądarkę serwerów.
Slawek, czyli twój program nie różni się niczym od yomy, te same możliwości, tylko plusem yomy jest kolejno to co napisał Jasina, aktualizacja addonów na serverach gdzie aktualizacje są częste (serwery z ACE, serwer XR i inne). I nie "wprawdzie" tylko wybieranie modów jest intuicyjne poprzez zaznaczanie "krateczek", żadnego ręcznego pisania... jak pisałem, polecam, bo tylko do aktualizacji to on nie służy 

- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
@Maro
Niech zainteresowany sam zdecyduje, nie ma co się wywodzić, bo odbiegniemy od tematu.
Niech zainteresowany sam zdecyduje, nie ma co się wywodzić, bo odbiegniemy od tematu.
Zainteresowany oznajmia że problem jest nieaktualny od pojawienia się patcha 1.56