Problemy z konfiguracją grafiki... a może i nie?
Moderator: Inkwizytor
Problemy z konfiguracją grafiki... a może i nie?
Mój komp nie jest najwyższych lotów jest to:
athlon 64 3500+
GeForce 7600GS 256mb zelmen edition od galaxy
1 giga ramca
wersja gry 1.08
Gdy odpaliłem pierwszy raz armed assault to śmiech na sali... ale spokojnie pomyślałem ze to wina złej konfiguracji .. odpalam najwyzsza rozdzielczość powiekszam troche [widoczność ] no i śmigamy... i tutaj kolejy smiech na sali... czy ja mam brudny monitor czy co? rozmazane wszystko jakby przez jakiś filtr... nawet płynnie chodzi ok gram dalej ... tekstury budynkow? aha pojawiaja sie 5m od gracza spoko ... coś jest nie tak chyba... najlepiej gdyby nie bylo rozmycia bo pewno ono spowalnia (jak w nfs carbonie np) no nie wiem zwykły op mial przyjemna grafe a tutaj to ze 100m nie widze czlowieka bo sie zlewa z reszta... czy da sie jakoś to wyłaczyc? i jaka konfiguracje z moim sprzetem odpalić?
athlon 64 3500+
GeForce 7600GS 256mb zelmen edition od galaxy
1 giga ramca
wersja gry 1.08
Gdy odpaliłem pierwszy raz armed assault to śmiech na sali... ale spokojnie pomyślałem ze to wina złej konfiguracji .. odpalam najwyzsza rozdzielczość powiekszam troche [widoczność ] no i śmigamy... i tutaj kolejy smiech na sali... czy ja mam brudny monitor czy co? rozmazane wszystko jakby przez jakiś filtr... nawet płynnie chodzi ok gram dalej ... tekstury budynkow? aha pojawiaja sie 5m od gracza spoko ... coś jest nie tak chyba... najlepiej gdyby nie bylo rozmycia bo pewno ono spowalnia (jak w nfs carbonie np) no nie wiem zwykły op mial przyjemna grafe a tutaj to ze 100m nie widze czlowieka bo sie zlewa z reszta... czy da sie jakoś to wyłaczyc? i jaka konfiguracje z moim sprzetem odpalić?
- Jerry
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Re: Problemy z konfiguracją grafiki... a może i nie?
Zmniejsz Postefekty na niskie, to może pomóc z "rozmazaniem" ;]
BTW mam identyczny sprzęt i na wszystkim na maksa nawet nie odważyłbym się grać, bo pewnie ze 2 fps bym wyciągnął, więc oświeć mnie, jak dałeś wszystko na maksa i grasz ?
BTW mam identyczny sprzęt i na wszystkim na maksa nawet nie odważyłbym się grać, bo pewnie ze 2 fps bym wyciągnął, więc oświeć mnie, jak dałeś wszystko na maksa i grasz ?

rozdzielczość na maxa widocznosc tak na 3/4 dalem chyba .... reszta pozostala tak jak byla [na najwyzszych detalach mi tez z 3-5 klatek wyciaga]... sprzet kupowalem myślac o doomie 3 i quaku 4 ... dziwny ten armed assault bo grafe zjechali na maksa ze chyba dalej nie bede grac bo poprostu nie widze ludzi dalej niz 100 m na pustej przestrzeni a oni mnie widza i to mija sie z celem ...
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Co to znaczy roździelczość na maxa? Ja mam 7900GS i też nawet na 1024x768 boje się grać na maxa.

1280x1024 spokojnie da rade tylko czasem przycina ....
z całym szacunkiem ale na 1024x768 nie da sie grac przez te rozmycia na slepo mozna tylko strzelać...
z całym szacunkiem ale na 1024x768 nie da sie grac przez te rozmycia na slepo mozna tylko strzelać...
- Radeon
- ID Steam:
No to ciekawe jak ja gram i trafiam w co zechce? Poza tym, roździelczość maksymalna oferowana przez ArmA to 2560x1600 tak więc to co ty masz też nie jest jakimś maxem.
Jak przestawiłeś postefekty na nisko i ciągle nic nie widzisz, no to po prostu masz monitor LCD z roździelczością natywną taką jaką podałeś i nie masz co się dziwić, że na 1024x768 nic nie widzisz.
Jak przestawiłeś postefekty na nisko i ciągle nic nie widzisz, no to po prostu masz monitor LCD z roździelczością natywną taką jaką podałeś i nie masz co się dziwić, że na 1024x768 nic nie widzisz.

hmm... faktycznie monitor nie jest najnowszy ale w innych grach nie ma tego problemu... jak daje postefekty na niskie to racja troche daje ale tez szkoda ze nie mozna ich całkowicie wylaczyc... spróbuje też wyłączyć na karcie antyaliasing ale wątpie aby to coś pomogło...
może taka ma być grafa nie wiem przepuszczona przez filtr..
może taka ma być grafa nie wiem przepuszczona przez filtr..
- Radeon
- ID Steam:
Nie chodzi czy monitor jest najnowszy czy nie, tylko o to, że jest to chyba LCD prawda? I jak nie bedziesz grał na roździelczośni natywnej to nie będziesz nic widział. Ja mam 8 letni 15" CRT i jakoś widzie co się dzieje, bez żadnych dziwnych rozmazań.

dałem antyaliasing pod kontrole aplikacji i jest git... rozdzielczosc zmiejszyłem jednak bo przy wiekrzej liczebnosci wojsk przycina wiec 1024 x 768 monitor mam chyba 5 letni belnea 101705 LCD 17''
pykam dale w kampanie bo wakacje sie kończą
pykam dale w kampanie bo wakacje sie kończą
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Warto sobie sprawdzic rozne tryby AA bo NVidia ma pare takich co rozmzuja caly ekran. Bodajze w Armie jest to tryb Normal badz High gdzie ewidentnie widac ze mimo wygladzania krawedzi calosc jest rozmazana.
- Radeon
- ID Steam:
Ja mam AA na high, sprawdzałem też normal i inne. Żadnych rozmazań.