Wyłączcie to słońce - Problem graficzny
Moderator: Inkwizytor
- Vioorovsky
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Re: Wyłączcie to słońce - Problem graficzny
Z tym, że u mnie ten efekt pojawiał się niezależnie od kierunku, w jakim patrzyłem. Okazał się błędem sterownika, który szczęśliwie rozwiązałem 

Nie poznawaj ludzi, by nie patrzeć, jak giną.
Zgadzam się z opinią trance. O pewnej porze dnia ( w grze oczywiście) słońce potrafi tak oślepić, ale to jest ułamek sekundy i powoli wraca wszystko do normy. Jak się ma w grze ustawiony durzy kontrast to efekt jest większy 

- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
rozwiązałeś przez zainstalowanie starych strasznie sterowników?Vioorovsky pisze:Okazał się błędem sterownika, który szczęśliwie rozwiązałem
Jest inna droga na takie przypadłości:
Zainstaluj (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, przy Radeonach to pozycja obowiązkowa) ATi Tray Tools http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733
wchodzisz na zakładkę 3D->additional options-> i odznaczasz alternate pixel centre.
I kóniec.

Tam nic nie widać poza kawałkiem wystającej broni. Przekontrastowanie jest wyraźnie widoczne. Poza tym on się nie patrzy na słońce, tylko na wprost przed siebie.Trance pisze:Że co, że ja nie zajżałem na obrazek! Patrzyłem i wyglada to tak jak oślepienie przez słońce. Na screenie nie patrzysz w ziemie, tylko przed siebie. W odpowiednich ustawieniach pory dnia słonce moze razic patrzac w tym kierunku. Jak dobrze sie wyceluje, to u mnie widac poprostu świecącą biel i tyle...
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2021, 14:06 przez Rainbow, łącznie zmieniany 3 razy.
- Vioorovsky
- ID Steam:
@ Warynsky PL - Zainstalowałem stery młodsze (tj. nowsze)
A Ati Tools to ja mam zawsze, bo nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego narzędzia. Alternatywne Centrum Pikseli okazało się nie mieć związku z moim problemem. Z moich obserwacji wynika natomiast, że ma ogromny wpływ na przykre przypadki dogrywania się tekstur. Przez chwilę podziwiałem już drzewa wyglądające, jak lizaki o smaku kiwi
A Ati Tools to ja mam zawsze, bo nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego narzędzia. Alternatywne Centrum Pikseli okazało się nie mieć związku z moim problemem. Z moich obserwacji wynika natomiast, że ma ogromny wpływ na przykre przypadki dogrywania się tekstur. Przez chwilę podziwiałem już drzewa wyglądające, jak lizaki o smaku kiwi

U mnie czasem nie widac nawet czubka własnego nosa, a nie tam dopiero lufy... (oczywiscie karabinu
- zboczuchy
). Wysle kiedys screena.
PS: Skad wiesz Rainbow, ze kolega nie patrzył sie na słońce? Przeciez na tym screenie nic nie widac, wiec nie wiadomo gdzie patrzył...

PS: Skad wiesz Rainbow, ze kolega nie patrzył sie na słońce? Przeciez na tym screenie nic nie widac, wiec nie wiadomo gdzie patrzył...

Na zdjęciu patrzy przed siebie, bo broń jest na środkowym poziomie. Gdyby patrzył się w słońce zapewne miałby uniesione raminiona, a tym samym broń ku górze.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2021, 22:18 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vioorovsky
- ID Steam:
Tak namatoliliście, że muszę sprostować. Na zdjęciu po prawej stronie jest lekko zarysowana linia drzew.
Skoro zainstalowanie nowych sterów problem rozwiązało, to chyba jasne, że wynikał z czegoś więcej, niż logika gry. Słońce nadal mnie oślepia, ale teraz nie robi już tego asfalt, krzaki ani budynki. I tak miało być
Skoro zainstalowanie nowych sterów problem rozwiązało, to chyba jasne, że wynikał z czegoś więcej, niż logika gry. Słońce nadal mnie oślepia, ale teraz nie robi już tego asfalt, krzaki ani budynki. I tak miało być