Problem w uruchamianiu

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

Regulamin forum
Przed zadaniem pytania proszę się zastosować do niniejszych wskazówek:

1. Przeszukaj forum używając funkcji "Szukaj". Nowe wydania Arma mają wiele wspólnych cech z poprzednią wersją i jest wysoce prawdopodobne, że można posłużyć się analogią.
2. Sprawdź w dziale Pomoc Techniczna czy nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie.
3. Tworząc nowy wątek wybierz podforum tematyczne adekwatne do problemu lub zapytania.
4. Tworząc nowy wątek nie wpisuj enigmatycznie nazwy tematu typu "Pytania", "Pilne", "Potrzebna pomoc". Takie tematy będą kasowane bez ostrzeżenia.
5. W nazwie tematu wpisz coś konretnego, to czego dotyczy pytanie lub problem np.: "Jak zmienić na inny przycisk wybierania celu(domyślenie Tab)"
6. Nie zadawaj na raz wielu pytań w jednym temacie. Lepiej otworzyć kilka tematów, każdy na osobny problem. Ułatwi to śledzenie poszczególnych wątków, lepiej widać na co została udzielona odpowiedź.
7. Po otrzymaniu odpowiedzi/rozwiązania poinformuj czy jest to dla ciebie satysfakcjonujące i pomocne.
8. Po otrzymaniu odpowiedzi/rozwiązania podziękuj. Autorowi postu, który przyczynił się do pomocy wystaw pozytywną opinię(daj pochwałę).
9. Jeśli sam rozwiązałeś problem lub znalazłeś odpowiedź, poinformuj o tym. Tą informacją pomożesz innym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czubaka
Posty: 2
Rejestracja: 04 stycznia 2019, 20:55
ID Steam: czubaka

Problem w uruchamianiu

Post autor: czubaka » 04 stycznia 2019, 21:05

Gdy uruchamiam grę przez Steam pokazuje się małe okienko - Przygotowywanie do uruchomienia gry Arma 3 ...
W tym samym czasie w liście gier obok Army pokazuje się: - Uruchomiona. Jednak tylko na chwilkę, później zamienia się to na: -Synchronizacja na mniej niż sekundę i znika jakby nigdy nic. Na tym historia się kończy. Nie mam pomysłów co do tego :ohno .
Z góry dzięki!

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 729
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem w uruchamianiu

Post autor: Slawek » 04 stycznia 2019, 21:54

Rozumie, że jest to pierwsze uruchomienie gry na tym komputerze.
Sprawdziłeś minimalne parametry, jakie są wymagane do uruchomienia Arma3?
Aby uniknąć kłopotów w grach, uruchom Steam jako administrator (bo to on wszystkim zarządza).
Nie zaszkodzi sprawdzić spójności plików gry. We właściwościach gry na Steamie w zakładce "Pliki lokalne" masz "Sprawdź spójność plików gry" https://support.steampowered.com/kb_art ... 5&l=polish
W folderze z grą na dysku masz podfolder "_CommonRedist". W nim są instalatory wymaganych programów. Możesz ręcznie z tej pozycji dograć
(naprawić) do systemu brakujące biblioteki np. c++. Instaluj programy x64 i x86.
Odpal ręcznie z katalogu plik Arma3.exe (wersja 32 bitowa) lub arma3launcher.exe czy Arma3_x64.exe i zobacz, czy wystartuje gra.
Jeśli minimalne wymagania będą spełnione powinno pokazać się okno launchera.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 lub ArmaSite Polish Community @ Steam

Awatar użytkownika
czubaka
Posty: 2
Rejestracja: 04 stycznia 2019, 20:55
ID Steam: czubaka

Re: Problem w uruchamianiu

Post autor: czubaka » 04 stycznia 2019, 23:00

Dzieki za odpowiedź. Mam 630h gry na obecnym komputerze który podzespoły ma dużo bardziej wydajne niż minimalne wymogi gry.
W podanym folderze do instalacji zainstalowałem kilka programów z dwóch folderów z czego w trzecim nie znalazłem żadnych instalatorów, nazywał się DotNet
Ponadto zauważyłem pewien błąd przy uruchamianiu komputera, a mianowicie Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc00000e5). Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 729
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem w uruchamianiu

Post autor: Slawek » 04 stycznia 2019, 23:35

czubaka pisze:
04 stycznia 2019, 23:00
Ponadto zauważyłem pewien błąd przy uruchamianiu komputera, a mianowicie Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc00000e5). Jakieś pomysły?
Raczej problem z programami w autostarcie. Coś masz zainstalowane co się gryzie lub miałeś jakąś awarię.
Proponuję uruchomić system w trybie awaryjnym i sprawdzić, czy problem nadal występuje.
Tryb awaryjny: https://support.microsoft.com/pl-pl/hel ... -safe-mode

Jeśli problem nie występuje w trybie awaryjnym, wykonaj czysty rozruch, aby sprawdzić, czy jakaś aplikacja innych firm nie powoduje konfliktów oprogramowania.
Czysty rozruch: https://support.microsoft.com/pl-pl/hel ... in-windows
Uwaga: Po rozwiązaniu problemów należy zapoznać się z sekcją "Jak zresetować komputer tak, aby uruchamiał się normalnie po usunięciu przyczyny".
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 lub ArmaSite Polish Community @ Steam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”