skill ai
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
skill ai
Czy jest jakić sposób, może jakiś mod na podniesienie umiejętności a właściwie widzenia przez ai?
Problem jest taki, że używam upsmon i kiedy zabiję pierwszego wroga to chowam się w krzakach. Wtedy nie mogą mnie znaleźć a prawie po mnie chodzą. SKILL mam ustawiony na maxa.
Da się to jakoś rozwiązać?
Problem jest taki, że używam upsmon i kiedy zabiję pierwszego wroga to chowam się w krzakach. Wtedy nie mogą mnie znaleźć a prawie po mnie chodzą. SKILL mam ustawiony na maxa.
Da się to jakoś rozwiązać?
Re: skill ai
OK. Z faktu takiego iż nie ma odpowiedzi na moje pytanie to chciałbym zapytać czy taka sytuacja ( patrz post wyżej) jest normalna i czy tak po prostu w grze jest?
Nie wiem, na jakiej wersji Arma 2 grywasz i czy na jakimś modzie oraz nie wiadomo, czy to było w jakiejś zaskryptowanej misji Itp. Specjalnie włączyłem Arma2 wraz z dodatkiem OA z najnowszym oficjalnym Patchem. Uruchomiłem edytor, wlazłem na mapę Czarnorusi. Jako gracza postawiłem zwiadowcę z piechoty morskiej z bronią M4A1 SD (z tłumikiem).
Stworzyłem również grupę Czedaków i dałem im 2 punkty nawigacyjne, w szeregu, bezpiecznie i prędkość ograniczona. Włączyłem podgląd, podczołgałem się swoim wojakiem w krzaki i zlikwidowałem ostatniego z wrogiej grupy chowając się w „krzaki”.
Grupa automatycznie zareagowała i się rozproszyła. Zaczęło się przeczesywanie terenu. Po około minucie, Jeden podbiegł do mnie na około 2m. skurczybyk wykrył mnie, oddał strzał i cudem przeżyłem, lecz zranił mnie. Zdążyłem go zlikwidować i już nie miałem szans, bo reszta wykryła moją pozycje i wzięli mnie w krzyżowy ogień, więc chyba masz coś skopane, albo jak mówiłem było to w jakiejś misji, lub na jakimś modzie. Możliwe, że masz pierwszą wersje gry, która posiada dużo błędów a zwłaszcza problemy z AI. 

Gram na Arma 2 + OA. Mapa Lingor Island 1.4. Używam UPSMON.
Zgadza się na Czarnorusi ten problem nie występuje.
Na mapie Lingor krzaki trochę inaczej wyglądają.
Czy powiecie jak sprawa wygląda u Was?
Zgadza się na Czarnorusi ten problem nie występuje.
Na mapie Lingor krzaki trochę inaczej wyglądają.
Czy powiecie jak sprawa wygląda u Was?
Koledzy no pomóżcie. Lingor to moja ulubiona mapa a te krzaki psują całą zabawę- po prostu jest za łatwo!
To przestań używać UPSMON. jest wiele rożnych innych rozwiązań kwestia poszukać.
Użyłem jeszcze JPS i UPS i dalej jest tak samo. Czego spróbować?
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
A jaki masz skill ustawiony w swoich opcjach gry?
Ustawiłem na maxa
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Możesz mi wysłać misję przykładową? Sprawdzę u siebie. Korzystam z UPSa od jakichś 3 lat i nie mam takiego problemu, nawet na Lingorze.