Przemieszczacie gracza po mapie
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Przemieszczacie gracza po mapie
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak napisać skrypt, który dodaje do menu akcji możliwość onmapsingleclicku, który przemieszcza tylko jednego, określonego gracza w dowolną część mapy i tylko ten jeden gracz może go wykorzystać. Dla innych opcja byłaby niedostępna.
Re: Przemieszczacie gracza po mapie
za pomocą radia, powtarzane i wpisać
aktywujesz radio i klikasz na mapie co powoduje teleport gracza. aby było to z menu i tylko na jedną konkretną jednostkę, to z modyfikacją powinieneś sobie poradzić. 
Kod: Zaznacz cały
onMapSingleClick "player setPos _pos; onMapSingleClick """";";

- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
No właśnie - na jedną konkretną jednostkę.
Tworzę kogoś w rodzaju Mistrza Gry i tylko on winien mieć teleport. Czy jeśli player zamienię na nazwę tej jednostki, to ta komenda zadziała? Chciałbym uniknąć też takiej sytuacji, że chcę sobie kliknąć na mapę po wybraniu menu akcji, a tu przenosi mnie do miejsca, w które akurat w tym momencie kliknął inny gracz.
Tworzę kogoś w rodzaju Mistrza Gry i tylko on winien mieć teleport. Czy jeśli player zamienię na nazwę tej jednostki, to ta komenda zadziała? Chciałbym uniknąć też takiej sytuacji, że chcę sobie kliknąć na mapę po wybraniu menu akcji, a tu przenosi mnie do miejsca, w które akurat w tym momencie kliknął inny gracz.
Kod: Zaznacz cały
if (local MistrzGry) then
{//masz pewnosc, ze player == MistrzGry
player addAction ...
}
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
Zadziałało wczoraj pięknie. Dziękuję!