ACEClippi i ustawienia ACE
Moderator: Inkwizytor
ACEClippi i ustawienia ACE
Witam, posiadam ACE 1.8 i mam problem ze zmianą ustawień ACE klawiszy i innych opcji. Mianowicie gdy daje save odsyła mnie do programu ACEClippi w którym nie ma nic o klawiszologi tylko kilka opcji do włączenia/wyłączenia znanych z wcześniejszych wersji ACE. Jak zatem mogę edytować ustawienia ACE znane nam od wersji 1.7 ? Nie wiem również czemu niektóre nowe skróty klawiszowe takie jak np. szybkie sprawdzanie ekwipunku czy zabezpieczenie broni nie działają choć te stare jak podpieranie broni czy włączanie ILS działa
Możliwe że to jakiś bug 1.8 bo w 1.7 te skróty działały. Czy może mnie ktoś oprowadzić po tych wszystkich ustawieniach co i jak ? Dodam jeszcze że w userconfig mam wpisany swój profil więc tu nie koliduje.

combat ready
Re: ACEClippi i ustawienia ACE
W grze w ustawieniach ACE ustawiasz sobie wszystko jak chcesz i klikasz save.
Wychodzisz z gry (lub ją minimalizujesz bez znaczenia) wchodzisz w miejsce gdzie masz ACE (zazwyczaj w folder z armą
) potem do userconfig i odnajdujesz plik setting.ace(.ace to rozszerzenie [sam plik jest w folderach z configiem]).
Otwierasz plik notatnikiem i klikasz Ctrl+V i klikasz zapisz.
Co do reszty to mnie wszystko działa więc z tym ci niestety nie pomogę
Jak pomogłem daj +
Wychodzisz z gry (lub ją minimalizujesz bez znaczenia) wchodzisz w miejsce gdzie masz ACE (zazwyczaj w folder z armą

Otwierasz plik notatnikiem i klikasz Ctrl+V i klikasz zapisz.
Co do reszty to mnie wszystko działa więc z tym ci niestety nie pomogę

Jak pomogłem daj +

nick w grze: Jasina
Nie mam pliku setting ace jest tylko setting spakowany poza tym nie można go rozpakować. W każdym bądź razie dzięki za pomoc 

combat ready
Zaraz... skoro masz ACE 1.8 to plik powinien byćLukeOne pisze:Nie mam pliku setting ace jest tylko setting spakowany poza tym nie można go rozpakować. W każdym bądź razie dzięki za pomoc

ACE 1.6 pathowałeś czy usunąłeś i ściągnąłeś wszystko od nowa?
nick w grze: Jasina
od nowaJasina pisze:ACE 1.6 pathowałeś czy usunąłeś i ściągnąłeś wszystko od nowa?
combat ready
Nie jestem pewien czy to pomoże, ale spróbuj otworzyć ten spakowany plik notatnikiem, wkleić i zapisać. U mnie bez problemu można tak zrobić, tylko nie miałem czasu sprawdzić czy wszystko działa.